Atatürk fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yapan lise öğrencisi gözaltına alındı

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
İstanbul Valiliği, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yaptığı belirlenen bir şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açılamada, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir kişinin Atatürk'ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediğinin görüldüğü belirtildi.

Söz konusu kişinin kimliğinin tespit edildiği kaydedilen açıklamada, olayı gerçekleştiren 17 yaşındaki A.E.S.'nin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Açıklamada, olayla ilgili adli ve idari süreç başlatıldığı bildirildi.

Kaynak

1695188894345-ata.jpg

Yaşı çok genç ve yaptığının yanlış olduğunun farkına varamıyor anlaşılan fakat bu durumda aile de incelenmelidir.
Arkadaş çevresi, aile v.s o kadar önemli ki gençleri olumlu / olumsuz etkiliyor.

Yaşı çok genç ve yaptığının yanlış olduğunun farkına varamıyor anlaşılan fakat bu durumda aile de incelenmelidir.
Arkadaş çevresi, aile v.s o kadar önemli ki gençleri olumlu / olumsuz etkiliyor.

ya bırak yaşı gençmiş de, yaptığının farkına varmıyormuş da, varsaymış o zaman. kuran tekmeleyen lise öğrencisini ters kelepçe yapıp kafasından bastırılarak polis otosuna bindiriyorlar hiç yaşı genç liseli falan demiyorlar. camide alkol içip fotoğraf paylaşan çocuk ışık hızıyla bulunup tutuklanıyor, hiç çocuk demiyorlar. çocuk direk ıslah evine alınmalı, bu ülkenin ilke ve inkilapları kafasına soka soka öğretilmeli, ülkenin kurucusuna yaptığı hakaret siciline işlenmeli. yok öyle çocuk deyip geçiştirmek olayı masumlaştırmak. atatürk bu ülkenin en kutsal öğelerinden birisidir. eleştirin, sevmek zorunda da değilsiniz ama hakaret edemez kimse.

ya bırak yaşı gençmiş de, yaptığının farkına varmıyormuş da, varsaymış o zaman. kuran tekmeleyen lise öğrencisini ters kelepçe yapıp kafasından bastırılarak polis otosuna bindiriyorlar hiç yaşı genç liseli falan demiyorlar. camide alkol içip fotoğraf paylaşan çocuk ışık hızıyla bulunup tutuklanıyor, hiç çocuk demiyorlar. çocuk direk ıslah evine alınmalı, bu ülkenin ilke ve inkilapları kafasına soka soka öğretilmeli, ülkenin kurucusuna yaptığı hakaret siciline işlenmeli. yok öyle çocuk deyip geçiştirmek olayı masumlaştırmak. atatürk bu ülkenin en kutsal öğelerinden birisidir. eleştirin, sevmek zorunda da değilsiniz ama hakaret edemez kimse.
Onun kararını sorgulayanlar verecektir çünkü bu gencin bu aşamaya nasıl geldiği de önemli.

Suçun yaş ile bağlantısı olmaz olur mu?

Yaşı 14 de olabilirdi ve aileye bakmak gerekiyor.

Onun kararını sorgulayanlar verecektir çünkü bu gencin bu aşamaya nasıl geldiği de önemli.

Suçun yaş ile bağlantısı olmaz olur mu?

Yaşı 14 de olabilirdi ve aileye bakmak gerekiyor.

93 yılında henüz 3 yaşında olan james bulder'in katilleri robert thompson ve jon venables henüz 10 yaşındaydılar. bir hikayesini ya da videosunu aç da seyret. 3 yaşında çocuğu alışveriş merkezinden annesinin bir anlık dalgınlığı ile kaçırıp nasıl işkence ettiklerini, nasıl cinsel istismarda bulundukları ve sonunda nasıl öldürdüklerini bir oku bakalım. sonrasında da, olay için çekilmiş kısa filmi olan "Detainment" filmini seyret. suç ve yaşın bağlantısı var mıymış yokmuymuş ondan sonra düşüncelerini tekrar sorgularsın. bırakın yaş güzellemesi yapıp olayı masumlaştırmayı lütfen.

87AgbA3xpox59KGl-636856517072256932.jpg

93 yılında henüz 3 yaşında olan james bulder'in katilleri robert thompson ve jon venables henüz 10 yaşındaydılar. bir hikayesini ya da videosunu aç da seyret. 3 yaşında çocuğu alışveriş merkezinden annesinin bir anlık dalgınlığı ile kaçırıp nasıl işkence ettiklerini, nasıl cinsel istismarda bulundukları ve sonunda nasıl öldürdüklerini bir oku bakalım. sonrasında da, olay için çekilmiş kısa filmi olan "Detainment" filmini seyret. suç ve yaşın bağlantısı var mıymış yokmuymuş ondan sonra düşüncelerini tekrar sorgularsın. bırakın yaş güzellemesi yapıp olayı masumlaştırmayı lütfen.

87AgbA3xpox59KGl-636856517072256932.jpg
Kimse yaş güzellemesi yapmıyor ayrıca suç şahsidir.
Bu ülke şayet hukuk devleti ise ona göre uygun sorgulaması da yapılır. Kararı hukukçular verecektir.

Atatürk'ü Koruma Kanunu var ve o kapsamda ne gerekiyorsa yapılacaktır ancak önemli olan bu gençlerin nasıl bu hale geldiğidir çünkü yenilerinin yaşanmaması için bu sorunun kaynağını bulmak gerekiyor.

Yaptığı yanlış elbette ancak ona göre de sorgulaması yapılır.

Konu ne olursa olsun linç kültürü doğru değil, bu tip durumlarda kararı yargı vermelidir.

Çocuk cahillik etti belli ki. Cezai ehliyeti olmasından mütevellit bundan ötürü bir ceza alacaktır. Lakin linç edilmesi, hedef gösterilmesi doğru değil. Bugün ülkenin geldiği noktada herhangi bir çocuktan biri sadece. Evet gözaltına alındı, linç edildi ama onu bu hale getiren siyasi atmosfer ve geçirdiği/geçmekte olduğu tedrisat kurumları(başta imam hatipler olmak üzere) dimdik ayakta.

kurum, kuluş, okul, eğitim, ülke şartları, siyasi ortam falan bence hikaye..... biz niye böyle değiliz, olmadık..... yeni nesil kendinden bozuk..... liseli görünce yolumuzu değiştirirdik, şimdi ilkokullu çocukların yanından geçerken anana sövüyorlar..... bunlarla nasıl yaşarız bilmiyorum..... saygı, empati ve terbiyeden yoksunlar..... ütopik hayalim, labirent filmindekine benzer bir tesise dolduracaksın bunları sağ çıkan topluma karışacak...... ahahaha

Fenomen olma hayali.
Medya etkisis.
Terbiye yoksunluğu.

Çocuk cahillik etti belli ki. Cezai ehliyeti olmasından mütevellit bundan ötürü bir ceza alacaktır. Lakin linç edilmesi, hedef gösterilmesi doğru değil. Bugün ülkenin geldiği noktada herhangi bir çocuktan biri sadece. Evet gözaltına alındı, linç edildi ama onu bu hale getiren siyasi atmosfer ve geçirdiği/geçmekte olduğu tedrisat kurumları(başta imam hatipler olmak üzere) dimdik ayakta.

Cahillik falan ettiği yok, yaptığı eylemin gayette farkında, çocuktur yapar cahillik etmiştir kafasından bir çıkın artık. çocukluğundan beri yeraltı medreselerinde beyni süngere dönmüş bir islamcı beslemesini yaşı küçük cahillik etti diyerek paklayamayız, masumiyet karinesi olarak gösteremeyiz. bu çocukları da bunların akıl hocalarını da bu ülkeden lav etmediğimiz sürece, medeniyet ve özgürlük düşmanı yetiştirme merkezi olan imam hatipler kapatılmadığı sürece demokratik bir ülke olamayız biz. ona çocuk buna çocuk deyip geçiştirirsek bu çocuklar yarın büyüdüğünde daha pek çok çocuğun beynini yıkayıp bu zihniyette bireyler üremesini sağlarlar. bu çocuklar kendi çıkarları için din kisvesi altında fedai olarak yetiştiriliyorlar. Size basit geliyor belki ama bu çocuklar yarın bir gün devletin belirli kademelerine savcı, asker, hakim bilmem ne gibi görevlere getiriliyorlar. O halde çocuk orduları kursunlar cumhuriyetin tüm değerlerine sövsünler hakaret ettirsinler biz çocuk deyip geçiştirelim. nickin no pasaran da kafan resmen yes pasaran.

Son düzenleme:
Benim çocukluğumda muhafazakâr mahallelerde cami ve kıraathane kafaların etkili olduğu sokak öğretisi ile okul öğretisi arasında yeni nesli ikna etme savaşı vardı. Okullar Atatürk'e sitayişler eden iki şiir/şarkı öğretmenin yeterli olduğunu düşünüyordu. Sokaktakiler ise Atatürk, İnönü, Karabekir gibi isimleri doğrudan hedef alan, içeriği bütünüyle hakaret etme, itibarsızlaştırma amacı güden müstehcen fıkralar falan öğretirlerdi.

Cahillik falan ettiği yok, yaptığı eylemin gayette farkında, çocuktur yapar cahillik etmiştir kafasından bir çıkın artık. çocukluğundan beri yeraltı medreselerinde beyni süngere dönmüş bir islamcı beslemesini yaşı küçük cahillik etti diyerek paklayamayız, masumiyet karinesi olarak gösteremeyiz. bu çocukları da bunların akıl hocalarını da bu ülkeden lav etmediğimiz sürece, medeniyet ve özgürlük düşmanı yetiştirme merkezi olan imam hatipler kapatılmadığı sürece demokratik bir ülke olamayız biz. ona çocuk buna çocuk deyip geçiştirirsek bu çocuklar yarın büyüdüğünde daha pek çok çocuğun beynini yıkayıp bu zihniyette bireyler üremesini sağlarlar. bu çocuklar kendi çıkarları için din kisvesi altında fedai olarak yetiştiriliyorlar. Size basit geliyor belki ama bu çocuklar yarın bir gün devletin belirli kademelerine savcı, asker, hakim bilmem ne gibi görevlere getiriliyorlar. O halde çocuk orduları kursunlar cumhuriyetin tüm değerlerine sövsünler hakaret ettirsinler biz çocuk deyip geçiştirelim. nickin no pasaran da kafan resmen yes pasaran.
Popülizm yapmak için yanlış adamı seçiyorsun Ocean. Boşa vakit harcamayalım.

İnamhatipleri siyasallaştırırsanız, kuruluş felsefesinin dışına taşırsanız sonuç kaçınılmaz. Birileri bu tip eylemlerin oluşumu için uzun yıllardır bayağı uğraşıyorlar.

Popülizm yapmak için yanlış adamı seçiyorsun Ocean. Boşa vakit harcamayalım.

Yahu kardeşim ben popülizm işlerini unutalı en son ana haber bültenlerinde reha muhtar sunuculuk yapıyordu. derdim o değil benim gerçekten bak. o çocuk güzellemesi yorumunu yapan değil yedi sülalem, babam olsa yine aynı tavırla tepki verirdim emin olabilirsin çok samimiyim. ha yazdıklarıma kimse tepki vermesin alıntılamasın, ben kafama göre takılacağım diyorsan kişisel blog açmalısın ki başka kimse yazamasın. amacım ne seni yermek ne de düşüncelerini aşağılamaya çalışmak ama bu konuda istediğin vakit münazara edebiliriz. hümanist bir düşünce ile yaklaşmaya çalışıyorsun anlyorum ama, hümanizmin insanlığın en büyük düşmanıdır.

Yahu kardeşim ben popülizm işlerini unutalı en son ana haber bültenlerinde reha muhtar sunuculuk yapıyordu. derdim o değil benim gerçekten bak. o çocuk güzellemesi yorumunu yapan değil yedi sülalem, babam olsa yine aynı tavırla tepki verirdim emin olabilirsin çok samimiyim. ha yazdıklarıma kimse tepki vermesin alıntılamasın, ben kafama göre takılacağım diyorsan kişisel blog açmalısın ki başka kimse yazamasın. amacım ne seni yermek ne de düşüncelerini aşağılamaya çalışmak ama bu konuda istediğin vakit münazara edebiliriz. hümanist bir düşünce ile yaklaşmaya çalışıyorsun anlyorum ama, hümanizmin insanlığın en büyük düşmanıdır.
11 yıldır şu ortamda yazıyorum. Sence ben bahsettiklerini bilmiyor yada anlamamış yada aksini söylüyor olabilir miyim? Benim derdim çocuk değil bir kere. Tersine çocuğun linç ediliyor oluşuna karşı çıkma sebebim çocuğa duyduğum bir hassasiyet de değil. Tamamiyle siyasal. Öfkenin kişide birikmesi ve orada sönümlemesi. Çocuğu önemsizleştirip onu hedef almak yerine tedrisattan geçtiği yapıyı(bu imam hatip olabilir, tarikatlar, cemaatler, siyasal islama dair her şey olabilir) ön plana çıkartmak gerekir diyorum. Yaptığınız propaganda bu çocuğun ceza alması dışında bir işe yaramaz. Esas failler yoluna tam gaz devam eder. Nitekim iktidarın çizdiği alanda muhalefet ederek “han pasado”yu meşrulaştırıyorsunuz. Bir şeyi cehalet ile nitelemek onu olumlamak anlamına gelmiyor. Bunun hukukta bir cezası olduğunu ve çekmesi gerektiğini de ifade ettim. Bunlar yarın birgün hakim savcı olacak faslını geçeli yaklaşık 15 sene oldu sevgili Ocean.

Şunu da ekleyeyim, konu içindeki mesajları okumadım. Sosyal medyada yapılan linçten ötürü mesajımı yazdım. O nedenle ilk yazdığım mesaj sizin yazdığınız şeylere yönelik değildi.

Geri