Astrolojik gündem

Konu sahibi son olarak 23 gün önce görüldü
ben yükselenimin karşıtı olarak ondan mı sürekli balık çekiyorum acaba, mümkün… bi şekille hesaplanıyordu sanki bu, burcundan başlayıp sayıyordun ama unuttum bak tam nasıldı. bir burcun tek karşıtı yoktu sanki, boğa’nın karşıtı akrep sonra bi daha sayıyorduk bi şey daha çıkıyordu, kesin akrep gibi benimki de yaydır.

Bi burcun tek karşıtı var; Güneş'inden sonra 180 dereceye tekabül eden burç karşıtındır.
Kişilik oluşumunda en önemli parametreler Güneş,Ay ve Yükselendir. Çekim anlamında bu üç parametrenin elementi, kompozisyonu önemli.
Yükselen'in Başak olduğuna göre,Güneş'in ile beraber toprak elementin hakim,bu sebeple su insanlarına çekilmen normal.Balık bir de Yay gibi en free burçlardan biridir.Haritanda fazla sabit enerji ve dinamik açı varsa,Balık'ın hem su yönü hem değişken-free yönü seni çekiyor olabilir.

Bir boğa küserse hayat çekilmez olur, küsme...
doğru… varlığımızla hayatları öyle bi doldururuz ki yokluğumuzu kaç kadeh doldursanız da aşamazsınız… yine atarlandırdınız beni durun bi konusu dağılmasın nyc beyin. balıkları çekmem kaçınılmazmış zaten görüyorsunuz biraz tedirginim.

İkizler burçları değişken nitelikte, konuşmayı seven ve daha çok zihin çalıştıran insanlardır. Yay burcu da gezmeyi ve araştırmayı sevmesine rağmen konuşma tarzı daha çok patavatsızca olabilir. Ayrıca çok düşünmeden konuşur ve hareket ederler. İkizler burcu, Yay burcunun bu huyundan hiç hoşlanmaz. Ortamda eğer arkadaşlarsa bu durumdan utanç duyabilir. Yan yana geldiklerinde ilişkileri varsa devamlı tatlı tatlı tartışabilirler veya tartışmanın boyutu büyüyebilir. ( alıntı)

:D :D

@Nyctophilia karşıt burcun antisya burç ile farkı ne ?

Karşıt burç çok daha genel,180 dereceyi baz alan bir tanımlama iken,antisya burcu genellikle 30,90,150 gibi dinamik ve minör-zayıf açıları baz alır.Derece dekan olarak çekim esasını inceler.
Yüzyıllardır bilinse de, harita analizlerinde pek kaale alınan bir uygulama değildir hatta kişisel harita analizinde senin gölge burcun,tamamen harita kompozisyonunla alakalıdır.
Karşıt burcunun Akrep olması, gölge burcunun Akrep olduğu anlamına gelmez.Senin en zayıf yanın karşıt ya da antisya burcun değil gölge burcundur o da eğitimli bir Astrolog tarafından detaylı hesaplanarak bulunabilir.Yukarıdaki karşıt burç yazım çok genel.Senin Boğa burcu olman, seni Boğa dominant yapmaz,Boğa dominat değilsen Akrep'i okuman da sana çok bir şey katmaz.

Karşıt burç çok daha genel,180 dereceyi baz alan bir tanımlama iken,antisya burcu genellikle 30,90,150 gibi dinamik ve minör-zayıf açıları baz alır.Derece dekan olarak çekim esasını inceler.
Yüzyıllardır bilinse de, harita analizlerinde pek kaale alınan bir uygulama değildir hatta kişisel harita analizinde senin gölge burcun,tamamen harita kompozisyonunla alakalıdır.
Karşıt burcunun Akrep olması, gölge burcunun Akrep olduğu anlamına gelmez.Senin en zayıf yanın karşıt ya da antisya burcun değil gölge burcundur o da eğitimli bir Astrolog tarafından detaylı hesaplanarak bulunabilir.Yukarıdaki karşıt burç yazım çok genel.Senin Boğa burcu olman, seni Boğa dominant yapmaz,Boğa dominat değilsen Akrep'i okuman da sana çok bir şey katmaz.

elbette.
sadece aslanın antisyasi boğa olarak yazıldığından merak ettim.
burada da sen akrep diyince sormak istedim.

akrep burçlarına çekilme nedenim bu yüzden mi ?
toprak baskin olmak mı yani?

Kova etkili kişiler toprak grubunda yer alan başak, boğa ve oğlak burcu ile karşıt burçtur..

elbette.
sadece aslanın antisyasi boğa olarak yazıldığından merak ettim.
burada da sen akrep diyince sormak istedim.

akrep burçlarına çekilme nedenim bu yüzden mi ?
toprak baskin olmak mı yani?

Ay burcun Oğlak senin.
Toprak elementin güçlü evet. Ay Akrep'te de Oğlak'ta da zarar görür. Duygular iyi ifade edilemez. Akrep in de böyle olması ve duygusal derinliğe sahip olmasi seni çekiyor olabilir fakat sen de ateşde güçlü. Akrep sana fazla baskı kurmamalı, köşeye sıkıştırmamali ya da sen ona daha çok bağlanmali,derinleşmelisin aksi durumda çatışırsınız.

Son düzenleme:
Ay burcun Oğlak senin.
Toprak elementin güçlü evet. Ay Akrep'te de Oğlak'ta da zarar görür. Duygular iyi ifade edilemez. Akrep in de böyle olması ve duygusal derinliğe sahip olmasi seni çekiyor olabilir fakat sen de ateş de güçlü. Akrep sana fazla baskı kurmamalı, köşeye sıkıştırmamali ya da sen ona daha çok bağlanmali,derinleşmelisin aksi durumda çatışırsınız.

harita yerleşimlerinden çok akrepte beni çeken şey, gizem ve bu gizeme bağlı merak duygusu.
keşif arzusuna cekiliyorum onlarda, genelleme olmasın ama hem zorlanmak hem de öğrenmek ve merak tabanlı heyecanı hissetmek beni cekimliyor onlara karşı.
oglaklarda olduğu gibi onlarda da dışarıdan soğuk ama keşfettikce daha doğrusu kendini actiklarina karşı bir eğlence ve sempati sevecenlik var.
belli kesimlere karşı çok bağlı olabiliyorlar ondan seviyorum

2022 Sonbahar için 'retro' mevisimi diyelim mi? bence diyelim.
Jüpiter retro
Satürn retro
Uranüs retro
Neptün retro
Plüton retro

...ve kısa bir zamanda bunlara eşlik edecek olan Merkür ve Mars retrosu...

Retrolar karmik yükleri,karmik,borçları ifade eder.Bu süreçlerde doğan kişiler gerek önceki yaşamlarından gerek atalarından yüksek bir karmik borç ile dünyaya gelecektir.
Haritalardan haritalara,kişilerden kişilere,ülkelerden ülkelere,rafa kaldırılmış,üzerinde durulmamış derslerin tekrar gündeme gelme zamanı.
Yeterince çalıştıysak ve hazırsak problem yok,hazır değilsek çok sevimli-iç açıcı bir süreç olmayacaktır.Karmik borçlardan ölsek de kurtulamayız;bir sonraki yaşamımızda,evren yok olacak ve tekrar bedenlenmeyecek isek ilahi divanda onları mutlaka ödeyeceğiz.

Yükselen İkizler
Yükselen Başak
Yükselen Akrep
Yükselen Koç

Bu süreci daha yoğun hissedebilir.

Geri