Aşk Körlük getirir mi ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Aşk körlüktür. Aşkı ben namaza benzetirim aşığı da namaza durana. Nasıl ki namazda başını öne eğer hiç bir tarafa bakmaz kör gibi kalıyorsan, aşıkta da gözün başkasını görmemeli gördüğü zaman aşkın uhuvvetini bozarsın.

İmam adam sahte rakı demiş adaletin savunucusu aşkı namaza benzetmiş... Bu işte bi terslik var :/ (takıldım, ciddiye almayın.)

Aşk insana her şeyi getirir. Körlük, sağırlık, huzur, acı, mutluluk, hüzün, havyar, kuru soğan herrr şeyi... Bu değişenlerin CEO su ise "aşık olunan kişi"dir. Ben, aşık olunca farkındalığı artan adam da gördüm, ailesini bile hiçe sayan da; çatır çatır birikim yapan da gördüm, varını yoğunu "aşık olduğu" insana basan da... Aşk bence; kör olmana izin vermeyecek biriyle güzel yaşanabilecek bir kavram dostlar. Aynı şeyler sevmeseniz bile aynı şeylerden nefret ettiğiniz, birlikte vakit geçirmekten hoşlandığınız kadar farklı insanlarla da seviyeli muhabbetlere girebildiğiniz... "O" merkezli olmayan aşklar kör de etmez, hüzün de kazandırmaz. Çünkü özsaygından da olmazsın, zamanla karşındakine olan güven ve saygı azalması hüznünü de yaşamazsın. Kendinizden başka kimseyi hayatınızın merkezi yapmamalısınız. Bu kadar romantizm fazla... O yüzden oluşuyor gidenlerin ardında kalan enkazlar... Her zaman iyi düşünmeli evet ama her zaman diğer bir ihtimal olduğunu da unutmamalı insan. Ya giderse o aşk sizden? Enkaz olmaya hazır mısınız gerçekten?

Kes bıdı bıdıyı sadede gel hemşerim;
- Evet aşk körlük getirir ama hepsi değil... Hayatınızı daha da yaşanabilir kılan, size güzellikler getiren insanlarla karşılaşın her zaman.

• Beğen
Tepkiler: ne
Aşk körlüktür. Aşkı ben namaza benzetirim aşığı da namaza durana. Nasıl ki namazda başını öne eğer hiç bir tarafa bakmaz kör gibi kalıyorsan, aşıkta da gözün başkasını görmemeli gördüğü zaman aşkın uhuvvetini bozarsın.
Kim öyle husu icinde namaz kiliyor ki?

Kim öyle husu icinde namaz kiliyor ki?
Usülde hata yapan esasta hata yapar. Usül ne demek asıldan gelir. Biz aslolandan uzaklaştığımız için sadece şekil icabı ile baktığımız için huşu içinde değiliz. Benzetme sebebim de o zaten. Sadece biri hayatımızda olsun gözüyle bakarsak ya da gözümüz gönlümüz farklı yerde olursa usulde hata yaptığımız için esasta hata yaparız. :)

Usülde hata yapan esasta hata yapar. Usül ne demek asıldan gelir. Biz aslolandan uzaklaştığımız için sadece şekil icabı ile baktığımız için huşu içinde değiliz. Benzetme sebebim de o zaten. Sadece biri hayatımızda olsun gözüyle bakarsak ya da gözümüz gönlümüz farklı yerde olursa usulde hata yaptığımız için esasta hata yaparız. :)
Anladim.Körlükten yanasiniz.

Getirir. En yanlış kadın bile doğru olur biraz zaman geçirdikten sonra.

net getiriyor.. misal dinci de herkes olmaz şöyle böyle diyordu görmüyordum biraz geç aydınlandım ama olsun

Kötürüm eder yürüyemezsiniz ama başkasına

Geri