Asgari Ücretle Neler Yapılır?

Konu sahibi son olarak 67 gün önce görüldü
şöyle bir listesi vardı ama......

07b40f5e-6054-4e64-94f8-4026ce04e0be-m.jpg

40 liralık mutfak masrafıyla ne kadar idare edecek kafana göre çıkartmışsın belliki sende bu konuya fazla hakim değilsin

Ülkenin %50’sinden fazlası böyle geçiniyor.
İhtiyaçlar hiyerarşisinin üst basamaklarına tırmanmak imkansız.

karabaş osuruğunu burnuna mesedene kadar devam. Vallahi bam bam basacam ak Parti'ye reyimi bundan kelli.

Sabah çıkarsın gidersin inşaat sahasına dozerleri izlersin.Beleş. miss gibi rahatlatıcı eylem.

Azizim konuyu idrak edebildiğine dair ciddi şüphelerim olmaya başladı. Konu insanların kendisini geliştirmesi veya normalden fazla maaş almaları değil.

Konu kendini geliştiremeyen insanların açlıktan ölmemeleri için verilen maaş.
Bu maaşı da devlet belirliyor ve bu miktar açlık sınırında tutulmasından bahsediyoruz.

Ayrıca beni eleştirebilmek için tanıman gerekiyor. Tanımadığın insanlar hakkında atıp tutmaktan vazgeçmelisin.

Bir insan neden kendini geliştiremesin diyorum bende aynı noktadayız ama sen insanlara bitkiymiş gibi muamele ediyorsun.

X kişi kendi eğitimine, duruşuna, genel kültürüne önem vermiyorsa devletin yapacağı ne?

Asgari ücret sadece söylemden ibaret bir şey, asgari ücreti 5.000 TL yap bu seferde çikolata 5, domates 20 liraya çıkar yine aynı duruma gelinir.

Refah için diğer kişilerin seviyelerini geçmek gerek.

30 sene önce lise önemliyken şimdi üniversite yetmiyor. 5 sene sonra İNGİLİZCE yetmeyecek.

Ben işten gelip kahvehanede okey oynayacağım diyenler oturup 2 kitap okusun.

Her konuda devlete suç bularak hükümeti karalamaktan vazgeç gerçekten komik oluyorsun. Tarafsız olmak için
eleştirdiğin kadarda tebrik etmelisin. Bir insanı yüzde yüz eleştirmek taraflı olmak demektir. Bana partizan demeden önce aynaya bir bak dostum.

Bir insan neden kendini geliştiremesin diyorum bende aynı noktadayız ama sen insanlara bitkiymiş gibi muamele ediyorsun.

X kişi kendi eğitimine, duruşuna, genel kültürüne önem vermiyorsa devletin yapacağı ne?

Asgari ücret sadece söylemden ibaret bir şey, asgari ücreti 5.000 TL yap bu seferde çikolata 5, domates 20 liraya çıkar yine aynı duruma gelinir.

Refah için diğer kişilerin seviyelerini geçmek gerek.

30 sene önce lise önemliyken şimdi üniversite yetmiyor. 5 sene sonra İNGİLİZCE yetmeyecek.

Ben işten gelip kahvehanede okey oynayacağım diyenler oturup 2 kitap okusun.

Her konuda devlete suç bularak hükümeti karalamaktan vazgeç gerçekten komik oluyorsun. Tarafsız olmak için
eleştirdiğin kadarda tebrik etmelisin. Bir insanı yüzde yüz eleştirmek taraflı olmak demektir. Bana partizan demeden önce aynaya bir bak dostum.

Sen daha okuduğunu anlayamazken, insanların kendini geliştirmesinden bahsetmen de komik.

Açlık sınırı:2250 tl
Asgari ücret 2324 tl.

Konu insanların kendini geliştirmesi değil. Konu asgari ücret, bu miktarı çalışan değil devlet belirler. Bu miktarı da devlet kasıtlı olarak açlık seviyesinde tutar. Burada tabi hükumeti eleştireceğim.

Ayrıca ekonomiden zerre anlamıyorsun.

Sen daha okuduğunu anlayamazken, insanların kendini geliştirmesinden bahsetmen de komik.

Açlık sınırı:2250 tl
Asgari ücret 2324 tl.

Konu insanların kendini geliştirmesi değil. Konu asgari ücret, bu miktarı çalışan değil devlet belirler. Bu miktarı da devlet kasıtlı olarak açlık seviyesinde tutar. Burada tabi hükumeti eleştireceğim.

Ayrıca ekonomiden zerre anlamıyorsun.

Asgari ücret ülke insanının işe olan vasfı ile ilgili bir konu. Çok büyük bir kesiminin kalifiye bir işi olmadığı için düşük tutmak zorunda devlet. Söylendiğinde ''aa işin iyi he'' denmeyecek bir işe şuanki asgari ücretten çok verilmesi iş vereni zarara dolayısıyla ülkeyi zarara sokan bir eylemden dışarıya çıkmaz.

Ben hem ekonomi hemde bankacılık-sigortacılık okudum. Yıllardırda hem banka hem de sigorta şirketlerinde çalıştım. Çalıştığım kurumda ise televizyonlara çıkıp ekonomiyi anlatan insanlarla çalışıyorum. Sana üzülüyüyorum artık cevap bile vermeyeceğim kendi kendine konuş sen artık seni ciddiye bile almıyorum.

Asgari ücret ülke insanının işe olan vasfı ile ilgili bir konu. Çok büyük bir kesiminin kalifiye bir işi olmadığı için düşük tutmak zorunda devlet. Söylendiğinde ''aa işin iyi he'' denmeyecek bir işe şuanki asgari ücretten çok verilmesi iş vereni zarara dolayısıyla ülkeyi zarara sokan bir eylemden dışarıya çıkmaz.

Ben hem ekonomi hemde bankacılık-sigortacılık okudum. Yıllardırda hem banka hem de sigorta şirketlerinde çalıştım. Çalıştığım kurumda ise televizyonlara çıkıp ekonomiyi anlatan insanlarla çalışıyorum. Sana üzülüyüyorum artık cevap bile vermeyeceğim kendi kendine konuş sen artık seni ciddiye bile almıyorum.

Boşa okumuşsun azizim.
Sana en başından beri asgari ücreti devlet belirliyor ve bu ücret kasıtlı olarak açlık sınırında tutuluyor diyorum.

Ayrıca lütfen cümlelerini azıcık okunaklı yazarsan sevinirim.

Asgari ücretle çalışıyorsan ilk önce neden asgari ücretle çalıştığını bulup o eksiğini düzeltmen lazım.

Firmaların çoğu ilk işe başlattıkları insanları "tecrübeniz yok" bahanesi ile genelde yıllarca asgari ücretle çalıştırmaya başladılar. Eskiden işverenler, üniversite mezunlarını asgari ücretle işe almaya utanır ve en az iki katı maaşla başlatırlardı fakat zamanla üniversite mezunu sayısındaki artış sebebi ile iş imkanları sınırlı hale geldi ve çoğu işveren de maalesef bunu fırsata çevirdi.

Asgari ücretle işe başlayan çok sayıda vasıflı insan var ve bu insanlar ailesine bakmak gibi sebepler yüzünden mecbur kalıp asgari ücretle çalışıyorlar. Yüksek lisans mezunu ve en az 4 dil bilen insana bile asgari ücret teklif ediliyor, kabul etmezse de başka biri mecburen kabul ediyor.

Kısacası insanların asgari ücrete mecbur kalmalarının vasıfsız olmakla alakası yok.

diğer kalemlere okeysiniz de mutfak masraflarına mı takıldınız........ nankörsünüz gerçekten......

Benimle doğru iletişim kurun nankör senin adindır günümüzde mutfak alışverişine cik bakalım 40 tl ye ne alabileceksin..

Geri