Asgari Ücretle Neler Yapılır?

Konu sahibi son olarak 65 gün önce görüldü
Kıymetli Forumdaşlar

Asgari ücret çağimizin kanayan yarası olsa da
yaraya merhem sürmek bizim yegane görevimiz

Asgari ücretli vatandaşlarımızın yoluna ışık tutalım

Ben başlıyorum

Cenaze düğün merasimlerine katılıp ücretsiz yemek yiyebilirsiniz..

Gerisi sizde :)

şöyle bir listesi vardı ama......

07b40f5e-6054-4e64-94f8-4026ce04e0be-m.jpg

her bankadan ikişer tane çıkarttığınız kredi kartlarının biriyle 12 ay taksitli ödersiniz çiğdem hanım allah başka dert vermesin ödenir allahın izniyle.......

keşke norveç def alan dogaydık cografya cidden kader

Askeri ücretle çalışan insanların aldığı para ile dalga geçmek zannımca tasavvur ve empati eksikliği meselesidir

Dalga geçilmiyor, gerçekler göz önüne seriliyor. Kimse bu kadar para ile 1 ay kıt kanaat yaşamayı hak etmiyor. Herkes insanca, istediğini alırken düşünmeyecek, çocuklarını iyi şartlarda büyütebilecek, yarını düşünmeyecek kadar para kazanmayı hak ediyor. Ama her zaman ki gibi algı farklı.

Bu soruya bence AKP'liler cevap verse daha doğru olur. Bizler zaten hep eleştirel yönde yazıyoruz. Hani uçuyoruz ya, nasıl ve nereye bu parayla uçuluyorsa anlatsınlar bize bay Recep sevdalıları.

Asgari ücret ile bir asgari ücretli gibi yaşanır. Yatırım teşvikli illerimizde asgari ücretin de yarısı ödeniyor. Bunu sade teşvik alan yeni yatırımcılar yapmıyor. Diğer işyerleri de çoğunlukla uyguluyor. Genelde bir sigorta başlangıcı olsun diye o işe giriliyor. Çok göç veren illerimizde yatırım teşfiği uygulanıyor. Genelde Tekstil veya yan sanayi üretimi için bu tür teşviklerden yaralanılıyor.

Bilgi amaçlı yazdım. Bir kaç hafta önce öğrendim bu yazdığımı.

Askeri ücretle çalışan insanların aldığı para ile dalga geçmek zannımca tasavvur ve empati eksikliği meselesidir

Beyefendiciğim, zannımca yanliş anladınız.
Asgari ücretliyi nasıl aşağilayabiliriz?Ram olarak hangi cümleden çıkardınız bunu?
Biz de içindeyiz bu ekonomik savaşin, sevdiklerimiz yakınlarımız da içinde insanlarin müşkülü ile dalga geçmeyecek kadar büyüdük.

Dalgayı ben değil, buncacik para ile kendi halkıyla tşşk geçen mevkii sahiplerine söylenmeniz gerekir
insanları işsizlik karşinda asgari ücrete mecbur bırakan ben miyim
Geçim şartlarını zorlaştirip intiharlara sebep olan ben miyim
çok rica ediyorum murtaza cim
işlevselliğini yitirmiş bir parlamentoya binlerce maaş ödeyen ben değilim
severim seni halk benim halkım
makam mevkii de gider şehidime yıne ben ağlarım öksüzüme yıne ben yanarım onlar seçimden seçime oy istemeye giderken yüzü kızarmaz arlanmaz
yavrusuna ilaç alamıyor diye çıkarııp cebinden sen ödersin tanımadiğin birinin eczanede fişini

Gecinenleri tebrik etmek lazım
Ben gecinemezdim.

Babayım iki çocuğum var çocuklarıma erzak alamıyorum diyen babaya pazara akşam çıkın ucuz oluyor diyen bir ülkede yaşamak.

Yatacak yeriniz yok lan.

Geri