Siyahizm
Üye
şöyle bir listesi vardı ama......
![]()
40 liralık mutfak masrafıyla ne kadar idare edecek kafana göre çıkartmışsın belliki sende bu konuya fazla hakim değilsin
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
şöyle bir listesi vardı ama......
![]()
40 liralık mutfak masrafıyla ne kadar idare edecek kafana göre çıkartmışsın belliki sende bu konuya fazla hakim değilsin
Azizim konuyu idrak edebildiğine dair ciddi şüphelerim olmaya başladı. Konu insanların kendisini geliştirmesi veya normalden fazla maaş almaları değil.
Konu kendini geliştiremeyen insanların açlıktan ölmemeleri için verilen maaş.
Bu maaşı da devlet belirliyor ve bu miktar açlık sınırında tutulmasından bahsediyoruz.
Ayrıca beni eleştirebilmek için tanıman gerekiyor. Tanımadığın insanlar hakkında atıp tutmaktan vazgeçmelisin.
Bir insan neden kendini geliştiremesin diyorum bende aynı noktadayız ama sen insanlara bitkiymiş gibi muamele ediyorsun.
X kişi kendi eğitimine, duruşuna, genel kültürüne önem vermiyorsa devletin yapacağı ne?
Asgari ücret sadece söylemden ibaret bir şey, asgari ücreti 5.000 TL yap bu seferde çikolata 5, domates 20 liraya çıkar yine aynı duruma gelinir.
Refah için diğer kişilerin seviyelerini geçmek gerek.
30 sene önce lise önemliyken şimdi üniversite yetmiyor. 5 sene sonra İNGİLİZCE yetmeyecek.
Ben işten gelip kahvehanede okey oynayacağım diyenler oturup 2 kitap okusun.
Her konuda devlete suç bularak hükümeti karalamaktan vazgeç gerçekten komik oluyorsun. Tarafsız olmak için
eleştirdiğin kadarda tebrik etmelisin. Bir insanı yüzde yüz eleştirmek taraflı olmak demektir. Bana partizan demeden önce aynaya bir bak dostum.
Sen daha okuduğunu anlayamazken, insanların kendini geliştirmesinden bahsetmen de komik.
Açlık sınırı:2250 tl
Asgari ücret 2324 tl.
Konu insanların kendini geliştirmesi değil. Konu asgari ücret, bu miktarı çalışan değil devlet belirler. Bu miktarı da devlet kasıtlı olarak açlık seviyesinde tutar. Burada tabi hükumeti eleştireceğim.
Ayrıca ekonomiden zerre anlamıyorsun.
Asgari ücret ülke insanının işe olan vasfı ile ilgili bir konu. Çok büyük bir kesiminin kalifiye bir işi olmadığı için düşük tutmak zorunda devlet. Söylendiğinde ''aa işin iyi he'' denmeyecek bir işe şuanki asgari ücretten çok verilmesi iş vereni zarara dolayısıyla ülkeyi zarara sokan bir eylemden dışarıya çıkmaz.
Ben hem ekonomi hemde bankacılık-sigortacılık okudum. Yıllardırda hem banka hem de sigorta şirketlerinde çalıştım. Çalıştığım kurumda ise televizyonlara çıkıp ekonomiyi anlatan insanlarla çalışıyorum. Sana üzülüyüyorum artık cevap bile vermeyeceğim kendi kendine konuş sen artık seni ciddiye bile almıyorum.
Asgari ücretle çalışıyorsan ilk önce neden asgari ücretle çalıştığını bulup o eksiğini düzeltmen lazım.
diğer kalemlere okeysiniz de mutfak masraflarına mı takıldınız........ nankörsünüz gerçekten......
Babayım iki çocuğum var çocuklarıma erzak alamıyorum diyen babaya pazara akşam çıkın ucuz oluyor diyen bir ülkede yaşamak.
Yatacak yeriniz yok lan.