Sözlük Arkadaşlığın yalan olduğunu hissettiğimiz anlar

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Başkalarını eleştirip aynı şeyi kendisinin yaptığını gördüğüm an.

Çıkar ve menfaatlerin ön plana çıktığı andır.

iş ortamı müthiş bu konuda herkes kendi çıkar ilişkisinde
yalanlar dolanlar bitmez

sevmediğim insanlarla muhabbet etmesi yeterli.

forumda bu hissin daha yoğun olduğu söylenmiş ki bu doğal. normalde iki sevdiğin arkadaşının birbirinden hoşlanmadığını ya da hoşlanmayacağını bilirsen mümkün mertebe biraraya getirmezsin ama burada herkes direkt veya dolaylı yoldan etkileşim halinde. x kişisi y ve z kişilerini ayrı ayrı sevebilir ama y ve z birbirinden nefret edebilir. kimin okul arkadaşları iş arkadaşlarını da tanıyor? ya da iş arkadaşları semtten arkadaşlarını da tanıyor? çok nadirdir. bunların hepsinin bi platformda günaşırı takıldığını düşünürseniz kaos olmaması ve bazısıyla aranızın açılmaması imkansızdır. mantık bilim aristo.

aşırı dramatize edilmiş konular bunlar.
ben böyle şeylerde çok takılmıyorum artık, benim kontrolümün dışında gerçekleşen şeyler için dert edinmemeyi öğrendim.
benimle ilgili bir fikrini sakladığında ya da içinde tutup başka bir gün başka bir şekilde ortaya çıkardığında hafif bir sorguluyorum o kadar.

Arkadaşlık ilişkileri genellikle çıkarların çeliştiği anda ya biter ya da güçlenerek devam eder.

Hiç ummadığın bir anda patlak verebilme ihtimali olduğunu öngördüğümden, arkadaşlık ilişkilerimde mesafemi de buna göre korurum.

Bu, insanı yalnızlaştırır mı? Evet. Yalnızlaştırır ama güvende hissedersin.
Başkalarını suçlamak yerine sorumluluk duygun gelişir. Daha çok artısı ve eksisi muhakkak vardır ama kendi seçimim en nihayetinde.

Peki aşkların sevdaların yalan olduğunu hissettiğin vakit? yalançı

Seni kendi korkular ve kaygılarına karşı kullanıp elinde tutmak istediğini fark ettiğinde yavaşça uzaklaşacaksın.
Menfaat kötü bişey.

Kendi hayatınızla ilgili başkalarına gereksiz sorumluluk yüklediğinizde de karşınıza çıkabiliyor böyle anlar, itiraf etmek gerek; bazen onların suçu değil…

Kafasında beni bambaşka bir yere koyduğunu gördüğümde bir dururum. O mu yanlış anlamış yoksa ben mi yanlış yansıtmışım diye. Sonuca göre devam eder ya da bırakırım.

İnsan böyle insanlar sayesinde daha çok hayat tecrübesi ediniyor. Bu da artı yönü. Hep kötü bakmamak gerek.

Yalan bir arkadaşlığın veya ilişkinin adına ne dersen de içine girecek kadar amatörsen, o işlere hiç girmemelisin. Çünkü insan tanımak bilimsel bir sanattır.
Herkes de beceremez.

Forum enlerine yazmadıkları zaman :)

Geri