Soru C Arabesk sevmek zevksizlik midir ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Mutevazi bir hayat yasadi kendisi haci. Arabesk sevmeyebilirsin okey ama huseyin baba gariban babasi bir adammis. Efendi ve sessiz bir sekilde yasadi gitti. Digerleri gibi alkol batagi yada abuk subuk keyfi yoktu adamin.
Bir kac sene once balkondan dusup vefat etti. Erzurumlu..
Tamam arabesk tarzin anasni zkelim sorun yok.
Dinleyenleri keko ilan edelim onada eyvallah ama huseyin baba kral adamdir moruk.
Adamı daha bugün gördüm. Bana çok uzak kalmış, arabeskin meşhur olduğu dönemde yaşadım ama bana hitap etmedi. Akrabamız olan Ferdi bile dinlemdim hiç.
Dinleyenlere bir şey demem moruk, herkesin kendi zevki.

Adamı daha bugün gördüm. Bana çok uzak kalmış, arabeskin meşhur olduğu dönemde yaşadım ama bana hitap etmedi. Akrabamız olan Ferdi bile dinlemdim hiç.
Dinleyenlere bir şey demem moruk, herkesin kendi zevki.
Yok adamla tssak gecme yani iyi adam diyorum temu memu falan dedin ya.
Arabeskin meshur oldugu donem derken 80'ler mi? Yoksa 90'lar mi?

Yok adamla tssak gecme yani iyi adam diyorum temu memu falan dedin ya.
Arabeskin meshur oldugu donem derken 80'ler mi? Yoksa 90'lar mi?
90'lar kardeşim. 84 doğumluyum ve bence ülkede müziğin en yılları da 90'lar dönemi.
Yoksa bu meşhur arabesk sanatçıları çok eski, 80'ler de daha koyu taraftarları vardır muhtemelen.. çünkü 90'lar ve sonrasında patladı pop müzik.

90'lar kardeşim. 84 doğumluyum ve bence ülkede müziğin en yılları da 90'lar dönemi.
Yoksa bu meşhur arabesk sanatçıları çok eski, 80'ler de daha koyu taraftarları vardır muhtemelen.. çünkü 90'lar ve sonrasında patladı pop müzik.
Peki favorim diyebilecegin bir tür secicek olsan ne olurdu o tür.
Okey herkesin icinde bir "muzik ayirt etmem hosuma gideni dinlerim" Yaniti vardir ama bir tür yine en agir basandir.
Nedir mesela haci senin favori muzik turun?

Peki favorim diyebilecegin bir tür secicek olsan ne olurdu o tür.
Okey herkesin icinde bir "muzik ayirt etmem hosuma gideni dinlerim" Yaniti vardir ama bir tür yine en agir basandir.
Nedir mesela haci senin favori muzik turun?
Özgün müzik ve Protest müzik dinliyorum çoğunlukla. Arada da 90'lar pop.

Zevksizlik değilde daha çok karamsar tip vibe ı veriyor
Ruh halini kötüleştirdiğini düşünüyorum
Umutsuzluğu, karamsarlığı normalleştiriyor hatta bir dönem bu tarz sebeplerden yasaklanmış hatta TRT tarafından…
Biraz aidiyetsizin sonucu da olabilir geçmiş dönemlerde 80 lerde falan göçebe kesimin çok fazla dinlediği bir türmüş köyden kente yerleşenler ne kendilerini kentli ne de köylü hissedebiliyorlar tam arada kalmışlık hissi…
Günümüzde de arabesk ruhlu insanların genelde gelecek kaygısı yaşadığını, ekonomik sorunlar yaşadığını ya da yalnız hisseden insanların dinlediğini düşünüyorum

Umutsuzluğu, karamsarlığı normalleştiriyor hatta bir dönem bu tarz sebeplerden yasaklanmış hatta TRT tarafından…
Biraz aidiyetsizin sonucu da olabilir geçmiş dönemlerde 80 lerde falan göçebe kesimin çok fazla dinlediği bir türmüş köyden kente yerleşenler ne kendilerini kentli ne de köylü hissedebiliyorlar tam arada kalmışlık hissi…
Günümüzde de arabesk ruhlu insanların genelde gelecek kaygısı yaşadığını, ekonomik sorunlar yaşadığını ya da yalnız hisseden insanların dinlediğini düşünüyorum
Evet bu yuzden hem d.s.b.m hem de arabesk dinleyebiliyorum.
Ikisininde hissettirdigi karanlik ayni..
Bir de 80 darbesi sonrasi cogu muzisyen. Anatolian rock yapan gruplar vs yok oldu gitti. Buda arabesk muzigin onunu acti.
Hatta arabesk ile ilgili bir film bile mevcut izlersen

Taverna muzikleri daha kalite aslinda.
Arif susan , umit besen , atilla kaya , cengiz kurtoglu , ferdi ozbegen vs

Atilla kayanin, adini yollara yazdim sarkisi kral fm de ciksin diye beklerdir cd donemlerinde. Hey gidi hey.

çok yanlış düşünüyorsunuz ajkshda hanım

Geri