Soru C Arabesk sevmek zevksizlik midir ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Hala bi kaç tane numune arabesk dinleyenlere cahil muhabbeti yapıyor.
E müziğin her türü herkesin tercihine kalmıştır. Sen dinlemiyorsun diye kötü damgası vuramazsın. Ben kınıyorum arabeske söz edenleri. Durun size bir güzellik yapayım şarkı atayım.d

Hasret mi vuslat mı adını sen koyyy :d

İnsan kendine bunu neden yapar?

• Beğenmedim
Tepkiler: ne
bence muzik sevmek zevksizlik degildir ama ben arabesk sevmem :dd
eskiden enstrumanlarla muzik yapiyolarmis o muzikler benim hosuma gidiyo simdi bilgisayardan yapilanlar o tadi vermiyo

İçinde "Arap" geçen her şey nefret kaynağıdır.

Örnek veretyim: Messi ve Ronaldo ya verilen tepkiler.

Müslüm ölene kadar herkes ıyyy diyordu. Müslüm öldü, herkes Müslümcü oldu sklksk

Eskiden de Arabesk sanatçılar asla TRT sanaçısı olamazdı. Sonra biri ses kayıtlarını Japonya'ya yollamış ve teknoloji ile TRT sanatçıların ki ile Arabeskçilerin ses temizliğini ölçtürmüş. Maksat Arabeskçilere giydirmek. Ve sonuç, TRT ses sanatçıları tonları (Notalaları) tutturamıyormuş. (Bazen Orhan dinlediğim oldu.)

Sevdiğim ve dinlediğim bir tür değil ancak kimsenin zevkine de yorum yapamam.
Bende herhangi bir duygu geçişi sağlamıyor fakat yine de Müslüm Gürses'in "Sensiz Olmaz" şarkısını yorumlamasını severek dinlerim.

sevmem de kendim acip dinlemem de öyle..
ama dinleyene de zevksizsin muhabbeti yapmam saygi duyarim yani banane kimin ne tarzi müzik dinlediginden ay:D
cahillikle ne alakasi var ayrica onu hic anlamadim
zevkler ve renkler mi tartisilmiyodu öyle bir sey vardi sanki :dd

Bircogumuz hayatının bir döneminde illaki arabesk dinlemiştir diye düşünüyorum.

Arabesk dinlerken salata yapmaya bayılırım.Bir ara @yeLda kahve içtiği kafede yüksek seste arabesk müzik çalmasını istemiş diye duymuştum.Bu motivasyonla 580 sayfalık kitabı bitirdiğini söylemişti.Hayranım kendisine...

Muzikal olarak saygi duydugum bir tür. Döneminin sanatcilari bir odaya dolusup turlu enstruman ile kayit alirmis. Elektronik ya da hazir bir sekil de olmazmis. He tek sevmedigim tarafi harmonic olarak arap ezgisi kulturunden gelmesi. Arabesk muziğin kralı müslüm gürses değil hüseyin altındır bana göre.

Geri