BirDevrinSonu
Üye
Onuda dinle bir tane daha yaptık soulkerle onuda dinle hele bi ritim kaçırıyorsun de dkskksSen nerden ciktin la .d bula bula bu konuyumu buldun. Zamanim yoktu dinleyecektim sonra unuttum. Yarin dinlerim kardesim. Sagol
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Onuda dinle bir tane daha yaptık soulkerle onuda dinle hele bi ritim kaçırıyorsun de dkskksSen nerden ciktin la .d bula bula bu konuyumu buldun. Zamanim yoktu dinleyecektim sonra unuttum. Yarin dinlerim kardesim. Sagol
Adamı daha bugün gördüm. Bana çok uzak kalmış, arabeskin meşhur olduğu dönemde yaşadım ama bana hitap etmedi. Akrabamız olan Ferdi bile dinlemdim hiç.Mutevazi bir hayat yasadi kendisi haci. Arabesk sevmeyebilirsin okey ama huseyin baba gariban babasi bir adammis. Efendi ve sessiz bir sekilde yasadi gitti. Digerleri gibi alkol batagi yada abuk subuk keyfi yoktu adamin.
Bir kac sene once balkondan dusup vefat etti. Erzurumlu..
Tamam arabesk tarzin anasni zkelim sorun yok.
Dinleyenleri keko ilan edelim onada eyvallah ama huseyin baba kral adamdir moruk.
Yok adamla tssak gecme yani iyi adam diyorum temu memu falan dedin ya.Adamı daha bugün gördüm. Bana çok uzak kalmış, arabeskin meşhur olduğu dönemde yaşadım ama bana hitap etmedi. Akrabamız olan Ferdi bile dinlemdim hiç.
Dinleyenlere bir şey demem moruk, herkesin kendi zevki.
90'lar kardeşim. 84 doğumluyum ve bence ülkede müziğin en yılları da 90'lar dönemi.Yok adamla tssak gecme yani iyi adam diyorum temu memu falan dedin ya.
Arabeskin meshur oldugu donem derken 80'ler mi? Yoksa 90'lar mi?
Peki favorim diyebilecegin bir tür secicek olsan ne olurdu o tür.90'lar kardeşim. 84 doğumluyum ve bence ülkede müziğin en yılları da 90'lar dönemi.
Yoksa bu meşhur arabesk sanatçıları çok eski, 80'ler de daha koyu taraftarları vardır muhtemelen.. çünkü 90'lar ve sonrasında patladı pop müzik.
Özgün müzik ve Protest müzik dinliyorum çoğunlukla. Arada da 90'lar pop.Peki favorim diyebilecegin bir tür secicek olsan ne olurdu o tür.
Okey herkesin icinde bir "muzik ayirt etmem hosuma gideni dinlerim" Yaniti vardir ama bir tür yine en agir basandir.
Nedir mesela haci senin favori muzik turun?
Evet bu yuzden hem d.s.b.m hem de arabesk dinleyebiliyorum.Zevksizlik değilde daha çok karamsar tip vibe ı veriyor
Ruh halini kötüleştirdiğini düşünüyorum
Umutsuzluğu, karamsarlığı normalleştiriyor hatta bir dönem bu tarz sebeplerden yasaklanmış hatta TRT tarafından…
Biraz aidiyetsizin sonucu da olabilir geçmiş dönemlerde 80 lerde falan göçebe kesimin çok fazla dinlediği bir türmüş köyden kente yerleşenler ne kendilerini kentli ne de köylü hissedebiliyorlar tam arada kalmışlık hissi…
Günümüzde de arabesk ruhlu insanların genelde gelecek kaygısı yaşadığını, ekonomik sorunlar yaşadığını ya da yalnız hisseden insanların dinlediğini düşünüyorum
İlk yorumda yazmıştım, birkaç tanesi dışında dinlemedim. Mesela Güllü şarkılarını ilk kez yaşanan olay sonrasında duydum.@Lefty hiç arabesk dinlemedin mi
Güllü candı(r)İlk yorumda yazmıştım, birkaç tanesi dışında dinlemedim. Mesela Güllü şarkılarını ilk kez yaşanan olay sonrasında duydum.
İsim olarak biliyorum ancak dinlememiştim.Güllü candı(r)![]()
Kalite arabesk rafine bir zevktir. Ama kalitesizi tam bir varoluşluk.
Rafine zevk ;
Taverna muzikleri daha kalite aslinda.
Arif susan , umit besen , atilla kaya , cengiz kurtoglu , ferdi ozbegen vs
çok yanlış düşünüyorsunuz ajkshda hanımZevksizlik değilde daha çok karamsar tip vibe ı veriyor
Ruh halini kötüleştirdiğini düşünüyorum
Umutsuzluğu, karamsarlığı normalleştiriyor hatta bir dönem bu tarz sebeplerden yasaklanmış hatta TRT tarafından…
Biraz aidiyetsizin sonucu da olabilir geçmiş dönemlerde 80 lerde falan göçebe kesimin çok fazla dinlediği bir türmüş köyden kente yerleşenler ne kendilerini kentli ne de köylü hissedebiliyorlar tam arada kalmışlık hissi…
Günümüzde de arabesk ruhlu insanların genelde gelecek kaygısı yaşadığını, ekonomik sorunlar yaşadığını ya da yalnız hisseden insanların dinlediğini düşünüyorum