Ankaralilar bakar misiniz ?

Konu sahibi son olarak 2993 gün önce görüldü
@Dike taksi kullanmayı hiç istemiyorum bilmediğim için. Galiba yürüyerek çözmeye çalışacağım . Eskişehir gibiyse kolay benim için.
İzmir de en son 87 tl taksi parası verdiğimden beri şehir dışında taksiye binmiyorum :)

Ankarayı bilmemde

İzmirde nereden nereye gittinde 87 tl verdin?

Ben Ankaralıyım aslen ama İstanbul da yaşıyorum .. İstersen seni buradan Ankaraya uğurlayayım:)

Tunali, 7. Cadde, cankaya falan guzel yerler en guzel yeri de istanbul'a donusu.

@Maria Puder bende yürümeye çalıştım ama gittiğim ayda Kasım dı hem soğuktan dolayı hem geç saatten dolayı binmek zorunda kaldım. Sen de mümkünse tercih etme aynen :))

Ufak bi gezi rehberi yayınlayip kaçıyorum xd

Gölbaşı, Mogan gidip gör
Ciğerci Bahattin, profosor kokorec,urfali damak tadini bilmiyorum ama enfes şeyler yiyebilirsin.
Cafe olarak Bahçelievler varuna gezgin cafe del mundo.
Hamamönü aslında ramazanda bir başka ama gene de gezip görmen gereken yerler arasında.kumda kahve içmeden dönme.
Ankara kalesi tabiki hazır oraya cikmisken divan pastanesinde benim için macaron ye. :d
Etnografya müzesi,Rahmi Koç Müzesi.
Çok yoruldun kahve molası Koala coffee shop
İlla avm gezicem diyorsan next level'e gidiyorsun keifi cafe'ye oturup güzel bir çay içiyorsun aynı zaman da da çayların çeşitlerini öykülerini dinliyorsun.
ee koskoca ulucanlar müzesini gezmeden dönmezsin dimi?
son olarak da atamizi ziyaret edip huzura erip duygulanıp dönüyorsun.

Ufak bi gezi rehberi yayınlayip kaçıyorum xd

Gölbaşı, Mogan gidip gör
Ciğerci Bahattin, profosor kokorec,urfali damak tadini bilmiyorum ama enfes şeyler yiyebilirsin.
Cafe olarak Bahçelievler varuna gezgin cafe del mundo.
Hamamönü aslında ramazanda bir başka ama gene de gezip görmen gereken yerler arasında.kumda kahve içmeden dönme.
Ankara kalesi tabiki hazır oraya cikmisken divan pastanesinde benim için macaron ye. :d
Etnografya müzesi,Rahmi Koç Müzesi.
Çok yoruldun kahve molası Koala coffee shop
İlla avm gezicem diyorsan next level'e gidiyorsun keifi cafe'ye oturup güzel bir çay içiyorsun aynı zaman da da çayların çeşitlerini öykülerini dinliyorsun.
ee koskoca ulucanlar müzesini gezmeden dönmezsin dimi?
son olarak da atamizi ziyaret edip huzura erip duygulanıp dönüyorsun.

Oo yazan parmaklarını seveyim işte tam olarak böyle bir şey aradığım. Öpüyorum bebeyim :*

Sincan'a Neden Gitmesin Acaba :) Ulus,Cebeci Bizim Mekanlar Buralar :) Gelin Gezdireyim Sizi Güzel Bayan :)

Bak şimdi bu son paragraf beni meraklandirdi ama neden?

Ben Sincan'ın Fatih semtinde 20 sene gibi bir süre yaşadığım için söylüyorum, Sincan Etimesgut bölgesi sürekli bir karmaşa halinde gibi ama Fatih Eryaman Batıkent daha sade daha huzurlu gelmiştir bana.
Ulus is başlı başına tam bir karma karışık, bu mevsimde özellikle çok kasvetli bir havaya bürünüyor bana göre.

Ben de Ankara'da okuyorum. 3. yılım bu sene. Ankara'yı bir çok insan sevmez neden bilmiyorum. Ben çok seviyorum ama neden sevdiğimi de bilmiyorum öyle bir şey işte. :p

Kesinlikle Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne gitmelisin. Hamamönü de çok güzeldir. İkisi birbirine yakın zaten ordan oraya geçebilirsin. Aylak Madam da Kızılayda. Karanfil 2 caddesinde. Karanfili kime sorsanız gösterirler. Ya da sormak istemiyorsanız metro altına girin Karanfil çıkışından çıkın. :p Metro altında da bir sürü mağaza var bu arada. Alışveriş için felan bakabilirsin istersen. Zaten kafeler genellikle karanfilde, konurda. Hemen yan yanalar. Bana sorarsanız ben Bi Karitür Kafe'yi de çok seviyorum özellikle mantarlı tavuğuna bayılıyorumm. :p Aylak Madam'a giderken yol üstünde orası da. Tavsiye ederim.

Selam yeni bi dert ile karşınızdayim:p

Yakın bir zamanda mini bi Ankara gezisi yapacağım öncelik olarak Atama ziyaret ile ise başlayıp sonrasında gezilecek yerler ve yapılacaklari,kalıncak yer,yiyip icilecek güzel mekanlar hakkında foursuqare dışında bir de size sormak istiyorum :ask
Ayrıca hızlı trenle mi gitmeli yoksa araba ile mi karar veremedim.
Ayazi meşhur biliyorum o kısma aşinayim.

Bunun dışında Tunalıyi duydum bir de.
Keçiören,Çankaya falan tamamen aşina olup hiç bir fikrim olmayan yerler. Varos semti Polatlı galiba xd

Duruma göre annem de peşime düşebilir o düşmeden ben bi yol haritası çıkartiyoryum yardım pls.

Ankaralı değilim, yine de cevap verebiliyor muyum bilmiyorum.

Tunalı'ya git mutlaka zaten o ayrı. Sıkı giyin, dışarıda çok durmamaya bak.

Sincan'ın içinden dahi geçme, görülecek de hiçbir şey yok orada. Çok böyle solcu göreyim, salaş mekan istiyorum diyorsan tavsiyem Kızılay'da Konur 2 caddesindeki birçok mekan. Onun dışında çoğu kişinin dediği gibi Bahçelievler 7. ve 3. caddede oldukça hoş mekanlar var hem alkollü/alkolsüz hem de yiyecek olarak. Hatta 3. caddenin giriş kısmında hmbrgr diye bir mekan var, el yapımı nefis hamburgerleri var. Gözleme severim, soslu falan diyorsan hakeza Kırık Oklava var Kurtuluş'ta herkesin yemesi gereken bir şey bence. Klişedir bir Aspava yapmadan dönme.

Gezmek için Hamamönü, Ankara Kalesi, Medeniyetler Müzesi, Keçiören'de teleferiğe binebilirsin, Kuğulu Park'ta soluklanabilirsin Tunalı'yı gezerken, bir de vaktin olursa Gölbaşı taraflarına da bir git derim.

@cCc Ülkü cCc gibi aşırı cömert Ankaralılar da var tabii, bu da bir opsiyon. sakldjas

Abi nerelere gideyim söyle güzel güvenilir ve fotoğraf çekilecek yer lazım bana.
Bu de hızlı trenle mi gitsem diyorum :)

Yani pek yer yok aslında .. Hava güzelse akşam Tacettin Dergahının olduğu yere git ve oranın atmosferinde bir demlik çay iç .. Hacı Bayram-ı Veliye uğra muhakkak .. Kızılayın klasik sakarya caddesi filan gezebilirsin ..

la angarada nereyi oneriyim xd sehrin yuzde 85i pavyon gazino oturak alemi zaten afgfssd
batikente git orasi burjuvadir [emoji14]

Geri