Almanya - Türkiye Market fiyatı karşılaştırmaları

• Kullanıcı Klaus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
şaka bir yana, ben bekar olduğum için rahatım. gelir gider dengem belli. ülke geneli için konuşursak a101, bim gibi zincir marketlerde en temel ihtiyaçların en dandik markaları bile asgari ücretle çalışan aile geçindirenlerin karşılayamayacağı seviyelerde. en temel ihtiyaçlar diyorum bak. haftalık olarak bunlara sürekli zam geldiğini düşün bir de.

şaka bir yana, ben bekar olduğum için rahatım. gelir gider dengem belli. ülke geneli için konuşursak a101, bim gibi zincir marketlerde en temel ihtiyaçların en dandik markaları bile asgari ücretle çalışan aile geçindirenlerin karşılayamayacağı seviyelerde. en temel ihtiyaçlar diyorum bak. haftalık olarak bunlara sürekli zam geldiğini düşün bir de.
Illaki nediyebilirim. Ben sadece icinde oldugum bazi seylerin "aaa bak nekadar ucuz koş" havasini dogru bulmuyorum ve ekleme yaptim.

Türkiye'de hayat pahalı kardeşim bunu kabul edelim. Çalışanların %40'a yakını zaten asgari ücret alıyor.

almanyada askeri ucretle calisan %5 dir en fazla herhalde sjjsjsjs

almanyada askeri ucretle calisan %5 dir en fazla herhalde sjjsjsjs
Belirli gelirin altında kazanana zaten hiç ayrım yapmadan ek yardım yapılıyor, yani sosyal yardım alabilmen için iktidar partisine yalakalık yapmak zorunluluğun yok.

Herhangi bir yorum yapmayacağım sadece Türk milleti ne yiyor temalı bir dizi haber paylaşacağım.

Dünyada temel gıdanın ne kadar ucuz ya da pahalı olduğu umrumda değil ben yaşadığım daha doğrusu karnımın doyduğu ülkeye bakıyorum ve şunu açık ve net olarak söylüyorum, Türkiye'deki ortalama ücretlerle sağlıklı beslenmenin mümkünatı yok, kaldı ki obezite rakamları da bunu destekliyor.

oralarda gerçekten cok ucuz yaşam alkolunden tut elektronik aletine yeme icme et fiyatı falan fıstık yani video.izliyorum adam 130birim paraya.bagaji dolduruyor arabanin 10poset sey aliyor marketten trajikomik vallahi trde 130birim paraya 1 poset le cikarsin oda 2 tane sivi yag 1 tane camasirsuyu xd

oralarda gerçekten cok ucuz yaşam alkolunden tut elektronik aletine yeme icme et fiyatı falan fıstık yani video.izliyorum adam 130birim paraya.bagaji dolduruyor arabanin 10poset sey aliyor marketten trajikomik vallahi trde 130birim paraya 1 poset le cikarsin oda 2 tane sivi yag 1 tane camasirsuyu xd
Ama gene de yandaş ve yalakakar bunu inkar ediyor, madem öyle git Tayyibin yanına değince zır zır ağlıyorlar, birden "yok ben buraya emek verdim" moduna giriyorlar,....
Türkiye'de eleştiri yapınca aynı güruh ya sev ya terk et diyor.

Son düzenleme:
forumdaki trolleri kaale almıyorum gercekler ortada paylaştım

Eski Türkiye'de market mi vardı. AKP sayesinde marketler geldi ve vatandaş rahatladı. Z kuşağı bilmez geçmiş yılları, vatandaş açtı, kuyruklarda bekliyordu, bir ekmek için 15 kilometre uzağa gidiyordu, domates için 20 kilometre. Fetöcü ve PKK'cılar burada yalan ve iftira atıyorlar. Ben pahalı bir şey göremiyorum marketlerde, her şey bol ve ucuz.

Geri