Allah neden kötülüklere engel olamıyor?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Allah diyor ki;”Hayr ve şer Allah’tandır”(Nisa 78)..
Eee biz de aynisi soledik. Diledigine dert diledigine mutluluk verir size ne?
Bu tipki sey gibi
Adam her kadina asiliyor , her aksam icki iciyor ve kurallarinin bazilarina ve isine gelmeyenlere uymuyor , ama alla seviyor ve yazilan tum dini mevzulari begeniyor ve seviyor.
Herseye gucu yeten bir varlik icin herseyi dusunebiliriz. Cunku herseye hakim ve sahip.

Kime ne!

Son düzenleme:
Edit: ilahimorluga sorulan bir soruydu fakat kendisinin mesaji tamamen silinince (neden tamamen silindi onuda anlamadim)sorumda askida kaldi bu yuzden yabaniye sordugu "neden degerler ile dalga geciyorsun" sorusuna cevaben yazdigim;

Adam tam olarak nerede degerler ile dalga gecmis?
Allah kotuluklere neden engel olmuyor?
Deve icinde allah tum halki helak etmis demis. Sonra ayet paylasmis.
Tamam adamdan ben de haz etmiyorum ama nasil bir degere hakaret etmis?

Sorum alintisi silindigi icin boyle kime yazildigi belli olmadan kaldi.
Arz ederim..
hacı bu bir günlük mevzu değil bu ve bunun yaftası var konuya yazıp dalga geçen. Olay şu durup durup dini değerlere saldırırcasına konu açılıyor millet bu ve yaftasının ne mal olduğunu bildiğinden amaan diyip geçiyor aslında. Ben de öyle yapıyorum çoğu zaman ama bu sefer cevap vereyim dedim. Mala mal demek benim gözümde arabaya araba demekle aynı şey. Bu güne kadar mesela bir kişinin de çıkıp dine inanmayan kesimle alakalı dalga geçercesine konu açan birilerine rastlamadım yada rastladıysam hatırlanacak kadar az. Bak ben mal yazınca mesajım siliniyor bu gereksiz malafat yazınca üzerinden 20 mesaj geçmiş sıkıntı yok. Valla bide tehdit etmiş banlarım bir daha yazarsan diye. İnan kim yazdı bunu da bilmiyorum ama gram umrumda da değil banlamanız.

Bak sorgulasın araştırsın didiklesin ama bok atmak için değil öğrenmek için. Bununla benim hiç bir problemim yok. Ama iş dalgaya gelince bazen dayanamayıp cevap veriyorum olay bu aslında.

Hep söyluyorum yine söyliycem.

Yabani'nin konulari gercekten meraksal konular olsa vakit ayirip cevap verin de oyle degil. Bu tur konulari bence gercekten edebiyle tartişabilecekler açmali.

Forumda hala Yabani'ye bu konularda arka çikanların var olduğunu gormek, forumun kalitesi anlaminda umutlarimi tuketiyor.

Herhalde laf edip, eleştiri getirdigimizde koruyup kollayanlar şu an gobek atiyordur.

Forumda demedigini birakmiyor adam buyukluk gosterip uzerine gitmiyoruz diye neredeyse haksiz çikacagiz.

%99 musluman olan ükede bu durum benımde zoruma gidiyor. Ama yönetimin ALLAH varsa Muhammed yanacak diyen kişiye Özel üyelik verdiği durumda yabani yada baskasının dini değerleri aşalamasını dert etmemek lazim. Çünku bu ve bunun gibilere inancı diyecekler. Ama insanların bam noktalarına bastıklarının farkında değiller. İnanmayabilirsin belkı sana ters gelebilir ama bunu artık hergun ulu orta dalga gecerek yazmaları forum kurallarının işlemesı acısından daha uygun.
Oysa daha önce ırkcılık üzerinde yasak koyan yönetımın bu duruma neden sessiz kaldığını anlamak mümkun değil.

. Bak ben mal yazınca mesajım siliniyor bu gereksiz malafat yazınca üzerinden 20 mesaj geçmiş sıkıntı yok. Valla bide tehdit etmiş banlarım bir daha yazarsan diye. İnan kim yazdı bunu da bilmiyorum ama gram umrumda da değil banlamanız.

Bak sorgulasın araştırsın didiklesin ama bok atmak için değil öğrenmek için. Bununla benim hiç bir problemim yok. Ama iş dalgaya gelince bazen dayanamayıp cevap veriyorum olay bu aslında.
Ama bızım rakı soframızı 3 aylardayız dıye laf sokanlar umarım bu konuyu okuyunca bizede inancı derler.

Şimdi Şimdı bız kımseye ALLLAH a ve dini değerleri aşayanlara göz yummadık Müsamaha göstermedik felan.
Asağidakı Lınkı Okusunlar.

Allah yabaniye neden engel olmuyor?
Belki yabani sizin sınavınız arkadaşlar...
He kötülük problemi uzun zamandır tartışılıp 50 defa cevaplanmış bir konu ama muhtemelen yabani uzaydan yeni geldi ve dünya ile ilgili bilgi toplamaya çalışıyor. Daha önce yazdığım gibi.. Soru kısmında abes bir durum yok fakat soruyu soran kişiye ait olunca soru bir mızrağa dönüşüyor. Yoksa @Jose Chilavert ile bir çok kez din hakkında karşıt görüş olarak konuştuk , adam müslüman olarak tartışmayı uzatan yada karşılıklı atışmaya çeviren bir tutum sergilemedi.
Zaten aklı başında olarak islam savunan 3 kişi falan var. @Ender kusura bakma ama sen 3 aylar , alkol ve balık etli kızlara asılma seramonin ile son kısımda yer alıyorsun. Hiç boşuna "dini değerlere laf ediyorlar"a girme. Evet günah kısmı sen ile allah arasında fakat allahın gördüğünü kuldan saklayamayız. Bırak o taşı en "günahsız" olanınız atsın.

Son düzenleme:
@Xasthur kaçıncı kadehtesin? Ona göre yazip yada yazmayayim ✅

Kalplerde olanı sadece Allah bilir. Sen bu adam kötü niyetli dersin kızarsın. Ama bilemezsin Allah belki ondaki "dünyadaki kötülüğe sitemi" gördü ve ona acıdı. Belkide affedecek. Biz niye hep (haşa) Allah adına konuşup, ona buna hoşgörüsüz yaklaşıyoruz. Şu şöyle dedi, bak kesin bu böyle bir insandır. Belki Yabani saygısızdır, hoşgörüsüzdür, belkide kötü niyetlidir. Ben onu savunmuyorum. Forum dışında görmüşlüğüm de yok, hatta forumda bile muhattap olmam. Ama "sus sen hakaret ettin" deyip sırtımıda dönmek istemedim sadece. Ne bileyim neden açtı bu konuyu? Bir insan nasıl bakarsa öyle görürmüş. Demekki ben iyi niyetle bakıyorum olaylara ve öyle algılıyorum insanları. Amacı dalga mıdır , yoksa kafasını kurcalayan bir şeye cevap mı arıyordur, hakikati nasıl tam olarak bileyim?. Bunu gerçekten bilemezsin ki, sende onun gibi insansın. Belkide ben safımdır, Yabani kötü niyetlidir. Hadi diyelim öyle, biz dinimizi insanlara böyle mi sevdireceğiz, anlatacağız.? Yanlışı savunana bile, gel bir dinle bak bu olay aslında şöyle, diye anlatmak lazım. Sırtını dönersen belki o kişi dahada bataklığa batacak. Belki senden öğreneceği güzel bir şey onun hayata bakışını değiştirecekti. İnsanları kaybetmeye değil kazanmaya çalışalım. Kestirip atmayalım. Bu insan hep böyleydi hep de böyle kalacak demeyelim. Bunu sadece ALLAH bilir, sen değil.

Şunuda belirteyim, net bir küfür görürsem dine karşı, yada dalga geçme amaçlı konuşmalar, bunu farkedebileceğimi düşünüyorum ve ona göre tavır alırdım. Tavrımda hiç muhattap olmamak, konuya tek bir kelime bile yazmamak ve küfür ettiği için o postu raporlamak olurdu. Kötü niyet sahibi ve hakaret eden birini düzeltebileceğimi düşünmüyorum çünkü. O zaten bataklıkta batmıştır.

• Beğen
Tepkiler: RK
Arkeoloji neden var?
Kızıldeniz yarıldı ise arkeologlar neden tekbir metal parçasına bile rastlıyamadı

Daha öncede “yahudilerM.Ö 5000 yıllarına dayanan tarih bilincine sahipler” gibi bir söz etmiş, Türklerin işe 10000. M.Ö olduğunu Belirtmiş , sevgili Haluk ise hiç olmaz ise “ilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” sözünü biraz dikkate almış olsa (kendi inançlı gereği) biraz daha ilme öncelik verir diyorum.

Allah'ın da işi gücü yok insancıklar ile uğraşacak.
Ayrıca kime göre kötülük? O savaş mesela savaş açanlara göre iyilik. Ya da herhangi bir kötülük kime göre neye göre kötülüktür. Bunun tartışılması daha mantıklı bence.

insanlarla hayvanlar arasındaki tek fark akıldan öte olan,biteni idrak etme yeteneğidir.Ama çoğu insan bu iğrenç,kötülüklerle dolu dünyada hayvani bir hayatı benimser.!Çünkü hayvanlar gibi davranmak onlara mutluluk veriyor..Aklı olan bir canlı için ne aşağılık davranıştır.!

Geri