Allah neden kötülüklere engel olamıyor?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Engellemiyor dogru.
Engellemis olsa,iradeniz kalmazdi.
Robot olurdunuz.

Fokus kötülükte degil, merhamette olmali.
Sen iradenle kötülüge karsi n'aptin Yabani?
Bunu sor kendine bmc.

Üstelik iliyik kötülük diye de bir sey yoktur.
Cikar vardir.
Kötünün cikari,kontrol zulım vs vs.
Iyinin cikari da, Bahçe Eden...bazen de ego tatmin.

Kötülükler onlarla mücadele etmemiz için var. Bu kötülükler bazen içimizde olur, bazen dışımızda. Bazen kendimizile mücadele ederiz, bazen başkaları ile. @Yabani nin mücadelesi de hep kendisi ile.

Şimdi hz isa gelecek deniliyor, ben cikip desem ki hz isa CANİ İSTEYİNCE gelecek. Hakaret gibi görülür. Din hassastir. Beni yaradana, inandigim degere CANİ İSTERSE YAPİYORMUS gibi alayci kelime kullanilirsa hakaret sayarim gayet.
Ne yumuşak yumusak konusuyorsunuz.

Ateiste, hiristiyana, yahudiye dinime ilismedigi sürece saygim sonsuz.
Dini gectik, inandigimiz Allah'a sacma sapan tepkilerde bulunuyorsunuz. Sonrada vay efendim hakaret yoktu, merakti, soruydu..
Yobaz Zekeriya beyaz gibisiniz.

Biri yazmis kudreti yetmiyor
Oteki cani isterse
Digeri baska bisey.

Hayırdır yani.
Kudreti yetmiyor diye dusunmus
Evet cani istemezse yapmayabilir sonucta yapmamayada gucu yeten bir tanri.
Baska bisi ne onu bilmiyorum.

Kudreti yetmiyor diye dusunmus
Evet cani istemezse yapmayabilir sonucta yapmamayada gucu yeten bir tanri.
Baska bisi ne onu bilmiyorum.
mesela bende bazen bazı kişilere forum içi forum dısı gazete vs farketmez okuyunca cahile bak, konunun neresinden giriyor diyorum bazı durumlarda ama sadece düşünüyorum. yazmıyorum.... kırılmasın diye, bazende kendime saygımdan.

onun gibi bir durum herhalde

olsun cogunlugun müslüman oldugu ülkede bu sekılde yazmak dogru degil.

orada iki kere tekrarlamısım, bazı degerlere yapılan benzetmeleri, tavırları yumusatarak diye.

mesela bende bazen bazı kişilere forum içi forum dısı gazete vs farketmez okuyunca cahile bak, konunun neresinden giriyor diyorum bazı durumlarda ama sadece düşünüyorum. yazmıyorum.... kırılmasın diye, bazende kendime saygımdan.

orada iki kere tekrarlamısım, bazı degerlere yapılan benzetmeleri, tavırları yumusatarak diye.
İyi insanların kalbinde merhamet, kötü insanların kalbinde nefret olur. Sebebi bu.

mesela bende bazen bazı kişilere forum için forum dısı gazete vs farketmez okuyunca cahile bak, konunun neresinden giriyor diyorum bazı durumlarda ama sadece düşünüyorum. yazmıyorum.... kırılmasın diye.

Kizma nedenin sorunun sorulmasinda sakli aslinda. Yani uslubu daha mahcup tutmadigi ve seytan boburlenmesinde bir tavirla soyledigi icin kiziyorsun.
Ayrica ihtimal vermedigin icin ve dunyanin tek gercegi oldugunu dusundugun icin hassas geliyor.
Ama allahin hic bir sey yapmamayada gucu yeter ve buna kimse karsi cikamaz dogru mu?
Ben karismiyorum abi ne haliniz varsa gorun. Size ornek alin diye kitap ogretmeleri icin peygamber yolladim ama siz sansinizi kaybettinizede gucu yeten bir tanri. Sadece bunu dusunmek bile sizi kizdirabilir.

Kizma nedenin sorunun sorulmasinda sakli aslinda. Yani uslubu daha mahcup tutmadigi ve seytan boburlenmesinde bir tavirla soyledigi icin kiziyorsun.
Ayrica ihtimal vermedigin icin ve dunyanin tek gercegi oldugunu dusundugun icin hassas geliyor.
Ama allahin hic bir sey yapmamayada gucu yeter ve buna kimse karsi cikamaz dogru mu?
Ben karismiyorum abi ne haliniz varsa gorun. Size ornek alin diye kitap ogretmeleri icin peygamber yolladim ama siz sansinizi kaybettinizede gucu yeten bir tanri. Sadece bunu dusunmek bile sizi kizdirabilir.

psikolojik testler mi yapıyorsun? garip...

Bu inanç hassasiyeti niye biz Budistler için geçerli değil. Misal senin bayramda kestiğin dana, belki benim yeniden dünyaya gönderilen ölmüş babam. Niye buna saygı duyulmuyor. Rica ederim, az anlayış.

Son düzenleme:
Yok be ben gerizekali bir imansizim. O kadar komplike bir dusunce mekanizmam yok. Basit bir dusunce benimkisi...
Arz ederim efenim..
o halde sonraki postlarda ona göre gardımızı alalım o sebeple sordum...
iyi aksamlar:)

Bu tip sorunlar imanlı adamın aklına gelmez. Geçen bir minafik da bana sordu. Neymiş, tanrı kaldıramayacağı ağırlıkta bir taş yaratabilir miymiş!

La havle dedim. Allah ıslah etsin.

Bu tip sorunlar imanlı adamın aklına gelmez. Geçen bir minafik da bana sordu. Neymiş, tanrı kaldıramayacağı ağırlıkta bir taş yaratabilir miymiş!

La havle dedim. Allah ıslah etsin.
Kaldirir kaldirmaz kime ne!
Onun bedeni onun karari espirisi yapsam adamlar bana sovmekte hakli mesela

Bu konuları fazla kafaya takan her şeyi sorgulamaya başlar o da kafayı yedirtir

Geri