Kalplerde olanı sadece Allah bilir. Sen bu adam kötü niyetli dersin kızarsın. Ama bilemezsin Allah belki ondaki "dünyadaki kötülüğe sitemi" gördü ve ona acıdı. Belkide affedecek. Biz niye hep (haşa) Allah adına konuşup, ona buna hoşgörüsüz yaklaşıyoruz. Şu şöyle dedi, bak kesin bu böyle bir insandır. Belki Yabani saygısızdır, hoşgörüsüzdür, belkide kötü niyetlidir. Ben onu savunmuyorum. Forum dışında görmüşlüğüm de yok, hatta forumda bile muhattap olmam. Ama "sus sen hakaret ettin" deyip sırtımıda dönmek istemedim sadece. Ne bileyim neden açtı bu konuyu? Bir insan nasıl bakarsa öyle görürmüş. Demekki ben iyi niyetle bakıyorum olaylara ve öyle algılıyorum insanları. Amacı dalga mıdır , yoksa kafasını kurcalayan bir şeye cevap mı arıyordur, hakikati nasıl tam olarak bileyim?. Bunu gerçekten bilemezsin ki, sende onun gibi insansın. Belkide ben safımdır, Yabani kötü niyetlidir. Hadi diyelim öyle, biz dinimizi insanlara böyle mi sevdireceğiz, anlatacağız.? Yanlışı savunana bile, gel bir dinle bak bu olay aslında şöyle, diye anlatmak lazım. Sırtını dönersen belki o kişi dahada bataklığa batacak. Belki senden öğreneceği güzel bir şey onun hayata bakışını değiştirecekti. İnsanları kaybetmeye değil kazanmaya çalışalım. Kestirip atmayalım. Bu insan hep böyleydi hep de böyle kalacak demeyelim. Bunu sadece ALLAH bilir, sen değil.
Şunuda belirteyim, net bir küfür görürsem dine karşı, yada dalga geçme amaçlı konuşmalar, bunu farkedebileceğimi düşünüyorum ve ona göre tavır alırdım. Tavrımda hiç muhattap olmamak, konuya tek bir kelime bile yazmamak ve küfür ettiği için o postu raporlamak olurdu. Kötü niyet sahibi ve hakaret eden birini düzeltebileceğimi düşünmüyorum çünkü. O zaten bataklıkta batmıştır.