Allah bazılarımızı cehenneme sokmaya yemin etti

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
secde suresi 13 ayet, benim bildigim o ayetin arapcasinda 'andolsun' degilde kelimenin arapca karsiligi elbette yada muhakkak olarak geciyor. Diyanetin meali yada tefsiri ise yanlis bu.

Koca diyanet bilmiyor yani Arapçayı? O zaman başka yerlerde de hata var denebilir Kur'an meallerinde... Garip yani. Diyanet nasıl oluyor da gözünden kaçırıyor bunları... Ki bence diyanet en doğru tercümeleri bastırıyor...

arapca biliyor musun da diyanet en dogrularini basiyor diyorsun. Diyanetin bir cok basimlarin da tercume hatasi var.

Tercüme hatası yanlış anlamayı da beraberinde getirir. O halde Türkiye de kimse dinini anlamiyor

arapca biliyor musun da diyanet en dogrularini basiyor diyorsun. Diyanetin bir cok basimlarin da tercume hatasi var.

Arapça bilmiyorum tabii ki=) Fakat diyanetin sizden daha iyi bir şekilde konuya hakim olduğunu düşünüyorum=) Madem tercüme hatası var, yapın listeyi diyanete anlatın durumu ya da siz bir tercüme kaleme alın... Bana bir kaç tane diyanet hatası gösterirseniz de çok sevinirim. Denk geldiniz sanırım bu hatalara, görmek isterim mahsuru yoksa...

Küçükken diyanet yerine dinayet olması gerektiğini düşünürdüm.

Cenneti isteyene ver.
Bana seni gerek seni.

Burada Arapça hakimiyeti, dili ve kültürü hakkında biraz bilgi edinilse ALLAH'ın neden " andolsun " ile başlayan cümlelerle hitap ettiği anlaşılır ..
Yeminlerin bir çoğu süre başlarında ya da sürelerin vurgulanması gereken yerlerinde bulunur .. ARAPLAR ARASINDA AND OLSUN İBARESİ DİKKAT ÇEKMEK AMAÇLI SIKÇA KULLANILIR .. Dolayısıyla ALLAH'ın biz insanlara kendi lisanımızın güçlü hitabet şekliyle seslenmesinden doğal bir şey olamaz ..

Ayrıca Kuran insanlar anlasınlar, kulak kabartsınlar, düşünsünler diye indirilmiştir .. Kuran'da verilen örneklerde insanların anlayabileceği şekilde verilir .. Misal ; ALLAH cennet meyvelerinden bahsederken elma bildiğimiz elma ya da şarap anladığımız tarzda bir içecek değildir ..

Burada Arapça hakimiyeti, dili ve kültürü hakkında biraz bilgi edinilse ALLAH'ın neden " andolsun " ile başlayan cümlelerle hitap ettiği anlaşılır ..
Yeminlerin bir çoğu süre başlarında ya da sürelerin vurgulanması gereken yerlerinde bulunur .. ARAPLAR ARASINDA AND OLSUN İBARESİ DİKKAT ÇEKMEK AMAÇLI SIKÇA KULLANILIR .. Dolayısıyla ALLAH'ın biz insanlara kendi lisanımızın güçlü hitabet şekliyle seslenmesinden doğal bir şey olamaz ..

Ayrıca Kuran insanlar anlasınlar, kulak kabartsınlar, düşünsünler diye indirilmiştir .. Kuran'da verilen örneklerde insanların anlayabileceği şekilde verilir .. Misal ; ALLAH cennet meyvelerinden bahsederken elma bildiğimiz elma ya da şarap anladığımız tarzda bir içecek değildir ..

zaten ne okusak aslında öyle değil, ne anlasak anladığımız değil. Gerçekten bravo. 2X2=5 dense orada aslında öyle denmiyor diye diye 1500 sene geçti ve direniş sürüyor. Bravo tekrar. herkes kur'an'ı indirenden daha iyi biliyor ne dendiğini...helal olsun.

Yahu kitap kendi diyor bu kitap herkes anlasın diye apaçık bir arapçayla inmiştir diye... elmaysa elma, armutsa armut diyor yani... zaman geçtikçe bu kitabın hitap ettiği zaman dilimi geride kalmış ve bir kelimeye tonlarca anlam yükleme hastalığı başlamıştır. neymiş arapçada bir kelime 700 anlama geliyormuş da aslında o ayet öyle değil de böyle diyormuş. tekrarlamak gerekirse kur'an apaçık bir arapçayla indiğini iddia ediyor, bir garip tür olan insanlar buna ters olarak ha babam anlam yüklüyor kelimelere... tıkanıklık sözkonusu çünkü, kabul etmek gerek bunu...

zaten ne okusak aslında öyle değil, ne anlasak anladığımız değil. Gerçekten bravo. 2X2=5 dense orada aslında öyle denmiyor diye diye 1500 sene geçti ve direniş sürüyor. Bravo tekrar. herkes kur'an'ı indirenden daha iyi biliyor ne dendiğini...helal olsun.

Yahu kitap kendi diyor bu kitap herkes anlasın diye apaçık bir arapçayla inmiştir diye... elmaysa elma, armutsa armut diyor yani... zaman geçtikçe bu kitabın hitap ettiği zaman dilimi geride kalmış ve bir kelimeye tonlarca anlam yükleme hastalığı başlamıştır. neymiş arapçada bir kelime 700 anlama geliyormuş da aslında o ayet öyle değil de böyle diyormuş. tekrarlamak gerekirse kur'an apaçık bir arapçayla indiğini iddia ediyor, bir garip tür olan insanlar buna ters olarak ha babam anlam yüklüyor kelimelere... tıkanıklık sözkonusu çünkü, kabul etmek gerek bunu...

Bu konularda ki bilgisizliğine rağmen ısrarla ilimsiz cümleler kurmaya devam etmişsin .. Sana senin mantığınla sorayım o halde .. Ömründe hiç avakado yememiş birine o tadın güzelliğini nasıl anlatırsın ? Cevabını da vereyim, o meyveye benzer ve şahısın bildiği başka bir meyveyi örnek göstererek :)
Kitabın hitap ettiği zaman geride kalmış demişsin ancak KURAN'DA AÇIK VE NET MUCİZE AYETLER VARDIR .. Mesela yağmurların nasıl meydana geldiğini, tatlı ve tuzlu suyun karışmadığını vs gibi geçerliliğini her zaman koruyan ayetler ..
Kuran'ın indiği toplum Arap toplumu olduğu için elbette o topluma ayetler apaçık anlayabilecekleri bir hitabet ile indirilmiştir .. Kuran'a anlam yükleyenlere gelince onlar senin benim gibi yarım yamalak ilimsiz kimseler değil, ömrünü Kuran'a adamış alimlerdir ..

Kuranı hatim edip önemli yerlerinin altını mı çizdiniz?
Kuranda bu ayet geçmeden önce A
Günahkar olan cinler ve insanlar vardı zaten. Yani Kuran Ademle birlikte gelmedi. Allah herkese inanmalari icin aklıl verdi. Kullanip ibadet eden yırttı. Allah inanmayıp da susmak yerine orda burda Allah'ın var olmadığını düşmanca naralar atarak, inananlarla dalga geçenleri de cehennemine odun yapacağını söylemiş.
Mantıklı inanmayın inanmayacaksanız.

Kuran'da yine ALLAH buyurur ki ; *Allah KÜÇÜK BİR SİVRİSİNEKTEN DAHA BÜYÜĞÜNE KADAR her çeşit örneği vermekten ÇEKİNMEZ.*(Bakara 26 )
Yani Rabbimiz insanlara verdiği örneklerde, seslenişinde, hitabında bize yakın ne misal varsa vermekten imtina etmiyor .. O zaman ki müşrikler bu ayeti duydukları vakit ; " Koca ALLAH küçücük bir sineği mi bize misal veriyor " diye kendi aralarında gülüşüp eğlenmişler akıllarınca mantık yürütmüşler .. Burada ki " andolsun " konusunda da benzer tepkileri görünce bıyık altı gülümsedim ister istemez ..

Lütfen Kuran ile ilgili bir konu hakkında ilminiz olmadan fikriniz oluşmasın .. AÇIN OKUYUN-OKUYUN-OKUYUN ..

Benim için sorun yok nasılsa tüm tanıdıklar cehennemde.. :p

Hûd Sûresinin 118-119 . Ayetinde
Rabbin dileseydi insanları (aynı inanca bağlı) tek bir ümmet yapardı. Fakat Rabbinin merhamet ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir. Zaten onları bunun için yarattı. Rabbinin, “Andolsun ki cehennemi hem cinlerden, hem insanlardan (suçlularla) dolduracağım” sözü kesinleşti

Ayetin gercegi budur yani tam anlamiyla buna gore bu tanriyi egoist biri yapar yani secenek yok sorgulama luksun yok sadece inanicaksin kasinmicaksin arkadasim tanrin seninle konusmaz direk onu goremessin o sizin cektiniz gibi aci cekmez herzaman gucunden ve kudretinden bahseder

Her seyi aciklamislar bazi arkadaslar, bize de okumak ve
tesekkur etmek duser...

Cehennem var cunku oraya gidecek insanogullari var...tabiki yaradan affedicidir oyle siginiriz ona ama surekli gunah isleyipde cennete gircem mantigida bos

Geri