Allah bazılarımızı cehenneme sokmaya yemin etti

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Direksiyon siz de yahu iyi kötü ne yaparsınız karşılığını alacaksiniz diyor. Herkesin zaafları var ama dur demesini bilmen gerekir kendine. Bunda yanlış bi sey yok bence. Hepimiz geçeceğiz muhtemelen cehennemden ama yine de Allahın kullarına olan sevgisinin bi annenin çocuğuna olan sevgisinden kat be kat fazla olduğunu da unutmamak gerek.

herşeyi anladım da beni niye özelden tehdit efiyorsunuz? Ayetleri ben indirmiyor veya çevirmiyorum.ayet bana göre öncesi ve sonrası ile birlikte değerlendirilse de,farklı meâllere bakısa da yaratıcının peşinen bazılarını cehenneme tıkmaya kararlı olduğunu çıkarıyorum ben.ve diyorum ki işte onlardan biri benim :) yani kendime biçilen rolümü itaatkar bir şekilde kusursuzca oynuyorum

Kardeş seni kim özelden tehdit ediyor ..? Yani öyle bir yazıyorsun ki ben dahi töhmet altında kalıyorum, malum konuya en çok yorum yapanlardan biriyim .. Seni özelden tehdit edenin ismini ver ki kimsenin aklında " acaba"lar dolaşmasın ..

Allah değilde insanlar yeminli gibi sanki cehenneme girmek için.Hiç birimiz için gec sayılmaz hala nefes alabiliyorken .

EkSen sen çok doğru Bi adamsın.keşke herkes senin onda birin olsa.seviyorum seni.adamsın.

bence burda da şaka yapmış. ben ölünce büyük ihtimalle cennete falan giderim.

Manalar birebir alınmaz tefsir denilen şey o nedenle var ;)

Allah neden yarattıki insanları dilediğini doğru yola dilediğini kötü yola yönelendirecekse hani islamcıların idda ettikleri irade ve sınav nerede? hem yanlışlıklara sürüklesin beni Allah hemde yargılayıp cehenneminde yaksın bence bunda büyük bir adaletsizlik var.Sanırım Allah kainatı yaratmadan önce herseye karar vermıs ve bu kararınıda kutsal kitabında soylemeyide ihmal etmemiş.

Konuda bahsi geçen ayeti değişik sekillerde tekrarlamıs ki müslümanların yanılıpta değişik fikirlere kapılmasının önüne gecmek istemiş.
Birde şu ayet üzerinden gidelim;

Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Nahl/93

Çok açık bir ayet dileseydim yapardım ,dilemedim yapmadım diyor. İslam literatüründe Allah'ın dilemesi Allah'ın yapmasıdır.yani ayrı ümmet yapmak istemiş ayrı ümmet yapmış.Kimseye fikrini tercihini sormamış.

Bu kadarda değil;

… O, dilediğini bağışlar, dilediğine azab eder… Al-i İmran/129

… Allah sizi, onunla sorguya çeker de dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder… Bakara/284

… O, dilediğine azap eder, dilediğini de bağışlar… Maide/40

… Allah, dilediğinin tövbesini kabul eder... Tevbe/14, 15

Bu söylenenler o kadar açıkkı bence yoruma bile gerek yok.
İlk çaglardan beri büyücüler, kahinler,falcılar ,peygamber iddiasındakiler Allah'ı böyle tarif etmişlerdir.
Hz. Muhammette bu kervanın yolcularından birisisir.
Bu sözler Allahın mı yoksa çevresindekileri kendisine bağlamak için korkutmaktan başka seçeneği olmayan
Peygamberlik iddiasındaki hz. Muhammetin mi?

Yine bilgi eksikliği ve yetersiz düşünmeden kaynaklı yanlış anlamalarla dolu bir yorum daha ..

EVVELA, BENİM PEYGAMBERİM NE BÜYÜCÜ İDİ NE DE KAHİN .. Bu sıfatları hakaret addederim ..

Daha önce de açıkladım ama maksat bağcıyı dövmek olunca, bazılarına ikram ettiğimiz üzümler elimizde kalıyor ..

ALLAH NEDEN YARATTI Kİ İNSANLARI ???

ALLAH aşkına bu soruyu bir kere kimseye soramazsınız zira bu sorunun muhatabı bizzat ALLAH'tır .. Huzuruna çıkarsanız eğer Kendisine sorarsınız ama bu sorunun cevabını ALLAH üzerinden empati yapıp da kimse veremez size .. Sıklıkla düşülen hata şudur ki ; ALLAH'ın vasıfları ile ilgili sorgulamalar yapılırken kendi hissettiklerimiz üzerinden düşünüyoruz oysa ki ALLAH bir insan değildir .. O'nun nasıl hissettiğini veya nasıl düşündüğünü sezebilmek için O'nu tanımak gerek ki bu bile yeterli değildir ..

Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Nahl/93

Şu ayet aslında o kadar açık ki .. ALLAH buyuruyor ki " Eğer isteseydim hepinizi imtihandan azleder özgür iradelerinize karışır ve sizleri Kendime yönlendirirdim ama ben size seçme özgürlüğü tanıdım, bununla birlikte karşınıza nice nice sınavlar çıkardım .. Sizler bunların üstesinden kendiniz gelmelisiniz zira sizlere bir de akıl verdim ama yine de sizleri başıboş bırakmadım .. Sizlere yardımcı kitaplar ve öğretmenler gönderdim .. Bütün bunlara rağmen Hakikati görmek istemeyenlerin kalplerine de hidayeti bahşedecek değilim, bunda ısrar edenleri gittikleri dalalet yolunda bırakırım .. Öte yandan ayetlerimiz üzerinde düşünen ve Beni arayanların da yardımcısı olur, onlarında kalplerine hidayeti bahşederim "

İslam litaretüründe ALLAH'ın dilemesi ALLAH'ın yapmasıdır evet ama ALLAH yapılmasını istediği işi bir anda yapabileceği gibi sünnetullaha uygun olarak zaman ve şartlara yayabilir de .. Bir yerden bir ağaç çıkmasını istediğinde bir anda çıkartabileceği gibi yıllara da bırakabilir .. Her ikisi de ALLAH'ın dilemesi ile olur ..

Gelelim diğer ayetlere ..

O, dilediğini bağışlar, dilediğine azab eder… Al-i İmran/129

… Allah sizi, onunla sorguya çeker de dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder… Bakara/284

… O, dilediğine azap eder, dilediğini de bağışlar… Maide/40

… Allah, dilediğinin tövbesini kabul eder... Tevbe/14, 15

Bu ayetlerde insan iradesine bir yaptırım yok ki .. Bu ayetler sadece ALLAH'ın iradesi ile alakalıdır .. ALLAH ; " dilersem bağışlarım, dilersem affederim, dilersem azap ederim " buyurmuşsa buna KİM İTİRAZ EDEBİLİR Kİ !?

Efendimiz hayatı boyunca çevresindekileri korkutmayı değil sevmeyi sevindirmeyi seçmiştir yoksa elinde ki imkanlarla gerek Abdullah Bin Ubeyy'i, gerekse diğer münafıkları çok önce öldürür ve bir münafık olduğunu bilmesine rağmen o insanın cenaze namazını kıldırtmazdı ..
Efendimiz hakkında en az bir siyer kitabı olsun okumanızı tavsiye ederim ..

istesem hepinize hideyet verirdim ama vermedim.canım isteyene verdim.istemediğime vermedim.ha zaten o cehennemi illa ki dolduracam siz boşa kasmayın demiş.asıl siz çarpıtıyorsunuz.ayet net açık.ilkokullu bile anlar.ama sizin kafanızdaki tanrı imajına uymayan gaddar tanrı imajını bir çok ayette gösteririm size ama yine inanmazsınız.uğraşmam

senin nasıl bi beyin yapın var ki istediğime veririm istediğime vermem anlamını çıkarıyosun..
Allah orda diyor ki

" Eğer ben istersem zaten herkes bana iman eder "

bu kelimeyi nasılda çarpıtıyorsun ateistsen ataitstliğini bil öyle yok gaddar tanrı imajı falan kelimesi kullanıyorsun.

eğer isteseydi senin gibi dinsizlerin kalbinede hidayet verirdi ama o istiyor ki kendi irademizle kendi nefsimizle ona inanalım doğruyu yanlışı ayırt edebilecek akıl vermiş bize Kuranı Kerimin onca mucizesi gün ışığına çıkıp dururken senin insanlara kelime oyunları yapıp akıl karıştırmaya çalışman ne oluyor amacın ne neye hizmet edion

senin nasıl bi beyin yapın var ki istediğime veririm istediğime vermem anlamını çıkarıyosun..
Allah orda diyor ki

" Eğer ben istersem zaten herkes bana iman eder "

bu kelimeyi nasılda çarpıtıyorsun ateistsen ataitstliğini bil öyle yok gaddar tanrı imajı falan kelimesi kullanıyorsun.

eğer isteseydi senin gibi dinsizlerin kalbinede hidayet verirdi ama o istiyor ki kendi irademizle kendi nefsimizle ona inanalım doğruyu yanlışı ayırt edebilecek akıl vermiş bize Kuranı Kerimin onca mucizesi gün ışığına çıkıp dururken senin insanlara kelime oyunları yapıp akıl karıştırmaya çalışman ne oluyor amacın ne neye hizmet edion
misyonerim ben.vatikan için çalışıyorum.

Bismillâhirrahmânirrahîm Zumer Suresinin 71. âyet-i kerimesinde Allahû Tealâ buyuruyor ki:

39/ZUMER-71: Vesîkallezîne keferû ilâ cehenneme zumerâ(zumeran), hattâ izâ câuhâ futihat ebvâbuhâ, ve kâle lehum hazenetuhâ e lem ye’tikum rusulun minkum yetlûne aleykum âyâti rabbikum ve yunzirûnekum likâe yevmikum hâzâ, kâlû belâ ve lâkin hakkat kelimetul azâbi alel kâfirîn(kâfirîne).
Kâfirler, zümre zümre cehenneme sürülürler. Oraya geldikleri zaman, onun (cehennemin) kapıları açılır. Ve onun (cehennemin) bekçileri onlara derler ki: “Size, sizden (sizin aranızdan) olan resûller gelmedi mi ki, size Rabbinizin âyetlerini okusun, bugüne (buraya) geleceğinizi (söyleyerek) uyarsın? (Cehenneme gidenler) dediler ki: “Evet (geldiler).” Fakat azap sözü kâfirlerin üzerine hak oldu.

İnsanlara insan resûller, cinlere cin resûller gelir. Allah cehennemi mutlaka insanlardan ve cinlerden dolduracaktır. Onlara azap edeceği sözü hak olmuştur. Ve bu azap sözünün hak olmasının işlevinde Allah buyuruyor ki:

16/NAHL-36: Ve lekad beasnâ fî kulli ummetin resûlen eni’budûllâhe vectenibût tâgût(tâgûte), fe minhum men hedallâhu ve minhum men hakkat aleyhid dalâletu, fe sîrû fîl ardı fanzurû keyfe kâne âkıbetul mukezzibîn(mukezzibîne).
Ve andolsun ki Biz, bütün ümmetlerin (milletlerin, kavimlerin) içinde resûl beas ettik (hayata getirdik, vazifeli kıldık). (Allah’a ulaşmayı dileyerek) Allah’a kul olsunlar ve taguttan (insan ve cin şeytanlardan) içtinap etsinler (sakınıp kurtulsunlar) diye. Onlardan bir kısmını (Resûlün daveti üzerine Allah’a ulaşmayı dileyenleri), Allah hidayete erdirdi ve bir kısmının (dilemeyenlerin) üzerine dalâlet hak oldu. Artık yeryüzünde gezin. Böylece yalanlayanların akıbetinin, nasıl olduğuna bakın (görün).

Hiçbir zaman, hiçbir kavmi resûlsüz bırakmayan Allahû Tealâ, bütün kavimlerde resûl beas etmiştir; O kavimdeki insanları taguta kul olmaktan kurtarsınlar da Allah'a kul etsinler diye. Bir kısmı bu sebeple hidayete ermişlerdir. Bir kısmınınsa üzerine dalâlet hak olmuştur. Dalâletin hak olması, azabın da hak olmasını ifade eder. Dalâlet o insanların cehenneme gidip azap çekmelerine sebep olur.

Uyanik bu climax tam ölmeye yakın tövbe edip cennete gidicek :T:

Eşheduenlaaa.. Şaka lan şaka.bi daha girmen geri

Neyin üstüne and içiyor o kısım acayip :l Koca Tanrı neden kendini inandırmak için yemin eder ki yani :l Ufakken valla 10'a kadar saydım diyen karşı komşum geldi aklıma. Hep yedide açardı gözlerini, hadi sekiz olsun... ayıp.

Tanrının bize ihtiyacı yok Ama bizim umut etmeye ve sevilmeye ihtiyacimiz var ayık olun pazarlığa devam aynen böyle.......

Geri