Alevi Müslümanlar Neden Camiye Gitmez de Cemevine Gider?

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Din ve İnanç
Peygamber döneminde Sünni, Şia mi vardı? Peygamber döneminde Hanifi mi vardı? Gene peygamber döneminde tarikatlar ve şeyhlermi vardı, .....?
Yav camileri dahi ayırdılar, birbirlerinin arkasında namaz kılmıyorlar ve bu saçmalıkları sorgulamak yerine Alevilerin inancını sorguluyorlar.
Aralarındaki ayrılığı, çatışmaları birde İngiliz devletine atmaları yokmu, hasta oluyorum.
Sahabe dönemindeki günah keçileri ise ibni sebe'ymiş,

Yok be, aydınlandım sadece

Kavram karmaşası yok
Çok netim
Alevilikteki hurafeler, sunnilerinkinden geri kalmaz
Saçmalıkta bir birleri ile yarışırlar. Yeri gelince Alevilikteki hurafeleri yazarım
Cemevine baya gitmişliğim var, oradaki insanları dedeleri ve onların
felsefesini iyi biliyorum.
Ben burda
Cami ile cemevinin kıyaslamasını yaptım.
Diyelim cemevleri hiç bir işe yaramıyor olsun.
Peki camilerimize ne demeli,
İslamiyete zararlı yapılar haline dönüştü,
Allahın dini sokaklardan, günlük yaşantıdan çıkartılıp
camiye hapsedildi, en iyi müslüman beş vakit namazını
camide cemaatle kılan anlayışına dönüştü.
Dinin ahlakı erdemleri, camilerle perdelendi
İsraf tarafını hiç konuşmuyor, orada kul hakkı var,
Vasıfsız imamların parasını ödemek zorunda değil bu millet
Her şeyden önce ücretli imamlık İslam dinine aykırı
Cemaat ile namaz kılmak, yalnız namaz kılmaktan defalarca daha sevapmış. Cuma namazı ve Bayram namazları zaten cemaatsiz kılınmaz. Terafi namazları da tek başına kılınca, alışık olmayanların namazda yanılma olasılığı yükseliyor. Camiler de dışa kapalı mekanlar değiller. (Cem evlerini bilemem) Ve farklı mezhepten olanların aynı Cami de namaz kılmalarında da bir sıkıntı yok. Sıkıntı sende var.

Cemaat ile namaz kılmak, yalnız namaz kılmaktan defalarca daha sevapmış. Cuma namazı ve Bayram namazları zaten cemaatsiz kılınmaz. Terafi namazları da tek başına kılınca, alışık olmayanların namazda yanılma olasılığı yükseliyor. Camiler de dışa kapalı mekanlar değiller. (Cem evlerini bilemem) Ve farklı mezhepten olanların aynı Cami de namaz kılmalarında da bir sıkıntı yok. Sıkıntı sende var.
Camilere gerek yok İsmail
Namaz ibadeti için mescitler daha uygun
Gösterişten uzak, ihtiyaca göre mahallenin
münasip yerlerine açılabilir,
Namazda birlik, cemaat oluyoruz da
Neden sosyal surumluluk da, Dayanışma ve yardımlaşma
Cami cenaati birlik olmuyor,

Peygamber döneminde Sünni, Şia mi vardı? Peygamber döneminde Hanifi mi vardı? Gene peygamber döneminde tarikatlar ve şeyhlermi vardı, .....?
Yav camileri dahi ayırdılar, birbirlerinin arkasında namaz kılmıyorlar ve bu saçmalıkları sorgulamak yerine Alevilerin inancını sorguluyorlar.

senin mantığına göre o zaman Hz Ali de Alevi değil .

senin mantığına göre o zaman Hz Ali de Alevi değil .
Beni ilgilendiren yönü değil Hz. Ali Alevi mi falan filan. Sonucta bir inanç. İnancın karşılığı reelde olmaz. Olsaydı inanç demezdi.
Mantık konusunu İyi düşün. Ben senin mantığından yola çıkarak sordum.

Camilere gerek yok İsmail
Namaz ibadeti için mescitler daha uygun
Gösterişten uzak, ihtiyaca göre mahallenin
münasip yerlerine açılabilir,
Namazda birlik, cemaat oluyoruz da
Neden sosyal surumluluk da, Dayanışma ve yardımlaşma
Cami cenaati birlik olmuyor,
Mescit dediğin Cami'nin küçüğü ve sürekli kullanılmayanı. Namaz için de bir mekana gerek yok, ama temiz ve korunaklı bir alan gerekli. Bir müslüman da her ortamda ve her şartta müslüman. Müslümanlar da her zaman birlik. Bir tek sen kendini dışlıyorsun.

Beş sayfa nasıl okuyacağız ya
Hadi onu geçtim asıl konuyu nasıl okuyacağız

Mescit dediğin Cami'nin küçüğü ve sürekli kullanılmayanı. Namaz için de bir mekana gerek yok, ama temiz ve korunaklı bir alan gerekli. Bir müslüman da her ortamda ve her şartta müslüman. Müslümanlar da her zaman birlik. Bir tek sen kendini dışlıyorsun.
İsmail sen bizim tasavvuf tarikatın yön verdiği sokak müslümanlarını iyi tanımıyorsun sanırım.
Ben kendimi dışlamıyorum, her gün beraberiz
Adamların düşüncesi sakat
Din deyince
adamların aklına, Cami ile namaz geliyor
İbadetlerin fazîleti anlatılmış,
Bilim teknoloji yok zihin dünyaların da
Varsa yoksa namaz

Son düzenleme:
İsmail sen bizim tasavvuf tarikatın yön verdiği sokak müslümanlarını iyi tanımıyorsun sanırım.
Ben kendimi dışlamıyorum, her gün beraberiz
Adamların düşüncesi sakat
Din deyince
adamların aklına, Cami ile namaz geliyor
İbadetlerin fazîleti anlatılmış,
Bilim teknoloji yok
Varsa yoksa namaz
Onlar başka bir şey bilmiyorlar ki. Herkes kendi bildiğini yapar ve yaşar. Doktorlar da İmamlık yapmazlar. Tarikatlardan da uzak dur.

Beni ilgilendiren yönü değil Hz. Ali Alevi mi falan filan. Sonucta bir inanç. İnancın karşılığı reelde olmaz. Olsaydı inanç demezdi.
Mantık konusunu İyi düşün. Ben senin mantığından yola çıkarak sordum.

O zaman bana sunni , hanefi, o bu şu yoktu demeyeceksin. Zaten bu tarz şeylerde insanları ayıran temel özellik inançtır. Ne demişler , mümin söze inanır, münafık göze. :)

O zaman bana sunni , hanefi, o bu şu yoktu demeyeceksin. Zaten bu tarz şeylerde insanları ayıran temel özellik inançtır. Ne demişler , mümin söze inanır, münafık göze. :)
Yav kardeşim senin sorduğun gibi ben de soruyorum. Yani senin sorun ne kadar mantıklı ise benimkisi de o kadar mantıklı. Bayağı zorlanıyorsun anlamakta galiba.

Valla bir budist olarak ben de gitmiyorum camiye. Nooldu sorun mu varmis anlamadım.

Bence hepimiz toplanıp sinogaga gidelim. nasıl fikir?

Oraya ipini koparan giremiyor jujucum.:D

Yav kardeşim senin sorduğun gibi ben de soruyorum. Yani senin sorun ne kadar mantıklı ise benimkisi de o kadar mantıklı. Bayağı zorlanıyorsun anlamakta galiba.

İşi yokuşa sürmekte baya üsteliyorsun , o zaman sana şöyle bir soru soruyorum . Bütün mezhepleri bir kenara bırakalım. Peygamber efendimizin döneminde mescid vardı değil mi ? Şimdi cami desem o da yoktu muhabbetine gireceksin. Hz Ali ( RA ) cem evinde mi namaz kılıyordu, mescid de mi ? Peygamber efendimiz ile aynı safta mıydı değil miydi ? Yan yana namazı mescid de mi kıldılar , yoksa Hz Ali ( RA ) yok ben burda kılmam diyip, kendine farklı bir ibadathane mi belirlemişti ?

Sorulması gereken soru bir Müslüman neden camiye gitmez

Geri