Alevi Müslümanlar Neden Camiye Gitmez de Cemevine Gider?

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Din ve İnanç
@BuYuCu söylediklerin ile yaptıkların çok çelişiyor boş çok boş yaşıyorsun senden rica ediyorum çok sığ birisin benden alıntı yapma yönetimde ki görevin neyse onunla ilgilen hadi canım

Çok yorgunum lan. Bi yerinden konuya gireyim dedim ama o kadar saçmalamışsınız ki küfür bile edemedim. Saç diplerime kadar sinir oldum

En sevdiğim konuya giriş şekli; Bakın benim de alevi/kürt arkadaşlarım var...bla bla bla.

Farklı bir Kültür oluşmuş. Dinimiz bir, Peygamberimiz bir. Bizim de Mevlid kültürümüz var ve diğer İslam ülkelerinde de o bilinmiyor.
Kültür zenginliği olarak görmeliyiz.

Peki Türkiye dışında da Alevi varmı? Bana Anadoluya özel bir kültürel gelişme gibi geldi.

Camilerin
Ne müslümana ne kafire faydası var.
Hatta zararı var, o kadar çapsız imamların maaşını fakir halk öder

Cemevi öylemi?
Orada insanların sorunlarına sıkıntılarına çözüm aranır.
Yakında cemevi olsa oraya giderim namaz kılmak için

Camilerin
Ne müslümana ne kafire faydası var.
Hatta zararı var, o kadar çapsız imamların maaşını fakir halk öder

Cemevi öylemi?
Orada insanların sorunlarına sıkıntılarına çözüm aranır.

Bu söylediğin dini akımı ben biliyorum. Yooo dostum yooo.

Hayalindeki cemevini merak ettim. Bir zamanlar cemlere giden bir insan olarak üfürdüğünü rahatlıkla söyleyebilirim.

Ayrıca, bazı durumlar potansiyelle ilgili. Mesela; zararlı bir yazılım yapacak olsan ios için mi yaparsın, android için mi? Android için yapılan yazılımların sayısı çok daha fazladır. Çünkü kullanıcı sayısı çok daha fazla. Attığın taş, ürküttüğün kurbağaya değer.

Bu söylediğin dini akımı ben biliyorum. Yooo dostum yooo.

Hayalindeki cemevini merak ettim. Bir zamanlar cemlere giden bir insan olarak üfürdüğünü rahatlıkla söyleyebilirim.

Ayrıca, bazı durumlar potansiyelle ilgili. Mesela; zararlı bir yazılım yapacak olsan ios için mi yaparsın, android için mi? Android için yapılan yazılımların sayısı çok daha fazladır. Çünkü kullanıcı sayısı çok daha fazla. Attığın taş, ürküttüğün kurbağaya değer.
Yav
Cemevleri de amacının dışına çıkmış olabilir
Ama genede camilerin çoğu bu millete yük

Bence her 'insan' her ibadethaneye gidebilir. Benim inancım böyle.

once upon a time in buralar

benim bi elemanım vardı, kürt orijinli ve şafi meşrebindendi. kendi memleketinden istanbula gelirken köy imamına sormuş; namazımı kılarken hangi meşrebe uyayım diye.

imam da demişki cemaat hangi meşrebdense ona uy.
bana anlattığında çok etkilenmiş ve memnun olmuştum, ne güzel bir din birliğimiz var diye düşünmüştüm.
ülkemden kenarda kaldığım dönemlerde de bu birliğimizi diğer müslümanlara anlatıp gururlanmıştım.

aynı güneş altında yaşayıp, aynı fırından çıkan ekmeği yiyoruz. bu denli ayrışma niye anlayamıyorum, keza sadece ayrışma değil nefret temelli bir ayrışma mevcut.

şia camii'ne, cem evine ya da diğer camilere gidip namaz kıldığınız da kimse meşrebinizi sormaz.
şia camii'ni bilakis belirttim keza minberleri diğer camilerdekinden farklı.

yani işin özü şu "sanane ve banane" kardeşleri hep aklımızda tutmak lazım.

Ayrımcılık yapmayın, bizimle beraber olun.

Bayrağimiz Bir Peygamberımız Muhammed Vatanımız TÜRKIYE

Ayrımcılıği biz alevıler değil Kerbeleda yezıd corum maras sivas ta yobazlar yaptı.
QUOTE="ismail89, post: 2504175, member: 16106"]
Ayrımcılık yapmayın, bizimle beraber olun.
[/QUOTE]

Hiç unutmuyorum hanımın dedesi benim için "kızı yezide mi veriyonuz el opmeye falan gelmeyin" demişti kayınvalideye. Kayınvalide de Allah'ını kitabını bilmiyor baba demiste ortam yumuşamış.

Ayrımcılığı halk yapmıyor. Ayrımcılık planlı olarak bize aşılanıyor. Yaşanan katliamların asıl amacı da arada düzeltilemez düşmanlıklar yaratmak. Bu da bizim değil, bizi denetlemek isteyenlerin işine yarar.

Önümüzdeki Cuma günü hepinizi Cami'ye bekliyorum. Ne demiş Mevlana? ne olursan ol, gel. Cuma'yı kaçırma.

Geri