Alevi Müslümanlar Neden Camiye Gitmez de Cemevine Gider?

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Din ve İnanç
Ayrımcılığı halk yapmıyor. Ayrımcılık planlı olarak bize aşılanıyor. Yaşanan katliamların asıl amacı da arada düzeltilemez düşmanlıklar yaratmak. Bu da bizim değil, bizi denetlemek isteyenlerin işine yarar.
Size planlı olarak asilayanlar kim? Siyasiler. Ama israrla peşlerinden gidiyorsunuz. Garip değil mi?

Size planlı olarak asilayanlar kim? Siyasiler. Ama israrla peşlerinden gidiyorsunuz. Garip değil mi?
Sade bize değil, aynı siyasiler size de bir şeyler aşılamaya çalışıyor. Ve yine aynı siyasiler ülkede yaşanan her olumlu gelişmenin karşısında oluyorlar. Her zaman karşı söyleyerek değil, genelde çarpıtarak veya kışkırtarak. Siyasileri dikkatle izle.

Sade bize değil, aynı siyasiler size de bir şeyler aşılamaya çalışıyor. Ve yine aynı siyasiler ülkede yaşanan her olumlu gelişmenin karşısında oluyorlar. Her zaman karşı söyleyerek değil, genelde çarpıtarak veya kışkırtarak. Siyasileri dikkatle izle.
Kimse bana birşeyler asilayamadi hacim. Maalesef

Camilerin
Ne müslümana ne kafire faydası var.
Hatta zararı var, o kadar çapsız imamların maaşını fakir halk öder

Cemevi öylemi?
Orada insanların sorunlarına sıkıntılarına çözüm aranır.
Yakında cemevi olsa oraya giderim namaz kılmak için

alaturka aşık falan mı oldun sen ? Tüm kalbimle soruyorum .

alaturka aşık falan mı oldun sen ? Tüm kalbimle soruyorum .
Yok be, aydınlandım sadece

Yok Alaturka kavram kargaşası yasiyor. Kaç kere cemevine gittin diye sorsan cevap yok. Alevilerin ilginç ve saçma geleneklerinden haberin var mı desen yok.
Kavram karmaşası yok
Çok netim
Alevilikteki hurafeler, sunnilerinkinden geri kalmaz
Saçmalıkta bir birleri ile yarışırlar. Yeri gelince Alevilikteki hurafeleri yazarım
Cemevine baya gitmişliğim var, oradaki insanları dedeleri ve onların
felsefesini iyi biliyorum.
Ben burda
Cami ile cemevinin kıyaslamasını yaptım.
Diyelim cemevleri hiç bir işe yaramıyor olsun.
Peki camilerimize ne demeli,
İslamiyete zararlı yapılar haline dönüştü,
Allahın dini sokaklardan, günlük yaşantıdan çıkartılıp
camiye hapsedildi, en iyi müslüman beş vakit namazını
camide cemaatle kılan anlayışına dönüştü.
Dinin ahlakı erdemleri, camilerle perdelendi
İsraf tarafını hiç konuşmuyor, orada kul hakkı var,
Vasıfsız imamların parasını ödemek zorunda değil bu millet
Her şeyden önce ücretli imamlık İslam dinine aykırı

Yine konuyla alakası olmayan bir şey demek isterim. Bizim alt komşu var. Kendileri böyle dini bütün insanlar. Biraz fazla bütün ama severiz. Ben böyle gene açık giyindiğim bir gün bana ''kızım kasaptaki eti bile satarken 2 kere kağıda sarıyorlar, böyle gezilmez'' demişti. Sizce bana kasapta totosuna karanfil sokulmuş kuzu muamelesi mi yaptı?

Yine konuyla alakası olmayan bir şey demek isterim. Bizim alt komşu var. Kendileri böyle dini bütün insanlar. Biraz fazla bütün ama severiz. Ben böyle gene açık giyindiğim bir gün bana ''kızım kasaptaki eti bile satarken 2 kere kağıda sarıyorlar, böyle gezilmez'' demişti. Sizce bana kasapta totosuna karanfil sokulmuş kuzu muamelesi mi yaptı?
Belki de sadece fazla kilolusun demek istedi

@juju kasapta kuzuların totosuna karnfil mi sokuyorlar ? Neden acaba ? ( görmedim hiç ben )

Ha.Ali zamanında Cem evi mi vardı acaba?
HzAli Cami de namaz kılıyordu , Cem evinde değil . Ben saygıdan öte gerçekçi konuşuyorum .
Peygamber döneminde Sünni, Şia mi vardı? Peygamber döneminde Hanifi mi vardı? Gene peygamber döneminde tarikatlar ve şeyhlermi vardı, .....?
Yav camileri dahi ayırdılar, birbirlerinin arkasında namaz kılmıyorlar ve bu saçmalıkları sorgulamak yerine Alevilerin inancını sorguluyorlar.

Geri