Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Biraz bize Alevi'likten anlat. Bize dayatılan önyargılarımızdan kurtulalım.
Mesela bir zamanlar çok güzel bir kız ile tanıştım ve bir arkadaşım "onlar dışarıya kız vermezler" dediği için (ve de başka söylentiler nedeniyle) önyargılı olduğum için kız ile samimiyetimi kestim. (Bu gün öyle düşünmezdim) İnsan tanımadığı zaman önyargılı oluyor. Bence bunda da Aleviler kendileri de suçlu. Bence dışa kapalılar ve kendilerini toplumdan dışlıyorlar.
Dedeler nedir ya
Hangi hocaları soruyorsun @Sade
Biraz bize Alevi'likten anlat. Bize dayatılan önyargılarımızdan kurtulalım.
Mesela bir zamanlar çok güzel bir kız ile tanıştım ve bir arkadaşım "onlar dışarıya kız vermezler" dediği için (ve de başka söylentiler nedeniyle) önyargılı olduğum için kız ile samimiyetimi kestim. (Bu gün öyle düşünmezdim) İnsan tanımadığı zaman önyargılı oluyor. Bence bunda da Aleviler kendileri de suçlu. Bence dışa kapalılar ve kendilerini toplumdan dışlıyorlar.
Ha.Ali zamanında Cem evi mi vardı acaba?Sizi o zaman cem evine alalım?
Bizimde o zaman camii de ne oluyor acaba dememiz mi gerekiyor. Herkesin ibadethanesi kendinedir.. Saygi lütfen..
Bence kendi kültürünüzü de tanıtmalısınız. Ben mesela hiç bir şey bilmiyorum hakkınızda. Oysa diğer toplumlar kendilerini başarılı bir şekilde tanıtıyorlar ve ülkenin farklı bir kültürel rengi olarak algılanıyorlar. Bu benim düşüncem.Kendilerini toplumdan dışlamıyorlar toplum un kara cahilleri bu zamana kadar biz alevleri dışlıyordu korkumuzdan bunu dile getiremiyorduk bile. Kız verme alma olayida yine bu kâra cahillerin alevlerin elinden bir şey yenmez demelerinden dolayıdır. Biz bize bir adim atana her daim on adım atarız..
Bence kendi kültürünüzü de tanıtmalısınız. Ben mesela hiç bir şey bilmiyorum hakkınızda. Oysa diğer toplumlar kendilerini başarılı bir şekilde tanıtıyorlar ve ülkenin farklı bir kültürel rengi olarak algılanıyorlar. Bu benim düşüncem.
Birinin yaptığını genele vuramazsın, doktor olup taciz eden de var bu kişinin kendisi ile alakalı bir durumDin öğretme adi altında taciz uygulayan hocalardan ?
Alevilik uydurma İsmail uzak dur
![4[1].jpg 4[1].jpg](https://www.forumsal.net/data/attachments/16/16237-b4ec7b649bef7c7fc06c128478b46ad6.jpg?hash=tOx7ZJvvfH)
Hangi hocaları soruyorsun @Sade