Ahlak ve Din

Konu sahibi son olarak 4369 gün önce görüldü
ikisi çok farklı dinin emri o yönde bunu ne kadar uyguluyor insan orası onu bağlar ama din iyi ahlaklı, huylu emrediyor şimdi burada kişiler üzerinden gitmek hata olur kanısındayım illa ki çürük elmalar olur

Dinin kötülüğü var demiyoruz dindar kişilerin ahlak kavramını dine bağlamasina anlama veremiyorum ben kendi adıma.

"Sorun islamda değil insanda" diyen biri çıkarsa küfür ederim

Hayır bizde diyoruz ki inancı olmayan biri de ahlâklı, iyi huylu çok insan var. Bunları din yönünden burada söylersek, sadece kendi açınız dan bakmış olacaksınız. Ama böyle bir konu genelleme konusudur. Her Açıdan bakılması gerekir.

ikisi çok farklı dinin emri o yönde bunu ne kadar uyguluyor insan orası onu bağlar ama din iyi ahlaklı, huylu emrediyor şimdi burada kişiler üzerinden gitmek hata olur kanısındayım illa ki çürük elmalar olur

Sadece dinler emrediyor diye mi iyi insan olunmalıdır?
Dünya ya geliş amacini kavramış bilinçli bir birey toplum a katkı sağlayıp kendince ahlak kurallarına sahip olamaz mı?

Ben adam öldürme nin kötü birsey olduğunı biliyorum çünkü bu benim vicdanen kendime hesap veremeyecegim bi durum ama bunu tutup bi insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir e indirgersem hani benim kendi kurallarim hani Hayat a bakış açım?

nesine anlamıyorsun bu islamiyette bir emir zorunluluk yani bunun nesini anlamıyorsun Ahlak ilk ne zaman ortaya çıktı, insanlar ne zaman bunun bilincine vardı

Dinin kötülüğü var demiyoruz dindar kişilerin ahlak kavramını dine bağlamasina anlama veremiyorum ben kendi adıma.

O durumm yanlış gerçekten.Bir de Müslüman biriyle olmayan bir insan arasında ahlak karşılaştırılmasında ilk akla gelen müslümanı seçmek olur. Zihniyet yanlış.

sinirlendim bel altı vuracağım.islamda bir kız kaç yaşında karı olur gerdeğe sokulur..cevap verin o zaman

nesine anlamıyorsun bu islamiyette bir emir zorunluluk yani bunun nesini anlamıyorsun Ahlak ilk ne zaman ortaya çıktı, insanlar ne zaman bunun bilincine vardı
Bu dediğin dünyada müslüman olanlardan başka ahlaklı insan yok demeye çıkıyor. Yanlış mıyım?

O durumm yanlış gerçekten.Bir de Müslüman biriyle olmayan bir insan arasında ahlak karşılaştırılmasında ilk akla gelen müslümanı seçmek olur. Zihniyet yanlış.

Iste bunu kastediyorum toplum un insanlara empoze ettiği şey tam olarak bu. Dini olmayan biri her kötülüğü yapabilir düşüncesi lise de din kültürü hocam ateistler için onlar herseyi yapabilir dediğinden beri sorgular oldum.

İslam'da kızın karı olması ile ilgili bir tarif yoktur .. Bu durum İslamı yaşayan halkların bağlı bulundukları coğrafi şartlara ve İslamı yorumlamalarına göre değişir ..

az önce ahlakın bireysel olduğunu söyleyip şimdi böyle bir soru yöneltmenize anlam veremedim, ben inançlarım doğrultusunda cevapladım, olur veya olmaz işin toplumsal boyutu var birde

Konunun tam burasında bir sorum olacak ama isterim ki herkes bu soruma cevap verip kaale alsın beni .. Sonra uzaklaşacağım ..
Sorayım mı ?

Inanc bir sığınmadir bi tutanak ama ahlak kesinlikle o tutamak ile ilgili değildir seni sen yapan şeydir. Inanc sana umut Veren bi ihtiyaç sığınma.

Der kacarim iyi akşamlar hepinize ve climax sakin banlanma

Yanlışsın Insomnia ben Elhamdülillah müslümanım diyen herkesin iyi ahlaklı olma zorunluluğu vardır, ben kendi inançlarım doğrultusunda bakıyorum

ama herkes birbirinin ahlakını sorgulamayı bırakıp kendini sorgulamalı en büyük hataya burada düşüyoruz zaten diğerleri üzerinden gidiyoruz hep kendimize hiç sıra gelmiyor:) Ahlak sonuçta bir kuraldır herkesin uyması gereken

Iste bunu kastediyorum toplum un insanlara empoze ettiği şey tam olarak bu. Dini olmayan biri her kötülüğü yapabilir düşüncesi lise de din kültürü hocam ateistler için onlar herseyi yapabilir dediğinden beri sorgular oldum.

Bizden olmayan kötüdür. Zihniyet ortada. Üstüne okullarda dediğin gibi bunun üstüne çok düşülüyor maalesef.

Tartışma alanı içinde bir şey sormak için izin istenmez pek.

Soldier evet olmalı ama öyleler mi tartışılır. Tartışmada olan bir konu varsa da evet kardeşim şu şöyle diye kesin konuşamıyoruz.

böyle alakasız yerlere indirgemeyin lütfen kim 15 yaşında ki kızı eş olarak alıyor ki sence ne gibi sakıncası var söyle bakayım bana

Geri