"Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile tanışacaksınız" diye kandırılan 47 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü

Kenya, akıllara durgunluk veren bir olayla gündemde. Ülkede açlıktan ölmeleri halinde 'Hz. İsa ile tanışacakları' vaadiyle kandırılan tarikata dair devam eden soruşturma kapsamında ulaşılan cansız beden sayısı 47'ye yükseldi. 'Tarikat lideri' olarak bilinen ve gözaltına alınan vaiz Paul Mackenzie Nthenge'nin ise gözaltındayken yemek yemeyi veya su içmeyi reddettiği bildirildi.​

16932040-728xauto.jpg

Kenya'da 'açlık tarikatı' ile ilgili soruşturma devam ederken, ekipler çok sayıda kişinin daha cansız bedenine ulaştı. Sahil kasabası Malindi yakınlarındaki Shakahola Ormanı'nda devam eden kazılarda, ulaşılan cansız beden sayısının 47'ye yükseldiği bildirildi.

640xauto.jpg

İçişleri Bakanı Kithure Kindiki yaptığı açıklamada, 800 dönümlük ormanın tamamının kapatıldığını ve suç mahalli ilan edildiğini aktararak, bu vahşetin yalnızca faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasına değil aynı zamanda her kilise, cami, tapınak veya sinagog için daha sıkı düzenlemelere yol açması gerektiğini ifade etti.

640xauto.jpg

Kenya basınında 'tarikat lideri' olarak nitelendirilen ve gözaltına alınan vaiz Paul Mackenzie Nthenge'nin ise gözaltındayken yemek yemeyi veya su içmeyi reddettiği belirtildi.

640xauto.jpg

NE OLMUŞTU?​

Nthenge'nin çok sayıda kişiye açlıktan ölmeleri durumunda Hz. İsa ile tanışacaklarını söylediği iddia ediliyor.

Kenya polisi, 15 Nisan'da açlıktan öldüğü şüphelenilen 4 kişinin cansız bedeninin bulunmasının ardından Nthenge'yi gözaltına almıştı. (İHA)

Din hakkat afyon.
Dini insan yapar, insani din yapmaz.Marx a göre degerlendirir isek, insanin yasadigi carpik dünyasini senlendirmesi ve onurlandirabilmesi icin,carpik bir ruhbanlik gerekli..
@No Pasaran gel, senlik buralar.

Dini insan mı yapar.
Ne bu islamiyetten sonra insan ırkı neden yeni bir din yapamamış,kitap inmemiş?
İnsan din yaparsa, işte görüldüğü gibi saçma sapan şeylerle çelişir.
Neyse çok aşırı din bilgim yok, ama çok aşırı din bilgisi olanların hali genelde çok karışık.

Dini insan mı yapar.
Ne bu islamiyetten sonra insan ırkı neden yeni bir din yapamamış,kitap inmemiş?
İnsan din yaparsa, işte görüldüğü gibi saçma sapan şeylerle çelişir.
Neyse çok aşırı din bilgim yok, ama çok aşırı din bilgisi olanların hali genelde çok karışık.
Din yalniz monogamik deildir sevgili Kraym.

Nedir mesela? Bakış açın tam olarak neyi kapsiyor.
Dinin bakis acisi mi var?
Ya da dine bakis acisi mi var?
Afyon oldugunu kabullenmek zor cünki bu,dini elestirme kapsamina giriyor ki bu da bir tabu.
Bu tabunun ekstremini iste bu 47 ölü yasamistir.

Söyle diyebiliriz, din degil,insan formatliyor dini.O sekil verir, o yorumlar.
Bazen de yukardaki olay gibi,sadist eylemler icin kullanir..
Bu tektanrili dinler icin kesinlikle gecerlidir..burada din eksik olmayabilir ama onu eksik kilan, insanlarin eylemleridir..

Postmodern dünyaya adapte edersek eger,kac kurum ve olay var ilahlastirilmis ve tanrisallastirilmis,mesrulastirmak icin?
Bu mesrutiyet de, afyon isini pek de güzel görüyor.

Dinin bakis acisi mi var?
Ya da dine bakis acisi mi var?
Afyon oldugunu kabullenmek zor cünki bu,dini elestirme kapsamina giriyor ki bu da bir tabu.
Bu tabunun ekstremini iste bu 47 ölü yasamistir.

Söyle diyebiliriz, din degil,insan formatliyor dini.O sekil verir, o yorumlar.
Bazen de yukardaki olay gibi,sadist eylemler icin kullanir..
Bu tektanrili dinler icin kesinlikle gecerlidir..burada din eksik olmayabilir ama onu eksik kilan, insanlarin eylemleridir..

Postmodern dünyaya adapte edersek eger,kac kurum ve olay var ilahlastirilmis ve tanrisallastirilmis,mesrulastirmak icin?
Bu mesrutiyet de, afyon isini pek de güzel görüyor.
Hanımefendi dünya açısından ilahlaştırılmış kurum veya olay hatta kişiler diyelim, bunu din emretmiyor dini kullananlar kişiler tarafından yapılan eylemler..
Bunu bilmeniz benim için yeterli.
Öbür türlü herkesin spesifik düşüncelerine saygım var.
Evet dine bakış açısı var tabi aynı şekilde dininde bakış açıları mevcuttur.
Mesela şuan konuştuğumuz şey bakıl açımızı yansıtıyor.

Hanımefendi dünya açısından ilahlaştırılmış kurum veya olay hatta kişiler diyelim, bunu din emretmiyor dini kullananlar kişiler tarafından yapılan eylemler..
Bunu bilmeniz benim için yeterli.
Öbür türlü herkesin spesifik düşüncelerine saygım var.
Evet dine bakış açısı var tabi aynı şekilde dininde bakış açıları mevcuttur.
Mesela şuan konuştuğumuz şey bakıl açımızı yansıtıyor.
Hayir benim bakis acim degil bu.
Toplumun belirli bir kisminin, kullanisligina el verisli oldugu,din de malzemesi oldugunu yansitiyorum sadece.
Kurum ve olay derken, akliniz lütfen dogmatik dinlere gitmesin.

Hayir benim bakis acim degil bu.
Toplumun belirli bir kisminin, kullanisligina el verisli oldugu,din de malzemesi oldugunu yansitiyorum sadece.
Kurum ve olay derken, akliniz lütfen dogmatik dinlere gitmesin.
Ama hala ilk soruma cevap vermediniz, toplumdan bahsetmedim sizin bakış açınızı sordum.

@crimethink birader ne dediğini zerre anlamadım ama bence kesin haksızsin.

Bu arada sureyyanın tiradlarına ne bakıyorsunuz. Oruç tuttu mu otuz gün. Tuttu. Yukarıdaki ölen adamlar da bir çeşit oruç tutmuş. Ne fark var.

@crimethink birader ne dediğini zerre anlamadım ama bence kesin haksızsin.

Bu arada sureyyanın tiradlarına ne bakıyorsunuz. Oruç tuttu mu otuz gün. Tuttu. Yukarıdaki ölen adamlar da bir çeşit oruç tutmuş. Ne fark var.
Anlaşılmayacak ne var ki ? Çok sade bir soru ile dine olan bakış açısını sormuşum.
Bu kadar abartmayın yahu oruç ile bunların yaptıkları ile ne ilgisi var.

Geri