Ablalarımızdan canlandırmalı gece gölgenin rahatına bak klibi

• Kullanıcı Oggy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Medya ve İçerik
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konunun başlığına bak türbanlı ablalar.
Sonra bu ülkede şu yok bu ülkede bu yok türbanlı türbansız değil insan insan insanları sınıflandırmaktan vaz geçin sınıflandırmaya başlarsak işin rengi değişir.

Tam like'layacaktım "işin rengi değişir" tehditini görünce vazgeçtim

Video gereksiz ve saçma, başlık saldırgan ve ötekileştirici.

Tam like'layacaktım "işin rengi değişir" tehditini görünce vazgeçtim

Tehdit değil kimseyi tehdit etmem sadece sınıflandırma olunca başlayacak olan şu sen bunu ben bucuyum sen şöyle dedin ben böyle dedim iş farklı yerlere gider olay bu yani herkes bir birine bir kulp takar.
İnsanları yaşayış şekline göre sınıflandıramayız anlatmak istediğim o.

Tehdit değil kimseyi tehdit etmem sadece sınıflandırma olunca başlayacak olan şu sen bunu ben bucuyum sen şöyle dedin ben böyle dedim iş farklı yerlere gider olay bu yani herkes bir birine bir kulp takar.
İnsanları yaşayış şekline göre sınıflandıramayız anlatmak istediğim o.

Sen çok şeker bi adam oldun :D

Çok vakit harcamıyor ve namazlarına engel olmuyorsa dinen caizdir. Ama videoya çekip paylaşmak caiz değil. Ancak ailelerine ve nikah duşmeyenlere izletilebilir

Mesele de bu işte doktor .. Şahsen ben ergenler söz konusu olunca kılıcımın keskin tarafını çevirip diğer tarafıyla yaklaşmayı yeğliyorum .. Sonuçta gençler yanlışlar yapabilirler .. Bu kızlarda aralarında eğlenmek istemişler her ne kadar itici olduklarının farkında olmasalar da bunu yapmaya hakları var ama işte bir de yayınlamaları yok mu :)
Zaten ortam gergin zaten millet ötekileştirilmiş durumda zaten riyakar dindarların ön planda olduğu bir dönemden geçerken keşke ince düşünebilselerdi ..
Neyse artık olan olmuş çok da üstlerine gidilmemeli ..

Onlarında eylenmeye hakkı var sanırım

'Onlarında' derken? Ben türbanlı oldukları için o yorumu yapmadım, çok basit bir eğlence şekli ve tuhaf, bir kadının başını bağlaması ile poposunu açması arasında benim adıma ne rahmani ne de ahlaki bir kıstas bulunmaz, ben normal şeyler düşünen ve inanan biri değilimdir.​

Ay tutamayacağım kendimi.

Evet hepimiz ergen olduk, ama videolarımızı youtube'a koyamayacak kadar saftık. Kendi aramızda eğlenirdik.
Türbanla bir alakası yok yapılan şey komik değil. Lütfen espri seviyenizi düşürmeyin bu kadar.
Bunları "kafası açık" insanlar yapsada çoğu insan aynı tepkiyi verirdi. Nemalanmaya çok müsaitsiniz.
Şeytan ayrıntıda saklı notu: kızda gözüne sürme çekmiş.

:hih:

Mesele verilen tepkiler değil başlığın gerçekten bir ötekeleştirme oluşturması.
''Kafası açık ablalardan'' diye başlasaydı konu başlığı nasıl olurdu?

Biraz empati yapmak lazım. Videoyu başlığından dolayı izlemedim. Ama ne yapıyor olursa olsunlar, başlığın ''kapalı ablalar'' olarak vurgulanması yanlış.

Bundan sonra her haberi, her olayı etnik köken yada dini inanışa göre başlık açarak yayınlayalım o zaman.

-Alevi genç arkadaşını bıçakladı
-Başı açık kadın kocasını aldattı
-Kürt vatandaş banka soydu vs vs.

Oggy ciddi anlamda kınıyorum bu sefer seni dostum. Konu başlığın bence tamamen art niyetli.

Mesele verilen tepkiler değil başlığın gerçekten bir ötekeleştirme oluşturması.
''Kafası açık ablalardan'' diye başlasaydı konu başlığı nasıl olurdu?

Biraz empati yapmak lazım. Videoyu başlığından dolayı izlemedim. Ama ne yapıyor olursa olsunlar, başlığın ''kapalı ablalar'' olarak vurgulanması yanlış.

Bundan sonra her haberi, her olayı etnik köken yada dini inanışa göre başlık açarak yayınlayalım o zaman.

-Alevi genç arkadaşını bıçakladı
-Başı açık kadın kocasını aldattı
-Kürt vatandaş banka soydu vs vs.

Oggy ciddi anlamda kınıyorum bu sefer seni dostum. Konu başlığın bence tamamen art niyetli.

Merhaba;

Haklısın başlıktan dolayı bir alınganlık olabileceğini farketmedim. Yorum yaparken başlığın bu şekilde yazıldığını gözardı ettim. Niyetin o olmaması gerektiğini belirtmek istedim. Ötekileştirmeyi, başkalaştırmayı seviyoruz..
:hi:

"türbanlı ablalardan canlandırmalı gece gölgenin rahatına bak klibi" yerine
"Ablalarımızdan canlandırmalı gece gölgenin rahatına bak klibi" diye başlık atmaya başladığımızda insan olduğumuzu hatırlayacağız.

Mesela bir kez daha hatırladım şu an.

dikkat ettiyseniz konunun başlığı ile videonun başlığı aynı, kasti olarak yaptığım bir şeymiş gibi ima etmeniz çok yanlış. ötekileştirme doğada da var, hayvanda da var, dinde de var. oraya bi türbanlı yazıldı diye bu kadar edebiyat kasmaya gerek yok bence.

Video başlığı ile konu başlığının aynı olması gibi bir zorunluluk yok bildiğim kadarıyla. O, videoyu o başlıkla youtube a yükleyen kişinin, bu ise bu başlıkla konuyu forumda açan senin ayıbın bence. Ötekileştirilmeden en çok rahatsız olan ve bunu eleştiren bir kişinin ''ötekeleştirme doğada da var, hayvanda da var dinde de var'' tarzı bir yorumda bulunması olayı daha talihsiz kılıyor.

Yarın bir gün kendi değerlerini ötekileştiren insanlara aynı tepkiyi verebilecek misin?

Ben konu sahibinin artniyet taşıyarak bu başlığı yazdığını düşünmüyorum. Ha başka ülkelerde bu tarz paylaşımlar olsa inanın üzerinde bile durulmaz gülünür geçilir bu bir gerçek. Durum bizim ülkemizde biraz daha vahim. Şöyle ki; zamanında bazı insanlar tarafından bu mesele dallandırılıp budaklandırıldığı için "örtülü insanlar" hedef gösterilir ve hedef alınır hale geldi. Bazıları hep bu noktadan vurmaya çalıştığı için bu gibi paylaşımlar eleştirilerin tam ortasında kaldı. Rahatsız edici mi ? hayır. Ergenliğin getirdiği heyecan ile yapılmış bir aktivite, gayet de keyif alınmışa benziyor. Gerekli miydi? hayır. Bu kardeşlerimize küçük yaşlarda taşımak zorunda oldukları bir misyon yüklenmiş ve maalesef buna uygun hareket etmeleri isteniyor. Aksi halde artniyetli insanlar tarafından yine üzülecekler.

Videoya yorumum ; nabıonuz len manyaklar
Konuya yorumum ; Oggy akpli olsaydı hediyemi yollardı beni hep kandırıyor :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri