Ablalarımızdan canlandırmalı gece gölgenin rahatına bak klibi

• Kullanıcı Oggy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Medya ve İçerik
Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Video başlığı ile konu başlığının aynı olması gibi bir zorunluluk yok bildiğim kadarıyla. O, videoyu o başlıkla youtube a yükleyen kişinin, bu ise bu başlıkla konuyu forumda açan senin ayıbın bence. Ötekileştirilmeden en çok rahatsız olan ve bunu eleştiren bir kişinin ''ötekeleştirme doğada da var, hayvanda da var dinde de var'' tarzı bir yorumda bulunması olayı daha talihsiz kılıyor.

Yarın bir gün kendi değerlerini ötekileştiren insanlara aynı tepkiyi verebilecek misin?

gerekli düzenleme yapılmış, kötü bir niyetle açmadığımı sen de biliyorsun zaten daha fazla uzatmayalım. :cici:

' Zorunlu misyon'
Söylemek istediğin bu insanlara istemedikleri halde bir görev mi verilmiş?

Toplumdaki algı bu yönde. Tabiki bazıları isteyerek örtünmüştür bazıları gelenekseldir bazıları aile baskısı iledir bilemeyiz ama dışarıdan bakıldıgı vakit örtüsüz insanlara nazaran daha dikkatli davranılması beklenir. Tamamen toplumun algısından ve beklentisinden bahsediyorum. Zira bir önceki yorumunda beni hiç rahatsız etmediğini ve diger ulkelerde olsa hic uzerınde durulmadan gulunup gecilecek hos karsılanacak bir durum oldugunu da belirtmiştim.

Gulumsetti. Yinede herkes gormese daha iyi, ilerde utanirlar geri izleyince :D Aklima geldi simdi. Bizde kucukken grup hepsi grubuna ozenip, klip cekecektik. YouTube'a falan yuklemek istiyorduk, kendimizi okadar cok begeniyorduk ki, iyi ki bu islerden anlamayip yukleyemedik. Yeeus.

Hazır mıyız gençler ? Hep birlikte #imamhatiplerkapatılsın (!)
Ağa ne bilim lisede pandik ifşa, lisede soyunma ifşa, yok liseli kızı eve atma ifşa gibi lanet videolardan ise en azından bizi güldüren veya güldürebilen bu videoların çoğalmasını tercih ederim. Tek mevzu ne hikmetse 95 sonrası nesilde bir tuhaflık var yozlaşı hat safhada aile terbiyesi desen aile yozlaşmaktan çocuğuna terbiye veya görgü kuralı vermeye zaman bulamamış. Veya ne bilim aman dur ben evlilik programı izliyim çocuğun eline verim tableti telefonu oyalasıb, hayda bu çocuk youtubedeki aptal insanlara denk gelirse ? Periscope da sex yaparken genççleer kalp atın pozisyon değişcem diyen cibileyetsizlere denk gelirse (ha bunlar tecavüz olaylarında kıçlarını bir yırtarlar bir yırtırlar aboow) al işte gitti bir filizlenen ağaç.

Toplumdaki algı bu yönde. Tabiki bazıları isteyerek örtünmüştür bazıları gelenekseldir bazıları aile baskısı iledir bilemeyiz ama dışarıdan bakıldıgı vakit örtüsüz insanlara nazaran daha dikkatli davranılması beklenir. Tamamen toplumun algısından ve beklentisinden bahsediyorum. Zira bir önceki yorumunda beni hiç rahatsız etmediğini ve diger ulkelerde olsa hic uzerınde durulmadan gulunup gecilecek hos karsılanacak bir durum oldugunu da belirtmiştim.

Rahatsız olup olmamak ayrı birşey ve rahatsız olmuş olsanda bu seninle alakalı bir durum. Rahatsız olduğumuz durumlara müdahale etmediğimiz sürece, rahatsız olabilme hakkınada sahip olabiliriz elbette. Ve maalesef bir şeyin değerini belirleyen toplum oluyor haklısın. Toplum bara gitmeyi değerli saydığı zaman bireyde o şeyi değerli sayıyor. Veya ibadethanelerde bulunmayı değerli veya utanılacak şey olarakta gördüğü zaman olabilir.

"Diğer ülkelerde üzerinde durulmuyor" dediğine göre bir tespit ile yorumlamışsındır. Peki bu tespiti diğer ülkelerin merkezlerine göre mi değerlendirdin yoksa kırsal kesimde aynı düşüncedeler mi?

Rahatsız olup olmamak ayrı birşey ve rahatsız olmuş olsanda bu seninle alakalı bir durum. Rahatsız olduğumuz durumlara müdahale etmediğimiz sürece, rahatsız olabilme hakkınada sahip olabiliriz elbette. Ve maalesef bir şeyin değerini belirleyen toplum oluyor haklısın. Toplum bara gitmeyi değerli saydığı zaman bireyde o şeyi değerli sayıyor. Veya ibadethanelerde bulunmayı değerli veya utanılacak şey olarakta gördüğü zaman olabilir.

"Diğer ülkelerde üzerinde durulmuyor" dediğine göre bir tespit ile yorumlamışsındır. Peki bu tespiti diğer ülkelerin merkezlerine göre mi değerlendirdin yoksa kırsal kesimde aynı düşüncedeler mi?

Tabi ki gözlemlerim sonucunda bu çıkarıma vardım. Yurt içinin hemen hemen her şehrini görmüş, yurt dışında da çok ülke gezmiş, bir çok insanla sohbet etmiş biri olarak (asya ve avrupa ağırlıklı) şunu diyebilirim ki; din olgusunun az olduğu veya hiç olmadığı ülkelerde hümanizm daha ön planda. İnsanların nasıl giyindikleri, nasıl davrandıkları, ne iş yaptıkları ile kimsenin derdi yok. Kırsalda zaman geçirmeyi daha çok severim ben oradaki insanlar merkezlere nazaran daha içine kapanık, daha muhafazakar ama yine de ülkemizdeki ötekileştirme, dışlama onlarda minimum seviyede.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri