90'lar...

Konu sahibi son olarak 4991 gün önce görüldü
1989-2000 yılları arasında kalan zaman dilimi...

* Kenan Doğulu ' nun uzun saçlı olduğu zamanlar...
* Atari kelimesinin hiçkimsede soru işareti oluşturmadığı dönem.
* Sezen Aksu nun bomba olduğu seneler..
* Şebnem Ferah süpergotik ti mesela.
* Serdar ortaç tabak yerine göbek deliği kullanırdı.
* Tetris kasıp kavururdu. Bir ara albümlere baktım tetrisle çekilen fotoğraflar bile var.

Önce Marco, sonra Vikingler hemen ardından Heidi ve Yalan Rüzgarı olurdu. kadınlar kısa saçlıydı.ve içe doğru fön çekmek makbuldü.

'dayım Almanya'dan getirmiş' cümlesinin karizmayı tavan yaptırdığını hatırlıyorum. Yurtdışından gelen herşeyin bir havası vardı. Sonra, otomatik kalemkutular, kokulu silgiler, not defterleri... vardı.

Kazak-gömlek, pantolonun içinde olurdu. Michael Jackson ve Zeki Müren,Barış Manço ve daha kimler kimler hayattaydı mesela.

capri sun, aqua balls, kaygısızlar, çarli, baskül ailesi, çılgın bediş, ruhsar, grup vitamin, atari, ragga oktay, zampara seyfettin, tasolar, pokemon vs...
sinemanın da altın yıllarıdır, onu da bi ara yazarız.

Kalenin üst direği ile yan direğinin birleştiği köşelere verilen ad.

Samimiyetin,doğallığın,insanlığın ölmediği yıllar.

en geç 89 yılında doğmuşsanız 90 ların hakkını vererek yaşamış olursunuz. 99 da doğupta ah 90 lar diyenler var. Bi yürüyün gidin milenyum çocukları.

Dünya ve Türkiye siyasetinde çok büyük dönüm noktalarının yaşandığı yıllar.

Kuşkusuz akla ilk gelecek olan Sovyetler Birliği'nin çözülüşüdür. Dinsel bakarsanız Allah'ın takdiri, ulusal bakarsanız Rusların acizliği, sınıfsal bakarsanız işçi sınıfının geçici mağlubiyetidir. Nereden bakarsanız bakın herkes bu olguya göre yeni bir konum aldı.

90'ların başları Türkiye için Irak - İran savaşında rol kapma savaşıdır. Özal kendisini ABD'ye pazarlamaya çalışmış, Türkiye'yi savaşın içine yerleştirmek için elinden geleni yapmış ve meşhur sözü olan ''1 koyup 3 alacağız'' sözünü söylemiştir. Bu söz bir süre sonra kendisine ''3 ün 1 ini aldı'' diye geri dönmüştür.

Bir başka önemli olay ise Türkiye'de sınıf hareketlerinin devam ediyor oluşu ve bu hareketin kendisini Zonguldak'taki gösterişidir. Efendim burada on binlerce maden işçisi yaşanan haksızlıklara karşı büyük bir yürüyüş başlatmış, Zonguldaktan Ankara'ya kadar aileleri ile birlikte yürümüşlerdir(yanlış hatırlamıyorsam Ankara'ya 100-150 km kadar bırakıyorlardı). Bu Türkiye siyasi tarihine ''Büyük Madenci Yürüyüşü'' olarak geçti ve bunun sonunda Özal'ın atadığı ''kukla hükumet'' olan Yıldırım Akbulut hükumeti istifa etmek zorunda kalmıştır.

Gerisine sonra devam ederim... :T:

Cino, yumiyum, patlayan şeker, leblebi tozu aklıma geliyor benim. Hep mideye çalışıyorum hep mideye :o
Bendeniz vardı bi de.

son kez cocuklugunu doyasiya yasayan nesil..
sokakta doyasiya oynayan
eglenebilen saf ve masumlugu en guzel sekilde yasayan simdilerin 20-25 yas araliginda ki genclerin olusturdugu nesildir. ve cok sanslilar kendilerinde bunun farkindalar.

bir 86 li olarak bu 90 li yillari ozlemle aniyoruz:p

Benim gibi 80 lerin sonunda doğan jenerasyon'un şanslı olduğu ve son kez çocukluğunu doyasıya yaşadığı internetin ve cep telefonunun henuz ortalikta olmadigi genc sevgililerin ankesorlu telefonla gorusup konustugu zamanlar.

Bknz: fakirdik ama mutluyduk

Garip bir özlem duyulan zamanlardır.

haftasonları sabah saat 6-7 gibi kalkıp jetgiller, taş devri, pokemon izlediğimiz zamanlar.

bu 90 ların yaşandığı köyler hala mevcut bir tık uzağımızda aslında

Oyle boktan bi akima kapildi ki bu 90lar ozlemi 98 dogumlulari bile bunun muhabbetini yaparken goruyorum.

Geri