90'lar...

Konu sahibi son olarak 4991 gün önce görüldü
Çocukluğun doyasıya yaşandığı yıllardır.

- Ne zaman sokakta oynayan çocukları görsem, 90'lı yıllara dönerim.

Çocukluğum sokaklarda oyun oynayarak geçti.İstediğimiz komşunun kapısını çalar su isterdik.Bizi bakkala gönderenlere güvenir tüm ihtiyaçlarına koşardık.Susam sokağı vazgeçilmezdi.95 den sonra gençlik başladıkça ilginç giyiniş tarzlarımız olmaya başladı.Beyaz kot üstüne renkli oduncu gömleği olur mu ya! 90 dan sonra doğanlar çok şey kaybetti.Her şey fazla, sıradan ve önemsiz artık.

devalüasyon üstüne devalüasyon zam üstüne zam eflasyon bilmem nerelerde batık bankalar sonu gelmeyen kuyruklar terör desen cabası ama yinede mutluyduk

ben doğdum o yüzden özel

Ayvasaray hatırlattı sim bir şarkı ile yeniden :p

Sevim kossss bunlar yine birbirine girdi repligi ile sarhoş Cemili bilen nesildirr: ))))

Sokakların misket, yakar top, dokuz taş ve simit oynayan çocuklarla dolu olduğu yılların son zamanlarıdır.

Doksanlar hayatımda önemli bir yere sahip mesela;

92-Ağustos askere gidiş tarihim,
93-Kasım terhis tarihim,
98-Mayıs işyeri açma tarihim,
98-Ekim evlenme tarihim,
99-Ağustos Deryanın doğumu.

ilkokul zamanı masa örtüsünü sırayla yıkamaya götüren nesil.. her yerin bina olmayıp çoluk çocuk akşama kadar her oyunu büyük mutlulukla oynadığımız vakitlerdi o zamanlarda sokaklarda oynamak diye bir kavram vardı.. en güzel dizilerin ve çizgi filmlerin devrim yıllıydı.. yaz ayında tatilde babanemin yanına tüm halalarım gelirdi kalmaya her pazar yayinlanirdi kuzenlerle saatler öncesinden tv karşısında oturur beklerdik başlamasını.. doksanlı yıllarda çocukluğunu doya doya yaşamış biri olaraktan kendimi şanslı görenlerdenim..

Atari salonları.<3 Sırf atari sevdasından şuraya sık sık giderim.

oOE40R.jpg

Çocukluk ve gençlik yıllarım...Her şey daha güzeldi sanki.

Kral TV'de twit yerine faksların okunduğu, VJ Bülent'in programına ünlülerin bağlandığı, 94'te RTÜK'ün kurulmasıyla beraber Huysuz Virjin'in sıklıkla kanal kapadığı, reklamlarının daha bir nevi şahsımıza münhasır olduğu yıllar.

:( iyiki 90 'da doğmuşum.

Power Rangers, Maria mercedes, Rosalinda ne dizlerdi ya :))

90'lar milliyetçiliği diye bir şey var, bunu sadece 90'ları yaşamışlar anlar ve istediğimiz kadar anlatsak da hissettiremeyiz o hissi...
siyasi görüşümüz falan 90'lar böyle, biri bir şey dediğinde 90'lar bi başka falan deriz... sokakta tabletli çocuk görünce hemen çamlak çömlek patladı falan deriz, çocuklar anlamayınca sinsi sinsi mutlu oluruz. Hiç bugs bunny beklememiş çocuklara ne anlatabilirsiniz ki falan deriz, aşırı artistizdir biz 90'lar çocukları.
Öyle kolay kolay beğenmeyiz, zevklerimiz vardır, sürüye takılmak çok bizlik değildir. Misketi kopmuş bilekliğin boncukları zanneden çocuklara acıyarak bakarız, dışlar gibi bakarız ama bir yandan da merhametliyiz. Lanet olsun ki bu 90'lar çocukları her şeyi paylaşmaya o kadar alışmıştır ki, acınızı da alır kendi acısı yapar, sevincinizi alır kendi sevinci yapar, ekmeğini bölüp de yer, suyunu kazanıp da içer... Bizim için en vaoov teknoloji atariyle tavuk vurmaktı... O tavukların ahı da şu an bu 90'lar çocuklarının üstünde yoksa ben de hiçbir şey bilmiyorum... Hep çektiler hep... Canlarım benim, hepinizi kucaklıyorum.

Geri