8. Ev

P
  • Kullanıcı Phoibos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Fransa'da tapınaklara düzenli gidenler %5, İngiltere'de %1.4, Amerika'da %22, Türkiye'de %25, İspanya'da %21. 100 yıl önce bu ülkelerin hiçbirinde ibadet etmemek düşünülemezdi.

Evrenin %4.8'i varlığını kanıtlayabildiğimiz hidrojen gibi maddelerden oluşuyor. Yıldızlar evrenin 0.5%'i. Geriye kalan %94.7'si fizikçilerin de hakkında hiçbir şey bilmediği Kara Enerji ve Kara Madde adlarını taktıkları bir meçhul. Buna güneşimiz gibi yıldızların içine düşüp yok olduğu Kara Delikleri ilave edin. Paralel Evren'lerle çarpın, Stephen Hawking'in "Uzaylılardan uzak durun, sonumuzu getirir" uyarısını katın, buyurun önümüzdeki yüzyıllarda yeni dinlere, mistik inançlara, yeni efsanelerle efsane anlatıcılarına alan.

Çiftlerin ilk beraberliğinde güçlü olan testosteron ve östrojen hormonlarının etkisi üçüncü ayın sonuna doğru azalır. Testosteron, östrojen ve dopamin etkisindeki sonraki iki yıllık dönemde şehvet, yerini çekiciliğe bırakır. Üç evreli aşk ilişkisinin uzun vadeli döneminde esas olan güven ve dayanışmadır. Çoğumuz üçüncü döneme, ilk dönemin özlemiyle geçemiyoruz. Aşkımız olgunlaşmamızı bekliyor.

İtalyan şair Tommaso Marinetti'nin 1909 Fütürist Manifestosu: "Dünyamızın görkemliliğinin yeni bir güzellikle zenginleştiğini ilan ediyoruz. Hızın güzelliği." Bugün duyu ve algılarımız hızın saldırısında. Uyarıcılarla bombalanıyoruz. 2016 yılında yaşayanların bir günde televizyonda seyrettiği cinayetler ve sevişmelere yüz yıl önce yaşayan biri ömrü boyunca tanık olmuyordu. Ruhen ve zihnen hazmedilmesi imkansız saldırı.

Asimov Yasaları:

1. Robot insana zarar veremez, kayıtsız kalarak insanın zarar görmesine olanak tanımaz.
2. Birinci yasayı ihlal etmemek kaydıyla robot insanın emirlerini yerine getirmeye mecburdur.
3. Birinci ve ikinci yasalarla çelişmediği taktirde robot kendini korumakla yükümlüdür.

[YOUTUBE]cNrr0KfNG84[/YOUTUBE]​

Dağlar dik, çeşmeler kuru,
Yarimin benzi çok sarı;
Ölüm var, dönülmez geri;
Yürü yağız atım, yürü...

Dağlar geçilmiyor kardan;
Aman yok candarmalardan.
Ayrılamadım bu yardan;
Yürü yağız atım, yürü...

Yarim bu gece yoruldu,
Kaçırdığıma darıldı;
Bak, daha sıkı sarıldı;