8. Ev

P
  • Kullanıcı Phoibos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
New York kentinde Beşinci Cadde'den yukarı doğru yürürken Holden Caulfield şöyle der: "Ne zaman bir sokağın sonuna gelsem ve lanet olası kaldırım taşına takılsam, caddenin diğer tarafına asla geçemeyeceğim duygusuna kapılırım. Yalnızca aşağıya, aşağıya, aşağıya gideceğimi ve kimsenin beni tekrar görmeyeceğini düşünürüm."

[SENE]9609142#_[/SENE]​

Bende hiç tükenmez bir hayat vardı
Kırlara yayılan ilkbahar gibi
Kalbim hiç durmadan hızla çarpardı
Göğsümün içinde ateş var gibi

Bazı nur içinde bazı sisteyim
Bazı beni seven bir göğüsteyim
Kah el üstündeydim kah hapisteydim
Her yere sokulan bir rüzgar gibi

Aşkım iki günlük iptilalardı
Hayatım tükenmez maceralardı
İçimde binlerce istekler vardı
Bir şair yahut bir hükümdar gibi

Hissedince sana vurulduğumu
Anladım ne kadar yorulduğumu
Sakinleştiğimi durulduğumu
Denize dökülen bir pınar gibi

Şimdi şiir bence senin yüzündür
Şimdi benim tahtım senin dizindir
Sevgilim saadet ikimizindir
Göklerden gelen bir yadigar gibi

Sözün şiirlerin mükemmelidir
Senden başkasını seven delidir
Yüzün çiçeklerin en güzelidir
Gözlerin bilinmez bir diyar gibi

Başını göğsüme sakla sevgilim
Güzel saçlarında dolaşsın elim
Bir gün ağlayalım bir gün gülelim
Sevişen yaramaz çacuklar gibi

No Pasaran

Sabahattin Ali şiirlerinin şarkılarına, Ali Kocatepe dünyasına girdim. Biliyorsundur ama ben yeni öğrendim. Bir bak bunlara.

The effect of legalized abortion on crime (also the Donohue–Levitt hypothesis) proposes that legal abortion reduces crime. In 1972, the Rockefeller Commission on Population and the American Future published research suggesting such a relationship, citing in part works dating to 1966. In 2001, Steven Levitt of the University of Chicago and John Donohue of Yale University argued, citing their research and earlier studies, that children who are unwanted or whose parents cannot support them are likelier to become criminals, and that there is an inverse correlation between the availability of abortion and subsequent crime. Critics have argued that Donohue and Levitt's methodologies are flawed.

Alkol az miktarda alındığında harika bir toniktir ama miktar arttığında, ister viskiyle alınsın, ister midede şekerden üretilsin, zehirleyici etki gösterir.

İnorganik denen ve ölü kabul edilen maddeler bile dış uyaranlara tepki verirler ve içlerinde canlı bir öz olduğunu hataya yer bırakmayacak şekilde kanıtlarlar. Var olan her şey, ister organik olsun ister inorganik, ister hareketli olsun ister durağan, harici uyaranlara karşı duyarlıdır.

Artık kozmik düşünmeye başladık. Sempati hislerimiz bilinmeyen uzaklıklara kadar yayılıyor. "Weltschmerz" bakterileri üşüştü üstümüze. Gelgelelim, şimdiye dek evrensel uyuma yalnızca tek bir uluslararası ilişki düzleminde ulaşılabildi. O da posta servisi. Gayet iyi işleyen bir mekanizması var posta servisinin; fakat bizler kutsal postacı heybesindeki ihtimamlı saygıdan ne kadar da uzağız!

Şu anda istediğimiz, dünya üstündeki diğer şahıslar ve toplumlarla daha yakın bir temas, daha iyi bir iletişim kurmak ve dünyayı ilkel barbarlıklarla ihtilafın içine sokan, milli egoizm ve gurura olan fanatik bağlılığın bertaraf edilmesidir... Barış ancak evrensel bir aydınlanma ve milletlerin bir araya gelmesinin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkabilir; biz hala bu huzurlu gerçeklikten çok uzağız.

Nasıl yiyecek bir şey bulacağımı bilmeden çok gün geçirdim. Ama çalışmaktan hiç korkmuyordum. Çukur kazan adamların yanına gidip çalışmak istediğimi söylemiştim. Patronları üstümü başımı, beyaz ellerimi süzüp diğerlerine bakıp güldü. Ama, "Pekala, ellerine tükür ve çukura atla," dedi. O gün herkesten daha sıkı çalıştım. Günün sonunda elime iki dolar geçmişti.

Geri