6 yaşındaki kızını evlendiren tarikat lideri

Konu sahibi son olarak 43 gün önce görüldü
aynen aile iftira deyince zaten hiç böyle bir şey olmamış olur. mağdurun değil de abisinin beyanı esas alınır. ayyyynen. gazete yazısında zaten kocası ile konuşmalarını ses kaydına aldığı, bunların delil olarak konulduğu yazıyordu. böyle bir şey tamamen kızlarının uydurması ise -ki kardeşler kardeşimiz değişti, bi haller oldu deyip duruyorlar.- bu zaten belirlenir. madem böyle bir şey yok neden çıkartıp ahanda kardeşimiz şu gün evlendi, biz de oradaydık, bakın bunlarda kamera kayıtları, fotoğraf bilmem ne dememişler ki. yok efendim bizde gelinlik giyiyorduk. hiçbir dayanağı olmayan sözler. hem bu kadın 14 yaşında doğurmamış mı zaten? pedofili olması için ne olması lazım acaba. yazık kafalarına.

forumdaki tarikatçiler de dut gibi dökülmüş. ne diyecekti abisi, biz karaktersiz onun bunun çocukları olduğumuz için yaşına başına bakmadan kızımızı adamın koynuna soktuk mu? oturduk 6 yaşındaki kız için başlık parası, mehir pazarlığı yaptık mı? görüşme şartlarını tartıştık mı? ergenliğe girene kadar bizimleydi ama adam ihtiyacını görsün diye arada yanına yolluyorduk mu?

Son düzenleme:
forumdaki tarikatçiler de dut gibi dökülmüş. ne diyecekti abisi, biz karaktersiz onun bunun çocukları olduğumuz için yaşına başına bakmadan kızımızı adamın koynuna soktuk mu? oturduk 6 yaşındaki kız için başlık parası, mehir pazarlığı yaptık mı? görüşme şartlarını tartıştık mı? ergenliğe girene kadar bizimleydi ama adam ihtiyacını görsün diye arada yanına yolluyorduk mu?
Ahahha bir de anlayıp dinlemeden, bilip bilmeden duyarı kasmış tarikat minyonları .d

MADDE 174-
3. 30 Teşrinisâni 1341 tarihli ve 677 sayılı Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Bir Takım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun;

MADDE 42- Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.

-------------------------------------------------------------------

Kur'an kursları Diyanet ve MEB denetiminde açılabilir, bu kurumların gözetimi altında yapılabilir...
Kur'an kursları olsun, isteyen herkes gidip orada eğitim alsın bunda hiç bir sakınca yoktur olamaz da.

Tabi ki cami cemaatleri de olabilir.

Yeter ki buralarda insanlar beynini kiraya vermesin.

Ancak tarikat ve diğer türlü cemaatler Anayasa'da belirtildiği üzere olamaz, suç teşkil eder.

----

tarikat denen köhne yapılar, dini kullanıp siyasi emeller ve ülke Anayasasının ilk 4 maddesine karşı gösterdiği tutum davranıştan ötürü olmamalıdır.

Yorumları analiz ettim.

Birinci gurup zaten mitoloji ile bağını kesmiş. Sert bir şekilde olayı kınıyor ve suçluların cezalandirilmasini ve bataklığın kururulmasini istiyor.

İkinci gurup mitolojiye bağlı ama bu olayı kınıyor. Çünkü gerçek mit bu değil diyor.

Üçüncü grup mite bagli. Olayı lateralize ediyor. Yani etrafından dolaşıyor. Çünkü olayı ayıplayamıyor. Neyin ne olduğunu biliyor. Ama korkak.

Dördüncüsü ki bu bir grup değil tek kişi. Evet arkadaş bu olay yanlış falan değil mit böyle emreder oyna devam et diyor. Bence bu adam en delikanlıları. Eğilip bükülmüyor.
Doktor bahsettiğin son gruptaki ahkamın iptal edileli çok oldu. Yani o kural dinden kaldırıldı, haberin yok dünyadan. Mesih bey iptal etti;

Sapık her yerde sapıktır. Kurum kuruluş dil din sadece böyleleri için araçtır. Her kurum yada kuruluşta böyle pislik insanlar yaşar.
Bir kişi yada olay üzerinden genelleme yapmak herzaman yanlıştır.

Denetlenemeyen her kurum bunu yaşar.
Bu sağ sol islami gayri islami farketmez.

Karaktersizlere bak din sorunuymus ahmaklar siz Allah'ın dinine karşı galip geleceğinizi mi zannediyorsunuz

Karaktersizlere bak din sorunuymus ahmaklar siz Allah'ın dinine karşı galip geleceğinizi mi zannediyorsunuz
Allah'ın dini zaten çocukla cima et demiyo. Ne bakıyorsun sahte mesihe sen. Adamın deli raporu var. Yoksa diyo mu ki bu kadar celallendin.

çocuk istismarı gibi bizzat tarikatçı olanlar hariç herkesin kırmızı çizgisi olan bir mevzu bu kadar yayılınca önünü alamadılar, baktılar ki iddianamedeki ses kayıtları da bayağı vahim şeyler içeriyor, adamı kurban edip sonrasında "münferit olaylar, hepimiz iğreniyoruz" diye ahlaklı pozu kesecekler ve tarikatçılığa değil, şahısların namussuzluğuna oynayacaklar. paralı köpek akpliler r yapmaya dün akşamdan başlamış.

Son düzenleme:
çocuk istismarı gibi bizzat tarikatçı olanlar hariç herkesin kırmızı çizgisi olan bir mevzu bu kadar yayılınca önünü alamadılar, baktılar ki iddianamedeki ses kayıtları da bayağı vahim şeyler içeriyor, adamı kurban edip sonrasında "münferit olaylar, hepimiz iğreniyoruz" diye ahlaklı pozu kesecekler ve tarikatçılığa değil, şahısların namussuzluğuna oynayacaklar. paralı köpek akpliler r yapmaya dün akşamdan başlamış.

Düşünsene, başını okşasın diye çocuğunu yaklaştırıyorsun, adam s.kecek canlı bir şey gözüyle bakıyor. Bu islamcı sapkınlar/tarikatlar için hayat para-uçkur ikilemi üzerine kurulu. Hurim olsun diye namaz kılan pez.venkler var. Çok yazık.

Bence de satışlar başladığına göre 2-3 kişinin üstünü çizecekler. Biraz gaz alıp bir şey olmamış gibi devam edecekler. Bunda muhalefetin basiretsiz oluşunun da etkisi var.

No Pasaran cok güvenip,sevdigin insanlarin icini okuyabiliyor musun?
Cocugun istismara ugradigi en yogun yer, aile ici ve aile dostu cevresi.ISlamci gider, baska biri gelir basa,Bu sorunu cözer mi?Ayik olmak lazim.
Dünyada en yogun cocuk istismarciligi yapilan cografya ise Iskandinavya dir.

Tek tavsiyem cocuklarinizi kimseye emanet etmeyin.

Düşünsene, başını okşasın diye çocuğunu yaklaştırıyorsun, adam s.kecek canlı bir şey gözüyle bakıyor. Bu islamcı sapkınlar/tarikatlar için hayat para-uçkur ikilemi üzerine kurulu. Hurim olsun diye namaz kılan pez.venkler var. Çok yazık.

Bence de satışlar başladığına göre 2-3 kişinin üstünü çizecekler. Biraz gaz alıp bir şey olmamış gibi devam edecekler. Bunda muhalefetin basiretsiz oluşunun da etkisi var.
insanların kaçırdığı noktalardan biri de çocuk istismarı ve çocuk evliliğinin bu yapılar arasında süregelen bir şey olduğu. normal görüldüğü. bu mevzunun kendisi yalan dahi olsaydı bu böyle şeylerin olmadığı anlamına gelmeyecekti, ortaya çıkmadığı anlamına gelecekti. bunun devamlı bilincinde olup, kararlı ve düzenli bir şekilde bu meselelerin üstüne gidecek irade gösterilmediği sürece bu bataklığı kurutamazsın. akp'den bahsetmiyorum tabii, onlar zaten bu düzenin hamisi, onlardan sonrası için konuşuyorum. bu mücadeleyi verirken de topluma doğru mesajlar vermelisin ki destek göresin, çünkü bizim toplumumuz sadece bugünle yaşar, dünü çabuk unutur. bu kadın, savcılığa gidip şikayetçi olarak binde bir görülecek bi iş yapmış. muhtemelen oturup dinlesen sana fersah fersah uzaklıkta milyon tane düşüncesi vardır ama bir çocuğa reva görülen bu iğrenç hayat, bu kadınla empati yapmanı sağlıyor. bu adamlarda bu duygu da noksan. muhalefet hala daha "islami hassasiyet artmasın" düşüncesiyle kıyısından köşesinden tepkiler vererek yaklaşıyor, bir yere kadar anlayabiliyorum çünkü iktidar kaygısı güdülüyor, beni asıl endişelendiren oldu ki seçim kazanıldı, sonrasında da sulh ile mi yaklaşılacak? bu kadro bunu yapar gibi, göreceğiz.

Ensar Vakfı'nın Karaman şubesinde gerçekleşen istismar süreciyle ilgili o dönemin bakanı tam olarak şunları söylemişti,
maalesef biz bütün hassasiyetimizi göstermemize rağmen toplumumuzda böyle olaylar ile karşılaşıyoruz ki bu da bir gerçeğimiz. buna da toplumsal olarak başka bir açıdan bakmamız lazım. karaman'da olan konu ile ilgili olarak, vaka ortaya çıkar çıkmaz bütün vakalarda olduğu gibi hukuki açıdan bakanlığımız müdahil oldu. ben bizzat hukukçu arkadaşlarımızı arayarak bir toplantı yaptım dedim ki 'bu olayı da takip ediyoruz, ben de takipçisiyim.' tabii ki bu olayı bizim hizmetleri ile her zaman gurur duyduğumuz bir vakıf ile ilişkilendirilmek istendi ki bu vakfımız da bir süre görev yapmış onun da ne kadar olduğunu vakıf çalışanları tarafından açıklandı. her zaman kötü niyetli insanlar, bazı işleri su istimal edebilen insanlar olabiliyor. buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. biz ensar vakfı'nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz, ama öteki taraftan bunu yapan kişi için de sıfır toleransla hukuki açıdan bütün takibimizi yapıyoruz. bu çocuklar ile ilgili bakanlığımızın rehabilitasyon ve sosyal hizmet uzmanlarımız, psikologlarımız devreye girdiler. aileler ziyaret edildi. çocuklarımızın rehabilite edilebilmesi için çalışmalar başlatıldı. çocuklarımızın en az travma ile bu dönemi en iyi şekilde atlatabilmeleri için gerekli bütün psikolojik destekler veriliyor ve vermeye devam edeceğiz.

Dün akşam itibarıyla tek merkezden çıktığı belli olan R mesajlar gösterdi ki bu süreç de aynı şekilde ilerleyecek. Bir iki kişinin kellesi alınıp olay münferit bir vakaymış gibi değerlendirilecek ve gözde tarikat ve cemaatleri zarar görmesin diye hemen olayın üstü kapanacak. Benim korkum muhalefetin de oy kaygılarından ötürü bu senaryoya itiraz etmeden sürecin kapanmasını izleme ihtimali. Hoş muhalefet unsurlarının çoğu bu dosyayı çoktan tarikatlar ve cemaatler lehine kapattı ve meseleyi tamamen bireysel bir suça indirgedi.

Şey çok ürkütücü ya hala tarikat savunan uyeler var. Yani gercekten savunmalari ile hasım oldukları uyeler yuhaliyor diye inadina savunanlarin olmasindaki o ince cizgi urkutucu. Yahu adam en uzak ihtimali dusunup cehape oyunu yazmis ya. Arkadasım senin dininde genc evlilik soz konusu yani bunu istedigin kadar inkar et. Bu zamana kadar hangi tarikatin insanliga "utopik" bir mekana kolayca gecis yapmanin yolunu ogretmekten baska bir faydasi olmus? Ne icat edip insanliga sunmus? Koklu ne degisiklik yapmis? Ulan olm senin dinin bu dunya icin degil oteki taraf icin? Burda sinavini duzgun vermen icin yapicaklarin belli.
Iman et, ibadet et, haram yeme, evlilik disi zina yapma ve örtün bu kadar abi.

Şey çok ürkütücü ya hala tarikat savunan uyeler var. Yani gercekten savunmalari ile hasım oldukları uyeler yuhaliyor diye inadina savunanlarin olmasindaki o ince cizgi urkutucu. Yahu adam en uzak ihtimali dusunup cehape oyunu yazmis ya. Arkadasım senin dininde genc evlilik soz konusu yani bunu istedigin kadar inkar et. Bu zamana kadar hangi tarikatin insanliga "utopik" bir mekana kolayca gecis yapmanin yolunu ogretmekten baska bir faydasi olmus? Ne icat edip insanliga sunmus? Koklu ne degisiklik yapmis? Ulan olm senin dinin bu dunya icin degil oteki taraf icin? Burda sinavini duzgun vermen icin yapicaklarin belli.
Iman et, ibadet et, haram yeme, evlilik disi zina yapma ve örtün bu kadar abi.
Biraz araştırma yaparsan müslümanların neleri icat ettiğini neleri başardığını görebilirsin bu dünya için değilmiş doğru bu dünya sizin aw

• Beğen
Tepkiler: 0
No Pasaran cok güvenip,sevdigin insanlarin icini okuyabiliyor musun?
Cocugun istismara ugradigi en yogun yer, aile ici ve aile dostu cevresi.ISlamci gider, baska biri gelir basa,Bu sorunu cözer mi?Ayik olmak lazim.
Dünyada en yogun cocuk istismarciligi yapilan cografya ise Iskandinavya dir.

Tek tavsiyem cocuklarinizi kimseye emanet etmeyin.

Doğru, çocuklar başka ülkelerde de istismara uğruyor. Ve bu bir insanlık suçudur. Ancak burada meseleyi kan donduracak hüviyete büründüren şey olayın devlet-yargı-tarikat üçgeninde gerçekleşiyor olması. Yani devlet göz yumuyor, bu yapıların ellerini kollarını sallayarak çocuklara tecavüz etmesine ses çıkarmıyor, hatta koruyor kolluyor. Hangi İskandinav ülkesinde devlet çocuk tecavüzcüsünü kolluyor yada çocukların ve ailelerin bu yola düşmesinde ön ayak oluyor, tarikatların palazlanmasına, devlet içinde kadrolaşmasına izin veriyor?

Örnek vereyim;

Çocuk 13 yaşında bir rahatsızlıktan ötürü doktora gidiyor, doktor cinsel istismar olduğunu söyleyip polise haber veriyor ve savcılığa intikal ediyor. Savcı doğum belgesi istemek yerine kemik yaşını öğrenmek istiyor ve 13 yaşındaki çocuğun yaşı 21 çıkıyor. Çünkü tarikat hem savcılık düzeyinde hem de rapor düzeyinde bunun tezgahını kurmuş ve başkasının örneğini vermiş, dava düşmüş.

Bir başka örnek de çocuğun okula, eğitime gönderilmemiş olması. Eğer o çocuk okula gitseydi muhakkak öğretmenine durumu anlatırdı ve bir şekilde duyulurdu. Devlet bunların tamamını biliyor, her şeyden haberdar, bunlardan mı değil? o çocuğun okula gitmediğini bilmiyor mu? Adalet, İç işleri, MEB, Aile bakanlığı hepsi sus pus olmuş bugüne dek. Tersine, şimdiden “olay siyaset üstüdür”, “burada olması kurumu karalamaya yetmez” minvalinde açıklamalar önümüze geliyor. Yani olay senin belirttiğin gibi bakın İskandinavya’da da oluyor, Japonya’da da oluyor gibi değil. Sistematik olarak devletin gözü önünde, bilgisi dahilinde yapılıyor. Benzer haberler tarikatlardan defalarca çıktı ama 6 yaşında çocukla evliliği hayatımda ilk defa duyuyorum, kanım donuyor. Nasıl bu kadar soğukkanlısın asıl ben onu anlamıyorum .

Biraz araştırma yaparsan müslümanların neleri icat ettiğini neleri başardığını görebilirsin bu dünya için değilmiş doğru bu dünya sizin aw
"Müslümanlar" demedim "tarikatların" diye sordum hacı şimdi icat yapanların kalplerini biz bilemeyiz ki müslümanların sahiplendiğ icatlar diye de sen yazabilirsin google`a ama bu ikimizide herhangibir "win" sağlamaz. Konu da o değil zaten , Tarikatlerin neden olduğunu bana söylermisin bi abi..
Sadece müslümanlık olarakta bakmayalım olaya hadi tüm dinlerde sallıyorum. Ruhban sınıfı , şeyhler ya da şıhlar. Tam olarak zaten bilmen ile mükellef olduğun bir dini sana öğretmeye çalışarak "kısmen" senin üzerinden bir fayda sağlamıyormu? Diğer dinlerde de bunun örnekleri var. Hadi diyelim sen , o ve öbürleri bunlara kanmaz kendi yolunu bulur. Ya o yolu bulamayacak daha cahil kalmış insanların tarikatler tarafından kullanılabilir olması gibi bir durum söz konusu değil mi? Hristiyanlıkta dahi var bu papa durumları , kilise falan (okey o tahrip edilmiş değiştirilmiş cart curt sonucu ele al tartıştığımız durum tahrio mevzularına girerse diğer dinlerden de örnek vermek zorunda kalırız dağıtmayalım konuyu) ayrıca dünya biz rabbine sırt çevirmişlerin değil sizin peygamberinizin yüzü suyu hürmetine yaratıldı aslında en çok sizin diyelim onda da sıkıntı yok. Neden bu dünya yerine öteki tarafın mükafatı daha ağır basıyor baboli

Geri