3.Münazara Konusu : İdam Getirilmeli Mi Getirilmemeli Mi ?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dünya üzerindeki birçok devrim de bir çok büyük savaşta kazananlar hep birbirine inananlardır bugün adalet siteminin boşlukları olabilr ama bunu değiştirecek insan başka bir yerden gelmeyecek şuan içimizde olanlardan birisi oda biz ona var onun gibilere inanmazsak bu düzen değişmeyecek bunun farkında olmak lazım

Adalet sisteminin boşluğunu idam dolduramaz ki. İdamdan önce ülkede düzeltilmesi gereken o kadar çok şey var ki. İdamın getirilmesi halinde doğacak sonuçlar çok üzücü , gözyaşı dolu ve ülke için çok çok kötü prestijli bir durum olacaktır.

Hocam bakın. Gerçekleri görün nolur. Demek istediğiniz suç işleyecek insan çekinir idam cezası olursa. Fakat suçlu bilecek idam almayacağını. Çünkü ben gitsem Yahu onsekiz yaşından büyük kızlara tecavüz etmek suç değil diye konuştu ülkenin büyükleri. Biz hala neyi tartışıyoruz? Ha hırsızın biri arabanın teybini çalar onu idam edebilirler bakın. Öyle bir ülkedeyiz.

açıkçası ülkenin büyüklerini o kadarda büyük görmüyorum o yüzdende basın karşısından söylediklerine pek itimat etmem bu doğru da olsa yanlış ta olsa sonuçta onlar seçimle iktidara gelmiş siyasi parti liderleri

ben ülkedeki insanların söylemlerine hal ve hareketlerine bakarım son iki senedir bulunduğum yerde çokça şehit cenazesine katıldım o insanların gözündeki kısasa kısas isteğini gördükten sonra hiçbir cezanın idam kadar etkileyici ve doyurucu olduğunu düşünmüyorum. Çünkü insanlar suçu işleyenin onlarla aynı havayı soluduğunu aynı ülkede yaşadığını düşündükçe gerçekten birşeylerin değiştiğine inanmıyorlar. Tam da bu noktada idam geri gelmeli

Bugün vatandaşları tarafından adalet isteminin gerçekten yanlış ellerde bulunduğu düşünülen birçok "gelişmiş" dünya ülkesinde idam var, idam cezasına karşı olan insanlar bile bazı durumlarda idam cezasının gerçekten onlara fayda getirdiği konusunu kabul etmektedirler.

Adalet sisteminin boşluğunu idam dolduramaz ki. İdamdan önce ülkede düzeltilmesi gereken o kadar çok şey var ki. İdamın getirilmesi halinde doğacak sonuçlar çok üzücü , gözyaşı dolu ve ülke için çok çok kötü prestijli bir durum olacaktır.

münazara konusu adalet sitemindeki boşluklar ve bunların nasıl doldurulacağı yada idam cezasına kadar bu ülkede nelerin değişmesi gerektiği olmadığı için bu konuda söz etmek pekte mantıklı değil gibi

idam cezası "yapanın yanına kar kalıyor" konusundaki bir eksiği kapatacak bu gerçekten büyük bir eksik değil mi? İnsanların umutlarını kıran bir durum değil mi?

Fakat idam cezasıyla birinci dereceden bağlı konular onlar. İnsanların umutlarını kıran gelmesi halinde idam cezası olacak. Bunun için miydi diyecek insanlar..

prestij kaybımı kime göre prestij kaybı kiliselerde küçük kızlara taciz eden avrupa içnimi Abd Çin Japonya prestij kaybı yaşıyormu Dünyada :D

Konu idamdan Teröre gelmiş :) Sizin ki Sallandırcak 3-5 tanesini bak bakalım terör kalıyor mu mantıgı Eğer öyle olsaydı idamın kalktıgı tarihe kadar terörle mücadelede basarılı olmamız gerekmez miydi? Terör 1990 yılında tavan yaptıgında idam kanunlarımızda vardı. Hic bir faydası olmadı. 12 Eylulde idam kararını onaylayanlar suan idam cezasıyla karsı karsıya kalırlardı eger hala idam olsaydı. yarının ne getircegi hic belli olmaz.. suc ne olursa olsun kimse kimsenin yasama hakkını elinden al(a)mamalı.

İdam ile terör sona erecek diye bir yargıda bulunmadık biz altını çiziyorum iFt :)

Terör mensuplarınının idamı hakettikleri noktasına değindik. İdamı en çok hakeden kişinin hala nefes alıyor olabilmesinden bahsettik. 12 Eylül ve Terör elebaşının idamları çok uç noktalar kıyaslama yapman tuhaf :)

İşte sizin gibi düşünen insanlar yüzünden adalet yok belki de? Düşündünüz mü hiç? Öyle bir düzen kurdular ki kimse ağzını açamıyor. Farkında olmamanız çok garip , idamın gelmesi suçsuzları yakıcak. Bu hep böyle oldu. İstisnalar hariç elbette. Adalet şu an İmralı'da yatan ( ki orda olduğu da şüpheli ) herifin 1 metre kara odada aç ve susuz bırakmaktır. Bu adalettir. Bunu yapmıyoruz. Eğer o adamı idam ederlerse halkın önünde o kahraman olur. Bütün idam edilen insanlar neden unutulmadılar? Ben Öcalan'ı senelerce haberlerde görmek ya da insanların onun ismini zikredişini duymak istemiyorum.

Hakedene hakettiği cezanın verilmesini düşünüyor olmamızın adaletin yok ettiğini düşünüyor olman sadece varsayım hatta saçmalık kankacım.

Öcalan öldürülürse kahraman olur diyorsun ya birçok insanın gözünde şu an o şahıs zaten kahraman. Hatta meclisteler ona 'sayın öcalan' diyorlar. :)

Diri bir kahraman(?) daha çok can yakar her daim ve ona kahraman diyenler de onunla aynı düşüncelere sahip olanlardır. Kimi kesimin kahraman dediği kişi kimileri için hiç bile değil. O şahıs nefes aldıkça şehit anası rahat uyuyamayacak o kadar.

Hakedene hakettiği cezanın verilmesini düşünüyor olmamızın adaletin yok ettiğini düşünüyor olman sadece varsayım hatta saçmalık kankacım.

Öcalan öldürülürse kahraman olur diyorsun ya birçok insanın gözünde şu an o şahıs zaten kahraman. Hatta meclisteler ona 'sayın öcalan' diyorlar. :)

Diri bir kahraman(?) daha çok can yakar her daim ve ona kahraman diyenler de onunla aynı düşüncelere sahip olanlardır. Kimi kesimin kahraman dediği kişi kimileri için hiç bile değil. O şahıs nefes aldıkça şehit anası rahat uyuyamayacak o kadar.

Cidden alkışlıyorum idam olmasın diyen insanlar başlarına bieşy gelemdiği sürece idam olmasın der ama biri yakınını katledince nerde adalet nerde devlet diyip gebertessi geliyor linç edilsin istiyor bu bir çelişkidir bir şehit anası nasıl derki insancıl olalım yaşamaya hakkı var diye yok arkadaş yaşama hakkı yaşama hakkının alan insanın yaşama hakkı olamaz arkadaş.....

Böyle bir ülkede hakedene hakettiği ceza bu koşullar altında verilemez...
Hiç düşünüyormusun o ölürse ülke ne hale gelir? Sırf açlık grevlerini bahane edip sokaklar savaş alanına döner sence terörris başının öldürülmesini bu ülke kaldrabilir mi kaldırabiliyorsa zamanında idam varken neden idam edilmedi?

Mon[T]anA;603022' Alıntı:

Cidden alkışlıyorum idam olmasın diyen insanlar başlarına bieşy gelemdiği sürece idam olmasın der ama biri yakınını katledince nerde adalet nerde devlet diyip gebertessi geliyor linç edilsin istiyor bu bir çelişkidir bir şehit anası nasıl derki insancıl olalım yaşamaya hakkı var diye yok arkadaş yaşama hakkı yaşama hakkının alan insanın yaşama hakkı olamaz arkadaş.....
Yahu sizi anlamıyorum kana kan intikam intikam diyerek mi bu terörün biteceğini anaların ağlamayacağını sanıyorsunuz.Diyelim ki dediğiniz oldu öldürenleri öldürdük ama bu sorun çözülmedi yine 2 taraf birbirini ölürüp sonsuza kadar gidecek bu böyle.O zaman analar ağlamayacak mı?

sen git bunu şehitt ailesiyle konuş kardeşim:) bakalım sana ne diyecekelr ailende şehit olsa yada abin falan şehit olsa hala böyle mi konuşrudun bir düşün derim

Mon[T]anA;603788' Alıntı:
sen git bunu şehitt ailesiyle konuş kardeşim:) bakalım sana ne diyecekelr ailende şehit olsa yada abin falan şehit olsa hala böyle mi konuşrudun bir düşün derim

Gerçek benim dediğim gibi kardeşim ben doğru olanı söylüyorum.BEn doğruyu her yerde söylerim çekinmeden sen rahat ol :)

iyide idam cezası gelince idamlık insanlardan başka herkes açsılır bu ülkede misal Menderesin asılması o saydıklarınızdan hagisini Menderes yaptıda asılmasına karar verildi.Böyle bir ülkede idam cezası olamaz bence ister katılın ister katılmayın gerçek bu.

2013 yılına gireceğiz 1950/1960 Türkiye'si yok artık sen bununla gelirsen karşıma bende sana derim ki "Bir Yahudi nasıl İrtica-i Faaliyetten Asılabilir ama Asıldı hemde İstiklal Mahkemeleri'nde hemde 1920/1930 larda" demek ki neymiş bazı şeyleri bugünden anlayamıyormuşuz onun için gerçek dayanaklarla kaşımızda olursanız munazara amacına uygun şekilde ilerler. Ayrıca 1961 yılında gelen anayasa bu ülkede yapılmış en özgürlükçü anayasaydı bakın 1980 ve sonrasında olan olaylar o özgürlükçü anayasının eseri demek ki neymiiş bu ülkede bazılarının bazı şeylerin farkına varması için idam cezası şartmış.

2013 yılına gireceğiz 1950/1960 Türkiye'si yok artık sen bununla gelirsen karşıma bende sana derim ki "Bir Yahudi nasıl İrtica-i Faaliyetten Asılabilir ama Asıldı hemde İstiklal Mahkemeleri'nde hemde 1920/1930 larda" demek ki neymiş bazı şeyleri bugünden anlayamıyormuşuz onun için gerçek dayanaklarla kaşımızda olursanız munazara amacına uygun şekilde ilerler. Ayrıca 1961 yılında gelen anayasa bu ülkede yapılmış en özgürlükçü anayasaydı bakın 1980 ve sonrasında olan olaylar o özgürlükçü anayasının eseri demek ki neymiiş bu ülkede bazılarının bazı şeylerin farkına varması için idam cezası şartmış.
Sırf bazılarının bazı şeyleri anlaması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor bu devlette?Öyle bi anlatıyorsun sanki bu günümüzdeki Türkiye çok iyide herşey 4\4lükte bi idam cezamız eksik dimi?

Sırf bazılarının bazı şeyleri anlaması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor bu devlette?Öyle bi anlatıyorsun sanki bu günümüzdeki Türkiye çok iyide herşey 4\4lükte bi idam cezamız eksik dimi?

evet hereşy dört dörtlük değilde terörrisstler meclsite senin adına fikir yürütüyolar ve onları idam edemediğimiz için memleketlerimizde söz sahibi oluyorlar eğer bunu kabul ediyorsan bu senin bağlılığını sorgulatacaktır adam tetörist ellerini kaldırıyo eee teslim oldum ee seni affedelim dağdan indin bir kaç ay sonra yine senin ailene kurşun sıcakan insanlar haline geliyorlar terördede değil sadece adam suç içliyor bir kaç ay yatıyor çıkıyor devamm
bir daha giriyo çıkıyor yine devamm eee hep böyle olurken Devlet daha bi adamı cianyet işlemesin diye dururamıyosa eeee Devletin başka işi yok başka önemli bieşy yok idammı getirsin arkadaş yarın öbür gün ananı babanı bacını öldürmeyecekelri ne malum ozaman vah vah dersinn ozamanda adama derlerrr devletin başka işi gücü yok senin bilmemkiminle uğraşıcak diye:D

Mon[T]anA;605010' Alıntı:

evet hereşy dört dörtlük değilde terörrisstler meclsite senin adına fikir yürütüyolar ve onları idam edemediğimiz için memleketlerimizde söz sahibi oluyorlar eğer bunu kabul ediyorsan bu senin bağlılığını sorgulatacaktır adam tetörist ellerini kaldırıyo eee teslim oldum ee seni affedelim dağdan indin bir kaç ay sonra yine senin ailene kurşun sıcakan insanlar haline geliyorlar terördede değil sadece adam suç içliyor bir kaç ay yatıyor çıkıyor devamm
bir daha giriyo çıkıyor yine devamm eee hep böyle olurken Devlet daha bi adamı cianyet işlemesin diye dururamıyosa eeee Devletin başka işi yok başka önemli bieşy yok idammı getirsin arkadaş yarın öbür gün ananı babanı bacını öldürmeyecekelri ne malum ozaman vah vah dersinn ozamanda adama derlerrr devletin başka işi gücü yok senin bilmemkiminle uğraşıcak diye:D

İdam cezası gelse bile onlar idam edilmez bu devlette onlardan başka herkes idam edilir emin ol.Ben benim bu devlette bi beklentim yok ki bu saatten sonra terörr örgütü elebaşını yakalamış imkan varken asamamış daha ben ne bekliyeyim bu devletten.Devlet gercekten hakede hakettiği cezayı verseydi neydi bu halimiz.Sonuç olarak bu devlette idam cezasını getirsen ne olacak getirmesen ne olacak bu zihniyet değişmedikten sonra hiç kimse hakettiği cezayı alamaz.O zamanda kimse diyemez devletin başka işi gücü yok bilmem kiminle uğraşacak diye...

İdam cezası gelse bile onlar idam edilmez bu devlette onlardan başka herkes idam edilir emin ol.Ben benim bu devlette bi beklentim yok ki bu saatten sonra terörr örgütü elebaşını yakalamış imkan varken asamamış daha ben ne bekliyeyim bu devletten.Devlet gercekten hakede hakettiği cezayı verseydi neydi bu halimiz.Sonuç olarak bu devlette idam cezasını getirsen ne olacak getirmesen ne olacak bu zihniyet değişmedikten sonra hiç kimse hakettiği cezayı alamaz.O zamanda kimse diyemez devletin başka işi gücü yok bilmem kiminle uğraşacak diye...

bak şimdi diyelim ki senin dediğin gibi adalet sistemi hak edene değilde hak etmeyene ceza veriyor tamamda arkadaşım sen ne iş yapıyorsun adalet sistemi insanları beslerken sen bir kere gittin mi dikildin mi adamların karşısına bir senle olacak iş değil tabiki bende biliyorum neden insanlar toplanıp gitmiyor o ufacık adaya "70 milyon bizi izliyor" derken 70 milyon bir arada da neden birilerine mülk-ü adalet dağıtırken 7 milyonu bırak 1 milyon kişi bile bir araya gelemiyor?

Ben söyleyeyim sana çünkü korkuyor insanlar habis yatmaktan işkence görmekten vs vs den değil tatlı canları yanar diye korkuyor birisi çıkarda o binlerin üzerine ateş açar diye korkuyor açmadımı açtı 1 mayıs 1977 de gördük ne oldu o zamandan sonra insanlar birşeyleri değiştirmek için birşeylere aykırı durmak için bir araya gelemez oldu çünkü İNSAN CANI TATLI

heh işte tamda bu noktada aykırı dururken tatlı olan can emin ol ceza sisteminin içine dahil olduğunda da tatlıdır. Suç caziptir kolay işlenir ama karşılığında can gidecekse insanlar o kadarda kolay suç işleyemez bu su götürmez bir gerçek sadece suç değil suç eğilimli insanların ıslahında da idam gibi sert bir ceza çok önemli bir kademedir bunu ister kabul edin ister etmeyin ama şunu yok sayamazsınız "insanlar ya öldümden korkar yada ölüme koşarlar"

bak şimdi diyelim ki senin dediğin gibi adalet sistemi hak edene değilde hak etmeyene ceza veriyor tamamda arkadaşım sen ne iş yapıyorsun adalet sistemi insanları beslerken sen bir kere gittin mi dikildin mi adamların karşısına bir senle olacak iş değil tabiki bende biliyorum neden insanlar toplanıp gitmiyor o ufacık adaya "70 milyon bizi izliyor" derken 70 milyon bir arada da neden birilerine mülk-ü adalet dağıtırken 7 milyonu bırak 1 milyon kişi bile bir araya gelemiyor?

Ben söyleyeyim sana çünkü korkuyor insanlar habis yatmaktan işkence görmekten vs vs den değil tatlı canları yanar diye korkuyor birisi çıkarda o binlerin üzerine ateş açar diye korkuyor açmadımı açtı 1 mayıs 1977 de gördük ne oldu o zamandan sonra insanlar birşeyleri değiştirmek için birşeylere aykırı durmak için bir araya gelemez oldu çünkü İNSAN CANI TATLI

heh işte tamda bu noktada aykırı dururken tatlı olan can emin ol ceza sisteminin içine dahil olduğunda da tatlıdır. Suç caziptir kolay işlenir ama karşılığında can gidecekse insanlar o kadarda kolay suç işleyemez bu su götürmez bir gerçek sadece suç değil suç eğilimli insanların ıslahında da idam gibi sert bir ceza çok önemli bir kademedir bunu ister kabul edin ister etmeyin ama şunu yok sayamazsınız "insanlar ya öldümden korkar yada ölüme koşarlar"
Senin dediğinden insanlar zaten korkuyor bide bunun üzerine ölüm korkusu eklenirse insanlar hiçbirşey yapamaz iyi yada kötü bunuda unutmamalısın böyle bir ortama idam cezasının gelmesinin faydadan cok zarar getireceğini sende benden iyi biliyorsun am bunu dile getiremiyorsun...

Senin dediğinden insanlar zaten korkuyor bide bunun üzerine ölüm korkusu eklenirse insanlar hiçbirşey yapamaz iyi yada kötü bunuda unutmamalısın böyle bir ortama idam cezasının gelmesinin faydadan cok zarar getireceğini sende benden iyi biliyorsun am bunu dile getiremiyorsun...

benim ne bildiğimi benden iyi biliyorsan neden munazaradasın sen benim bildiklerimi tahmen etmek için değil bu konuda beni ikna etmek için buradasın ve görüyorum ki ikna etmekten çok bıkmış gibisin :D bunu açıkça söyleyebilirsin munazaradan çekilme hakkın mevcut :) yok aksi ise beni ve bu münazarayı takip edenleri ikna etmek zorundasın "munazaracı" tagı taşıyorsan buna mecbursun arkadaşım

benim ne bildiğimi benden iyi biliyorsan neden munazaradasın sen benim bildiklerimi tahmen etmek için değil bu konuda beni ikna etmek için buradasın ve görüyorum ki ikna etmekten çok bıkmış gibisin :D bunu açıkça söyleyebilirsin munazaradan çekilme hakkın mevcut :) yok aksi ise beni ve bu münazarayı takip edenleri ikna etmek zorundasın "munazaracı" tagı taşıyorsan buna mecbursun arkadaşım

Bi söz vardır ne kadar bilgili olursan o senin anlatabileceklerin karşındakinin anlayacağı kadardır diye.Ben biliyorum ki ben sana burda sabaha kadar dil döksem sen yine kendi bildiğini söyleyeceksin.Bu güne kadar münazara bitene kadar kendi görüşünü savunurken ikna olu pes eden birisi var mıdır merak ediyorum.İkna olmayacağını bildiğim halde ben görüşümü yine savunacağım ve sonucu değerli üyelere bırakacağım :)l

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri