!!aLPaCiNo!!
Bronz Üye
İyi güzel hoş anlatıyorsun ama sence bulunduğumuz ülkede bu dediklerin ADELETLİ bir şekilde yapılabilir mi sence? Bence anlattıklarına bakılırsa bence yapılamaz...Merhaba arkadaşlar
Şimdiye kadar yazılanları okudum ve çoğu kimseinn bazı şeyleri birbirine karşıtırdığını fark ettim
Öncelikle "Allah'ın verdiği canı almak kimsenin harcı değildir" anlayışı boştur çünkü burada suçsuz yada masum kimselerin "öldürülmesinden" bahsetmiyoruz idam insanlara bir cezadır yani tüm cezalarda olduğu gibi görünenin ardında bir anlamı vardır siz idamı insan öldürmek olarak görüyorsanız bence ciddi bir suç ve ceza dengesizliğiniz var demektir sizden olan birisi aile arkadaş yada yakın çevrenizden birisi idamlık suçlara maruz kaldığında terör maduru tecavuz cinsel suistimal vs vs neden silaha sarılıyorsunuz hemen, ben yapmıyorum demeyin sakın bana bir kardeşiniz şehit düştüğünde bu adam senin kardeşini öldürdü deseler onu ellerinizle parçalarsınız emin olun bunu yaparsınız bu yüzden asla idam basit bir öldürme değildir ve bu durum islam dini açısından da meşru görülmüştür.
Sonrasında birçoğunuzun kendinize dayanak olarak gördüğü "sorunlu adalet sistemi" konusu bence tamamen sizin konuyu sahiplenmemenizle alakalı bu ülkede insanlar arkasında kimse olmadığı için bazı şeyleri değiştiremiyor siz yargı mensuplarından şikayet edeceğinize onları doğru ve dürüst davranmaya zorladınız mı ne yaptınız ki yapılanı eleştirme hakkını kendinizde buluyorsunuz
Hakim Savcı ve mahkemelere inanarak onların verdiği doğru kararların arkasında durmak kadar yanlış verilen kararlarında arkasını aramak gerekiyor ama birçok insanda "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığı oldukça bu ülkede eline güç geçiren insanlar istediğini rahatça yapacaklardır.
İşte tamda bu noktada idam cezası bu ülkede bulunmalı trafik suçlarından tutunda terör suçuna kadar olmalı bugün sürekli trafik kurallarını çiğneyerek ölümlere sebebiyet verine birininde "yaşama hakkı elinden alınmalı" bakın bu hassas bir nokta her zaman biriysel hak ve özgürlükler bir başkasının hak ve özgürlüklerine mudehale ettiğinda biter diyerek yaşamadık mı biz buda aynı şey işte benim yaşama hakkıma saygı duymayan birinin de yaşama hakkı elinden alınmalı ki bu duruma bir başkası daha düşmesin insanı insan yapan değer iradesidir eğer iradesine sahip olamayıp başkalarının özgürlükerine müdehale ederseniz size de mudehale edilmesini göze almışsınızdır.