3.Münazara Konusu : İdam Getirilmeli Mi Getirilmemeli Mi ?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaşlar

Şimdiye kadar yazılanları okudum ve çoğu kimseinn bazı şeyleri birbirine karşıtırdığını fark ettim

Öncelikle "Allah'ın verdiği canı almak kimsenin harcı değildir" anlayışı boştur çünkü burada suçsuz yada masum kimselerin "öldürülmesinden" bahsetmiyoruz idam insanlara bir cezadır yani tüm cezalarda olduğu gibi görünenin ardında bir anlamı vardır siz idamı insan öldürmek olarak görüyorsanız bence ciddi bir suç ve ceza dengesizliğiniz var demektir sizden olan birisi aile arkadaş yada yakın çevrenizden birisi idamlık suçlara maruz kaldığında terör maduru tecavuz cinsel suistimal vs vs neden silaha sarılıyorsunuz hemen, ben yapmıyorum demeyin sakın bana bir kardeşiniz şehit düştüğünde bu adam senin kardeşini öldürdü deseler onu ellerinizle parçalarsınız emin olun bunu yaparsınız bu yüzden asla idam basit bir öldürme değildir ve bu durum islam dini açısından da meşru görülmüştür.

Sonrasında birçoğunuzun kendinize dayanak olarak gördüğü "sorunlu adalet sistemi" konusu bence tamamen sizin konuyu sahiplenmemenizle alakalı bu ülkede insanlar arkasında kimse olmadığı için bazı şeyleri değiştiremiyor siz yargı mensuplarından şikayet edeceğinize onları doğru ve dürüst davranmaya zorladınız mı ne yaptınız ki yapılanı eleştirme hakkını kendinizde buluyorsunuz

Hakim Savcı ve mahkemelere inanarak onların verdiği doğru kararların arkasında durmak kadar yanlış verilen kararlarında arkasını aramak gerekiyor ama birçok insanda "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığı oldukça bu ülkede eline güç geçiren insanlar istediğini rahatça yapacaklardır.

İşte tamda bu noktada idam cezası bu ülkede bulunmalı trafik suçlarından tutunda terör suçuna kadar olmalı bugün sürekli trafik kurallarını çiğneyerek ölümlere sebebiyet verine birininde "yaşama hakkı elinden alınmalı" bakın bu hassas bir nokta her zaman biriysel hak ve özgürlükler bir başkasının hak ve özgürlüklerine mudehale ettiğinda biter diyerek yaşamadık mı biz buda aynı şey işte benim yaşama hakkıma saygı duymayan birinin de yaşama hakkı elinden alınmalı ki bu duruma bir başkası daha düşmesin insanı insan yapan değer iradesidir eğer iradesine sahip olamayıp başkalarının özgürlükerine müdehale ederseniz size de mudehale edilmesini göze almışsınızdır.

İyi güzel hoş anlatıyorsun ama sence bulunduğumuz ülkede bu dediklerin ADELETLİ bir şekilde yapılabilir mi sence? Bence anlattıklarına bakılırsa bence yapılamaz...

arkadaşlar şu noktayı kaçırıyorsunuz bakın ceza bir suçu hem sona erdirmeli hemde o suçu işleyebilecek olanları bu fikrinden çaydırabilmeli peki soruyorum size hangi ceza idamdan daha basit ve etkili anlaşılabilir?

Bakın bir suçu işleyen insana o suçu yüzünden işkence çektirmek mümkündür ama bu yapıldığında sadece suçu işleyeni cezalandırmış olursunuz çünkü ne yaparsanız yapın bunu insanların önünde açıkça yapmadıkça etkili olması mümkün değildir ve gerçekten insanları birşeylerden caydırmak bazı şeyleri yapmalarını engellemek istiyorsanız onlara korku silahıyla saldırmalısınız soruyorum size hangi korku can korkusundan daha etkişi olabilir ki?

Mon[T]anA;602555' Alıntı:
adalet varsa verilen hapis cezaları caydırıcı olurdu bu caydırıcı değilse idam şarttır sen de bunu iyi biliyosun

Bende zaten onu diyprum adelet yokki biz adeleti sağlıyacak adımlar atarsak zaten kendiliğinden caydırıcı olacaktır zaten.Ama caydırıcı depil diye idam getirilemez getirilmemelidir.Sizin yaptığınız kurda kuzuyu emanet etmek gibi birşey...

arkadaşlar şu noktayı kaçırıyorsunuz bakın ceza bir suçu hem sona erdirmeli hemde o suçu işleyebilecek olanları bu fikrinden çaydırabilmeli peki soruyorum size hangi ceza idamdan daha basit ve etkili anlaşılabilir?

Bakın bir suçu işleyen insana o suçu yüzünden işkence çektirmek mümkündür ama bu yapıldığında sadece suçu işleyeni cezalandırmış olursunuz çünkü ne yaparsanız yapın bunu insanların önünde açıkça yapmadıkça etkili olması mümkün değildir ve gerçekten insanları birşeylerden caydırmak bazı şeyleri yapmalarını engellemek istiyorsanız onlara korku silahıyla saldırmalısınız soruyorum size hangi korku can korkusundan daha etkişi olabilir ki?

Ooo sen işi iyice büyüttün o zaman memlekette insan kalmaz ki her suça idam verilirse mesele insanları kazanmak insanları yoketmek değil...

dediğin eşyi idam olmazsa oluyor ortalıkta tecavüzden adam öldürmekten bir kaç sene yatıp çıkan insanalr geziyor neden can alan ırza geçen rahatlıkla geziyoken adalet mi olacak ama o karaktersizlerler gezerken sen kı< kardeşini anneni rahatlıkla ortada koyabilirmisin tabiki hayır dimii kim kimi kuuzuyu kruda emanet ediyor onlar ortalıkta gezdiği sürece kuzuyu ortalığa salanlar sizler oluyorsunuz biraz mantık

İyi güzel hoş anlatıyorsun ama sence bulunduğumuz ülkede bu dediklerin ADELETLİ bir şekilde yapılabilir mi sence? Bence anlattıklarına bakılırsa bence yapılamaz...

sen bu ülkede yaşadığın sürecek bu ülkedeki insanlara inanmak zorundasın şuan gücü elind bulunduranlara inanmayabilirsin bunu anlarım ama şuan güç altında ezilen insanlara inanmazsan güç elde edemezsin bak işte adamlar seni de etkisi altına almışlar sen burada birşeyler savunuyorsun ama real hayatında bu savunduklarını uygulayacak kadar güçlü değilsen burada bunları savunman yersiz

bir insana birşeyler yaptırabilmek için ona inanmanız yeterlidir önemli olan onun elindeki güç değil onun yapabilceklerine olan inancınızı ona nasıl anlattığınızdır

sen can korkusu yüzünden sana yapılan bir haksızlık karşısında sesini çıkartamazsın bunu asla tartışma bu bir gerçek ve bunun üzerine düşün sen kendin bile bunu kendi içinde yenemiyorsan o zaman idam cezasının bu ülkede değiştirebileceklerini bir düşün

Mon[T]anA;602563' Alıntı:
dediğin eşyi idam olmazsa oluyor ortalıkta tecavüzden adam öldürmekten bir kaç sene yatıp çıkan insanalr geziyor neden can alan ırza geçen rahatlıkla geziyoken adalet mi olacak ama o karaktersizlerler gezerken sen kı< kardeşini anneni rahatlıkla ortada koyabilirmisin tabiki hayır dimii kim kimi kuuzuyu kruda emanet ediyor onlar ortalıkta gezdiği sürece kuzuyu ortalığa salanlar sizler oluyorsunuz biraz mantık

bende diyorum ki öylelerine ağırlaştırılmış müebbet verelim bak bakalım dışarı cıkıp birdaha o suçu işleyebiliyorlar mı.Siz işin kolayına kaçıyorsunuz adamı öldürünce bunlar bitecek sanıyorsunuz.

Hepiniz yetişkin insanlarsınız. Türkiye Cumhuriyeti'ni biliyorsunuz. Başındakileri. İdam gelirse ne olacağını az çok tahmin etmelisiniz. İdam gelirse Öcalan olsun , teröristler olsun idam edilmeyecek bu ülkede. Bu ülkede idam edilecek insanlar başbakanın içeriye aldığı askerler.

İğrenç bir adalet sistemi olan bir ülkede nasıl olur da idam gelmeli diyorsunuz? Çocuklara , hayvanlara tecavüz eden adamı serbest bırakan bir ülkeyiz biz.

İdam gelmemelidir. Gelmeyecek de.!.

Ooo sen işi iyice büyüttün o zaman memlekette insan kalmaz ki her suça idam verilirse mesele insanları kazanmak insanları yoketmek değil...

idam dendiğinde insanları yok etmek anlayan zihniyet yok olmadıkça insanları kazanamıyoruz işte çünkü insanlar kendisni birşeyleri anlamaya birşeyleri düşünerek idrak ederek değiştirebileceklerine mecbur hissetmiyorlar onlar kendi iradeleriyle bunu yapmazlarsa bazı suçlara gelen cezaların sağladığı korku ile bunu yapmak zorunda kalırlar kimse korku cumhuriyeti istemez değil mi o zaman iradesine sahip olacak ve hak ve özgürlüklere mudehale etmeyecek

sen bu ülkede yaşadığın sürecek bu ülkedeki insanlara inanmak zorundasın şuan gücü elind bulunduranlara inanmayabilirsin bunu anlarım ama şuan güç altında ezilen insanlara inanmazsan güç elde edemezsin bak işte adamlar seni de etkisi altına almışlar sen burada birşeyler savunuyorsun ama real hayatında bu savunduklarını uygulayacak kadar güçlü değilsen burada bunları savunman yersiz

bir insana birşeyler yaptırabilmek için ona inanmanız yeterlidir önemli olan onun elindeki güç değil onun yapabilceklerine olan inancınızı ona nasıl anlattığınızdır

sen can korkusu yüzünden sana yapılan bir haksızlık karşısında sesini çıkartamazsın bunu asla tartışma bu bir gerçek ve bunun üzerine düşün sen kendin bile bunu kendi içinde yenemiyorsan o zaman idam cezasının bu ülkede değiştirebileceklerini bir düşün
O anlattıkların senin icinde geçerli hatırlatırım o zaman sende savunmayacaksın sende konuşmayacaksın .Sen benim realde birşeyler yapmak için çabalamadığımı nerden biliyorsun?
Emin ol ki ben ortada bir yanlış varsa ben bunu görüyorsam canım pahasına olsa bile onu savunurum.Bu nasıl bir mantıktır anlamıyorum siz diyosunuz ki idam gelecek herşey düzelecek yok öyle birşey kendinizi kandırıyorsunuz farkında değilsiniz biraz gerçekçi olalım ülkenin bundan daha önemli sorunları var...

Remus adaletin olmadığı ülkede idamda yoksa bunlar neyden ibret alıcak vahiyle emrhamet inmediği sürece bu asla düzelmez Cumhuriyet var olduğundan beri ne zaman düzgün işledii bu Ülkede başbakanı Cumhuriyetçielr ve asker astııı Adnan Menderesin nasıl asıldığını bi oku derim sana aynı Cumhuriyetçiler şimdi idam gelemez diyorr neden eMualefet olucak oy toplayacak diye evet Cumhuryeti harika tanırım benn onların toprağı ver kurtul diye bahsettiği türkiyede bende as kurtul derim adalet sadece ilkokul kitaplarında artık dostum uyanın bırakın at gözlüklerini Abdye tapanlar bu ülekde idam hayatta olamaz diyor adaletmi bırakın yaa bunlar kelime artık İbret olmadığı sürece hiçbeşy düzelmezz

idam dendiğinde insanları yok etmek anlayan zihniyet yok olmadıkça insanları kazanamıyoruz işte çünkü insanlar kendisni birşeyleri anlamaya birşeyleri düşünerek idrak ederek değiştirebileceklerine mecbur hissetmiyorlar onlar kendi iradeleriyle bunu yapmazlarsa bazı suçlara gelen cezaların sağladığı korku ile bunu yapmak zorunda kalırlar kimse korku cumhuriyeti istemez değil mi o zaman iradesine sahip olacak ve hak ve özgürlüklere mudehale etmeyecek

Ve bunun idamla olacağını söylüyorsun yani öylemi i? Güldürme beni:haha:
Senin söylediğinle idamın ne alakası var onu çözmüş değilim.

Geçmişe bakın lütfen. Devlet adamları neler yaptı? Bazı insanları idam ettiler , hala tartışılıyor o konu. Siyasi tarihimiz dikkat ettiyseniz hep intikam alma şeklinde bugüne geldi. İdamın geldiğini düşünün. Geçmişte verdiği kararlardan dolayı bir çok hakim , devlet görevlisi idam cezası istemiyle yargılanacak. Bu ülkemizin kaçınılmaz gerçeği.

Kesinlikle idam cezası yerine , mevcut yasalar yeniden incelenmeli , gereken değişiklikler yapılmalı. Suça göre cezanın karşılığı belirlenmeli.

Geçmişe bakın lütfen. Devlet adamları neler yaptı? Bazı insanları idam ettiler , hala tartışılıyor o konu. Siyasi tarihimiz dikkat ettiyseniz hep intikam alma şeklinde bugüne geldi. İdamın geldiğini düşünün. Geçmişte verdiği kararlardan dolayı bir çok hakim , devlet görevlisi idam cezası istemiyle yargılanacak. Bu ülkemizin kaçınılmaz gerçeği.

Kesinlikle idam cezası yerine , mevcut yasalar yeniden incelenmeli , gereken değişiklikler yapılmalı. Suça göre cezanın karşılığı belirlenmeli.

Katılıyorum :)

İşte sizin gibi düşünen insanlar yüzünden adalet yok belki de? Düşündünüz mü hiç? Öyle bir düzen kurdular ki kimse ağzını açamıyor. Farkında olmamanız çok garip , idamın gelmesi suçsuzları yakıcak. Bu hep böyle oldu. İstisnalar hariç elbette. Adalet şu an İmralı'da yatan ( ki orda olduğu da şüpheli ) herifin 1 metre kara odada aç ve susuz bırakmaktır. Bu adalettir. Bunu yapmıyoruz. Eğer o adamı idam ederlerse halkın önünde o kahraman olur. Bütün idam edilen insanlar neden unutulmadılar? Ben Öcalan'ı senelerce haberlerde görmek ya da insanların onun ismini zikredişini duymak istemiyorum.

Ve bunun idamla olacağını söylüyorsun yani öylemi i? Güldürme beni:haha:
Senin söylediğinle idamın ne alakası var onu çözmüş değilim.

idam "cezası" bu ülkede bir takım insanların kendisini yasalardan üstün görmemelerini sağlayacak suç işleryen insanların sonunda suçlarınıa ceza olarak kendi canlarının gideceği gerçeğini getirecek suça teşvik eden unursuların daha az destek bulabilmelerini sağlayacak

idam cezasını basit bir adam asmaca oyunu olarak görenlere bunun bir oyun olmadığını ver suç işlerken bunun bedelinin hayatı olduğunu gösterecek suça sessiz kalanların korkularını diğerlerine karşı kullanma fırsatı verecek

bunları yapmak seneler sürer şimdi başlasalar senin torunun bu değişiklikleri anca görürdü bende diyorumki bu iş senelerce sürerken idamı getir getirsnler bak o suç işleyenler nasıl bi anda değişicek geçmişe bakmak istersen cengiz han yasalarıyla ülkesinde olan suç oranlarını bi araştır derim;)

Hocam bakın. Gerçekleri görün nolur. Demek istediğiniz suç işleyecek insan çekinir idam cezası olursa. Fakat suçlu bilecek idam almayacağını. Çünkü ben gitsem Yahu onsekiz yaşından büyük kızlara tecavüz etmek suç değil diye konuştu ülkenin büyükleri. Biz hala neyi tartışıyoruz? Ha hırsızın biri arabanın teybini çalar onu idam edebilirler bakın. Öyle bir ülkedeyiz.

bu ülkede karar verme yetkisine sahip insanlar verdikleri kararların sebeplerini çok iyi bildikleri gibi bu kararların sonuçlarını da en az o kadar iyi bilirler bu yüzden geçmişte verdikleri kararlardan dolayı şimdi yargılanmayı o zamanlarda göze almışlardı şimdi de bir suç işleyen insanlar bu suçun cezasının aslında çok daha ağır olduğunu bilirler ve tam da bu sebeptendir ki idam cezası geri gelmelidir. Çünkü suçunun gerçek cezasını bilen ama bu cezasınn yasal bolşuklardan ötürü asla verilmeyeceği yalanı ile kendini kandıran insanlar daha cesurca hareket edebilmektedir.

Dünya üzerindeki birçok devrim de bir çok büyük savaşta kazananlar hep birbirine inananlardır bugün adalet siteminin boşlukları olabilr ama bunu değiştirecek insan başka bir yerden gelmeyecek şuan içimizde olanlardan birisi oda biz ona var onun gibilere inanmazsak bu düzen değişmeyecek bunun farkında olmak lazım

idam "cezası" bu ülkede bir takım insanların kendisini yasalardan üstün görmemelerini sağlayacak suç işleryen insanların sonunda suçlarınıa ceza olarak kendi canlarının gideceği gerçeğini getirecek suça teşvik eden unursuların daha az destek bulabilmelerini sağlayacak

idam cezasını basit bir adam asmaca oyunu olarak görenlere bunun bir oyun olmadığını ver suç işlerken bunun bedelinin hayatı olduğunu gösterecek suça sessiz kalanların korkularını diğerlerine karşı kullanma fırsatı verecek

iyide idam cezası gelince idamlık insanlardan başka herkes açsılır bu ülkede misal Menderesin asılması o saydıklarınızdan hagisini Menderes yaptıda asılmasına karar verildi.Böyle bir ülkede idam cezası olamaz bence ister katılın ister katılmayın gerçek bu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri