3.Münazara Konusu : İdam Getirilmeli Mi Getirilmemeli Mi ?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

O zaman yanlış örnek vermiyeceksin arkadaşım.Öcalanın idam edilmesine gelince öcalan yakalandığı zaman idam vardı zaten baştaki koalisyon hükümeti asmadıysa biz ne yapalım assaydılar ellerinden tutan mı vardı sanki iş işten geçtikten sonra gelip böyle konuşmasını biliyorsunuz ama iş icraata gelince bişey yapmasını bilmiyorsunuz... Öcelan meselesi bence bu konudan ayrı bir yerde...

Nerde ayrı adamı asmamak için kanuın değişti bunu biliyor muydun sen. dediğim gibi idam cezası vardı uygulanmıyordu sadece suçluluk daha azdı.. ayrıca idam getirldi diye hergün idam mı olacak siz idam oılacak sanıyorsunuz suçlar azalacak diyorum. TEk türkiyede değil her yerde idam cezası olsun.

Ona bakarsan bende kırmızıyı seçmiştim ama bir baktım mavideyim ama senin gibi baştan pes edip karşı tarafa geçmedim.Burada ama ç sizin seçmediğiniz bir konu hakkında bir konuyu ne kadar savunabilirsiniz amaç bu yoksa o zaman bizde çıkalım o zaman bizim istediğimiz şartlar oluştuğunda tartışalım oh ne güzel.Ya oyunu kurallarına göre oynıyacaksın yada çekip gideceksin.Söylediklerim sana saçma geliyorsa o senin sorunun...

Komiksin:zuha:
Arkadaşım gerekli açıklamayı yaptım ben..Ha gelip bana lafı söyleyecek kişiler Yetkililer sen değil;)
Diğer münazara konularında da istemediğim konuları savundum.Ama bu konuda hep idamın getirilmesinden yanayken mantıklı ve kelimeler bulamıyorum.Neden getirilmesin?= bu soruya cevap bulamıyorum ben. Burda tartışma yapıyoruz kavga değil.Olayı Büyütme..
Sırf bu olay için seninle ara bozmaya gerek duymam ben.Ama sen bozmak istiyorsan keyfin bilir..

Ozaman sen oku adam Ol başa geç düzenle Olayları.;)
Ben zaten okuyorum merak etme zaten elime imkan geçtiğinde bu düzeni bozulmuş dünyada bazı şeyleri değiştireceğim merak etme.Benim sözüm okumayıp böyle ileri geri konuşanlara ama sen oku demesini biliyorsun bana kendinin yapamayacagın bir şey hakkında konuşma bence çünkü konuştukça batıyorsun..

Nerde ayrı adamı asmamak için kanuın değişti bunu biliyor muydun sen. dediğim gibi idam cezası vardı uygulanmıyordu sadece suçluluk daha azdı.. ayrıca idam getirldi diye hergün idam mı olacak siz idam oılacak sanıyorsunuz suçlar azalacak diyorum. TEk türkiyede değil her yerde idam cezası olsun.

Öcelanı asmamak icin kanun değişti burda senin haberin yok.Sen nerde yaşıyorsun anlamıyorum ki? Benim dediğimi anlamadın sen bence ben demiyorum idam gelirse sucluluk azalmaz diye ama benim dediğim şekilde sorunu kökten çözecek adımlar atılırsa emin ol ki idamdan daha etkili olacaktır...

Ben Yapicam yada yapmicam demiyorum..Burda laflarına biraz dikkat et.Kendini küçültme..Okumayla okumamayla alakası yok. Oku lan oku geç başa ozaman gel bana efelik yap.Haklıydın başardın sen diyip senden özür dileyecem. Ama burda kalkıpta artistlik yapma bana..Tartşmak isteyeceğim en son insanken tartıştırtma kendini..Çünkü Konusu olmayan yerlere giriş yapıyorsun.

Komiksin:zuha:
Arkadaşım gerekli açıklamayı yaptım ben..Ha gelip bana lafı söyleyecek kişiler Yetkililer sen değil;)
Diğer münazara konularında da istemediğim konuları savundum.Ama bu konuda hep idamın getirilmesinden yanayken mantıklı ve kelimeler bulamıyorum.Neden getirilmesin?= bu soruya cevap bulamıyorum ben. Burda tartışma yapıyoruz kavga değil.Olayı Büyütme..
Sırf bu olay için seninle ara bozmaya gerek duymam ben.Ama sen bozmak istiyorsan keyfin bilir..
Birileri işini yapmıyorsa ben sözümü esirgemem direk söylerim ablacım...
O zaman bekle kırmızı takıma geç sonra tartışmaya gir böyle yanlış anlaşılıyorsun çünkü.
Senin şimdi bizi savunman gerekiyor karşı takımı değil.Mantıklı birşeyler bulamıyorsan benim gibi savunacak o senin sorunun.Olayı sen büyütüyorsun yoksa benim için hava hoş beni karşı takıma gönderselerdi ben yine savunacak birşeyler bulurdum yani :lelele:

Tamam savunmuyorum..Çekiliyorum. :)
Buda buraya son msj !!

Ben Yapicam yada yapmicam demiyorum..Burda laflarına biraz dikkat et.Kendini küçültme..Okumayla okumamayla alakası yok. Oku lan oku geç başa ozaman gel bana efelik yap.Haklıydın başardın sen diyip senden özür dileyecem. Ama burda kalkıpta artistlik yapma bana..Tartşmak isteyeceğim en son insanken tartıştırtma kendini..Çünkü Konusu olmayan yerlere giriş yapıyorsun.

Niye bu kadar agresifsinki benim sözüm ortaya niye kendi üzerine alınıyorsun k?i.Ben kendimi küçültmüyorum sadece olanı söylüyorum.Ben sana efelik felan yaptıgım yok sadece bazı insanlar boş konuşması anlamsız geliyor bana.Walla ablacım ben isteyerek senle tartısmıyorum sadece oyunu kurallarına göre oynama çalışıyorum mızıkçılık yapıp beni karşı takıma atın demiyorum.Benim seninle bilirsin bi sorunum yok kalbini istemeden kırdıysam özür dilerim...:cici:

Öcelanı asmamak icin kanun değişti burda senin haberin yok.Sen nerde yaşıyorsun anlamıyorum ki? Benim dediğimi anlamadın sen bence ben demiyorum idam gelirse sucluluk azalmaz diye ama benim dediğim şekilde sorunu kökten çözecek adımlar atılırsa emin ol ki idamdan daha etkili olacaktır...
Bende aynısını diyorum zaten sen yanlış okuyorsun her halde bak kendin kabul ettin söylediklerimi sende idamın azalacagından yanasın. yapsaydılar ve yapıyorlarda hala azalmadı aksine hep suç suç.

Bende aynısını diyorum zaten sen yanlış okuyorsun her halde bak kendin kabul ettin söylediklerimi sende idamın azalacagından yanasın. yapsaydılar ve yapıyorlarda hala azalmadı aksine hep suç suç.

Yazdıkları tam anlamamış olabilirim cünkü sen tam yazamadın kanımca.Beni anlamadın galiba sen ben idamın bir çözüm oldugundan yana degilim o sadece gecici bir süre çözüm görülebilir ama uzun vadade bir çözüm değildir onu anlatmaya çalışıyorum ben...

Bende diyorum ki öyle insanlara en güzel hediye ölümdür zaten.Öylelerini öldürmeyip bir kodese tıkacaksın ki ömür boyu yaptıgı o yanlışı anlasın ve her gün kahrolsun...

bi söz vardır Adalet pekte adaletli değildir diye oaly şu adalet sistemini değiştirmek adam gibi yapmaktan bahsetmişsin sana şunu söyleyim caydırıcılık olmadan insan oğlu bieşyden vazgeçermi yani bir çocuk eli yanmadan o şeyin yaktığını bilebilirmi caydırıcılık lazımdır Osmanlı şeriatı bu yüzden Dünyaya örnek bile olmuştur 100 kişiden 10 tanesini ağır suçu olanı idam edersen bu iyi bir ibretlik olurrhepsini asalım gitsin gitsin değildir olay ibret veremzsen insanoğlu anlamıyor çünkü insan psikolojisi okdar iyi durumda değil artık masumları katledenin elini konunu salalyıp gezmesi aşağılık bir durumdur kendi başınıza birşey geldiğinde ölsüm gebersin dersiniz sonrada başınıza gelemden eeee yaşama hakkıı bırakın arkadaşlar gerçekçi olalım eğer yeterince adalet olsaydı tamda terör lideri yakalandığında idam kaldırılmazdı :) adaletmi hayır değil bize huhkuk dersi verenler çatır çatır adam asıyor:)

Mon[T]anA;602471' Alıntı:

bi söz vardır Adalet pekte adaletli değildir diye oaly şu adalet sistemini değiştirmek adam gibi yapmaktan bahsetmişsin sana şunu söyleyim caydırıcılık olmadan insan oğlu bieşyden vazgeçermi yani bir çocuk eli yanmadan o şeyin yaktığını bilebilirmi caydırıcılık lazımdır Osmanlı şeriatı bu yüzden Dünyaya örnek bile olmuştur 100 kişiden 10 tanesini ağır suçu olanı idam edersen bu iyi bir ibretlik olurrhepsini asalım gitsin gitsin değildir olay ibret veremzsen insanoğlu anlamıyor çünkü insan psikolojisi okdar iyi durumda değil artık masumları katledenin elini konunu salalyıp gezmesi aşağılık bir durumdur kendi başınıza birşey geldiğinde ölsüm gebersin dersiniz sonrada başınıza gelemden eeee yaşama hakkıı bırakın arkadaşlar gerçekçi olalım eğer yeterince adalet olsaydı tamda terör lideri yakalandığında idam kaldırılmazdı :) adaletmi hayır değil bize huhkuk dersi verenler çatır çatır adam asıyor:)
Bende onu diyorum caydırılıcık olacak ama insanları asarak değil başka türlüde çaydırılıcık olabilir yani.Ama bu illa ki idamla olacak diye birşey yok.Ama bence terör örğütü elebaşını öldürmek bence ona ödüldür ona daha acı verici bir şekilde yaşşatabilirsiniz :)

İnsanlar Tarihin başından beri korkuya dayalı yaşar korku en büyük duygudur neydi o danimarkalı adamm o adam o kadar kişiyi aktledip hala sırıtan görüntüelr vermesini düşünüyorumda buna aktlanamıyorum öyle birinin yaşamaya hakkı olamaz ayrıca idamın kötü olacağını söyleyip işkence yapalım der gibisin öldürmek daha insancıl olurdu:D

Mon[T]anA;602496' Alıntı:
İnsanlar Tarihin başından beri korkuya dayalı yaşar korku en büyük duygudur neydi o danimarkalı adamm o adam o kadar kişiyi aktledip hala sırıtan görüntüelr vermesini düşünüyorumda buna aktlanamıyorum öyle birinin yaşamaya hakkı olamaz ayrıca idamın kötü olacağını söyleyip işkence yapalım der gibisin öldürmek daha insancıl olurdu:D

Öle diyonda korkuyla büyütülen bir nesilden sen ne beklersin ki?Ben yanlış anlaşıldım galiba bende demiyorum işgence edelim ama o tür adamları agırlaştırılmış müebbet vererek gün yüzü göstermeden her gün yaşadığına pişman edebiliriz :)

Osmanlıda idam vardıı onlardan daha üstünü varmıydı sence :D idam olmadı diye bu ensilden ne bekliyosun peki şuanki nesilde ne hayır var

Mon[T]anA;602512' Alıntı:
Osmanlıda idam vardıı onlardan daha üstünü varmıydı sence :D idam olmadı diye bu ensilden ne bekliyosun peki şuanki nesilde ne hayır var

Şimdi sence Osmanlını bu nedenli güçlü olmasının nedeni idam mıydı sence? Osmanlı bu denli güçlü olmasının nedeni oluşturduğu hoşgörü ortamıydı bence bunuda İslam'a borçluydu ve yapılan yenilikçi hareketleride unutmamak lazım :) Bu nesilden beklentim meselesine gelince eger bu şekilde bu devlet yönetilirse beklentim hiç iç açıcı değil hele idam birde gelirse bu devletin halini düşünmek bile istemiyorum...

herşeyi yerinde yaptığı içi güçlüydü akrdeşim hoşgörülüydü ama adaletliydii adaleti sağlamn olduğu için idama çok gerek kalmıyordu ama şmidi adalet bu kadar bozukken caydıracağımız tek şey idamdır her cianyete 20 sene verseler af olmadan eyvalalh ama yok öyle bir Türkiyee

Merhaba arkadaşlar

Şimdiye kadar yazılanları okudum ve çoğu kimseinn bazı şeyleri birbirine karşıtırdığını fark ettim

Öncelikle "Allah'ın verdiği canı almak kimsenin harcı değildir" anlayışı boştur çünkü burada suçsuz yada masum kimselerin "öldürülmesinden" bahsetmiyoruz idam insanlara bir cezadır yani tüm cezalarda olduğu gibi görünenin ardında bir anlamı vardır siz idamı insan öldürmek olarak görüyorsanız bence ciddi bir suç ve ceza dengesizliğiniz var demektir sizden olan birisi aile arkadaş yada yakın çevrenizden birisi idamlık suçlara maruz kaldığında terör maduru tecavuz cinsel suistimal vs vs neden silaha sarılıyorsunuz hemen, ben yapmıyorum demeyin sakın bana bir kardeşiniz şehit düştüğünde bu adam senin kardeşini öldürdü deseler onu ellerinizle parçalarsınız emin olun bunu yaparsınız bu yüzden asla idam basit bir öldürme değildir ve bu durum islam dini açısından da meşru görülmüştür.

Sonrasında birçoğunuzun kendinize dayanak olarak gördüğü "sorunlu adalet sistemi" konusu bence tamamen sizin konuyu sahiplenmemenizle alakalı bu ülkede insanlar arkasında kimse olmadığı için bazı şeyleri değiştiremiyor siz yargı mensuplarından şikayet edeceğinize onları doğru ve dürüst davranmaya zorladınız mı ne yaptınız ki yapılanı eleştirme hakkını kendinizde buluyorsunuz

Hakim Savcı ve mahkemelere inanarak onların verdiği doğru kararların arkasında durmak kadar yanlış verilen kararlarında arkasını aramak gerekiyor ama birçok insanda "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığı oldukça bu ülkede eline güç geçiren insanlar istediğini rahatça yapacaklardır.

İşte tamda bu noktada idam cezası bu ülkede bulunmalı trafik suçlarından tutunda terör suçuna kadar olmalı bugün sürekli trafik kurallarını çiğneyerek ölümlere sebebiyet verine birininde "yaşama hakkı elinden alınmalı" bakın bu hassas bir nokta her zaman biriysel hak ve özgürlükler bir başkasının hak ve özgürlüklerine mudehale ettiğinda biter diyerek yaşamadık mı biz buda aynı şey işte benim yaşama hakkıma saygı duymayan birinin de yaşama hakkı elinden alınmalı ki bu duruma bir başkası daha düşmesin insanı insan yapan değer iradesidir eğer iradesine sahip olamayıp başkalarının özgürlükerine müdehale ederseniz size de mudehale edilmesini göze almışsınızdır.

Mon[T]anA;602548' Alıntı:
herşeyi yerinde yaptığı içi güçlüydü akrdeşim hoşgörülüydü ama adaletliydii adaleti sağlamn olduğu için idama çok gerek kalmıyordu ama şmidi adalet bu kadar bozukken caydıracağımız tek şey idamdır her cianyete 20 sene verseler af olmadan eyvalalh ama yok öyle bir Türkiyee

Doğru herşeyi yerinde yapıyordu Osmanlı ama dediğim gibi bu başarısını idama bağlıyamayız.İşte bende onu diyorum bence her cinayate müebbet bile verilebilir ama bu çarpık Türkiyeyle biraz zor adeletin olmadığı bir yere idam getirilirse ne olur çok merak ediyorum?

adalet varsa verilen hapis cezaları caydırıcı olurdu bu caydırıcı değilse idam şarttır sen de bunu iyi biliyosun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri