3.Münazara Konusu : İdam Getirilmeli Mi Getirilmemeli Mi ?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Münevver örneğini vermişsin ama o o cinayeti işlediğinde daha reşit değildi yoksa ağırlaştırılmış müebbet alacaktı.Siz sanıyorsunuz ki içerde yatanların durumu cok iyi yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında sanıyorsunuz ama sen hiç müebbet yemiş biriyle konuştun mu ömrünün sonuna kadar bi kodeste yaşamanın ne olduğunu sordun mu ona? Sen ömrünün sonuna kadar gün yüzü göremenin ne olduğunu bilirmisin? Soruyorum sana? Sanki o suç işleyenler keyiflerinden suç işliyor.Toplum onlara başka seçenek bırakmıyor herkes iş güç sahibi olup bir aile kurabilse bu toplumda sence hala suç işlerler mi?Toplum insanları suça itiyor çünkü...

Hapisanede benim tanıdığım var 25 yıl yemişti indirimler yapa yapa 15 e indi şimdi hiç pişmanda değil vurduğuna neden çünkü rahat yerde yemeği geliyor eşiyle konusuyor kızını gorebiliyor açık görüşme yapabiliyor idam korkusu olsaydı bunu yapabilir miydi insanyaptına pişmanım diyebilir miydi diyemezdi.. Ölümden herkes korkar ben idam cezasının getirlimesinden yanayım..

Bu söylediklerine kendin inana biliyormusun ?
Allah Aşkınıza Biraz mantık cercevesinden bakın Olaya..İşlemesinler Arkadaşım suc..İşleyipte girmesinler..
Reşşit yada değil.Kafasını koparan bir çocuktan nasıl bir gelecek bekliyorsunuz? İçeride gayet güzel yaşıyorlar.Aileleri acı çekiyor siz değil! Böyle birşey Allah Korusun sizin başınıza gelse bırakın idam etmeyi çıkar siz kendiniz öldürürsünüz. İdam olursa suç işlemleri daha azalır diyoruz.Ama nasıl bir anlama kabileyetiniz var anlamış değilim Acıkcası. Kusura bakmayın ben yine hep aynı örneği vericem ama yaygın bu konular. Öz kızına ya öz kızına taciz edip tecavüz eden babaya anaya siz kalkıpta haklı bir savunması var diyemezsiniz. Her adam öldüreni kalkıp idam edin demiyoruz. Suçları yüksek olan kişilere uygulansa en azından suc işlemi azalır. Haberleri okumuyormusunuz günde ölüm sayısı 10 15 üzeri. bu sadece sallamalı bir rakam..Gündeme gelmeyen nie olaylar var.
Çocukları kaçırıp organlarını alıp yakalanıp içerde yatıyorlar.Ohhh ne ala..
Emin ol ki inanmasam bunları sana söylemem sırf öümür boyu yatacagım hapiste diyip intahar eden mahkumlardan haberin yoksa ben ne yapiyim ha söylesene?Bu söylediklerim işine gelmiyor olabilir ama işin bide bu yanı var senin mantığına göre adam kalmaz bu memlekette biraz empati kurup o sucları işleyen bir kardeşin olsaydı ve bundan büyük üzüntü duysaydı yine böyle konuşurmuydun acaba? Olaya hep tek taraflı bakıyorsunuz ondan dolayı yanılıyorsunuz hep ...

Eger idam getirilirse içine sinmiş bir miller olarak yaşıcagız. Hakısız yere suçlanma ihtmaliyle hayatımızı sürdürecegimiz için kesinlikle getirilmemeli. Hem ne oldu özgürlüğümüze bu bizim özgürlüğümüzü kısıtlar ay şunu yapmasaydım vay efendim böyle demeseydi. Türkiye gibi bi yerde adaletin olmadıgı bir yerde getirilmesii çok yanlış oldugunu düşünüyorum. Adam satın alma gibi bir kelime kullanıyoruz ve bunu herkesin yaptıgını biliyorum. Yok o benim akraban yok onu ben paramla satın alırım.İnsanlar suçsuzluğunu kanıtlayamaz bile. Bu eş dosttan yardım aldım idam edilmediğim mantıgına dönüşür.Hem adam öldürüeni öldürsek ölümleri ikiye katlamış olmazmıyız ?
İdam yerine insanların egitim seviyesini yükselmeyi dese hükümetimiz daha mantıklı bir karar almş olucak.
İdam cezası kana kan değilmidir.Ne oldu kan davasına karşı çıkarken idamı mı savunuyosunuz ?

Hapisanede benim tanıdığım var 25 yıl yemişti indirimler yapa yapa 15 e indi şimdi hiç pişmanda değil vurduğuna neden çünkü rahat yerde yemeği geliyor eşiyle konusuyor kızını gorebiliyor açık görüşme yapabiliyor idam korkusu olsaydı bunu yapabilir miydi insanyaptına pişmanım diyebilir miydi diyemezdi.. Ölümden herkes korkar ben idam cezasının getirlimesinden yanayım..

Şimdi senin verdiğin örneği iyice anlayabilmek için adamın neden vurduğunu bilmek lazım adam heralde keyfinden vurmamış ki pişman değil dediğine göre.Benim verdiğim örnek ise ömür boyu hapis yatan birisi ile ilgiliydi.Ölümden herkes korkar ama bunun gibi adaletin olmadıgı bir devlette idam getirilirse yanlışlıkla adam öldüren birini bile kasten öldürmüş gibi gösterip idam ettirebilirsin.Bide bu yanda bakın olaya...

Benim kardeşim yada tanıdığım vs.. Bu olayları Yapmış olsaydı emin ol ilk ben idam edilmesi için idam yerine ben götürürdüm.. Size diyoruz ki birini öldüren idam olsun demiyoruz.
Suçları sayıyorum.
Bana göre ida, tecavüz olayları ve çocukları kaçırıp vahşice öldürenleri diyorum..
Arkadaşım suç işlenmesinler ozaman.

Ya bundan daha 2 sene önce Kadın müge Anlıya çıkıp oğlum kayıp dedi..Çocuk Ölü Bulundu..Öldürende kim annesi ve sevgilisi..Çocuk daha 4 5 yaşlarındaydı.Vahşide öldürülmüş ormana gömülmüş..İşte bak böyleleri idam edilicek. Bilerek işlenen olayları diyoruz biz.
Kalkıpta hırsızlık yapmış yada küçük bir olaydan dolayı içerde yatmış kişileri demiyoruz.

Gecen haberlerde babası 16 yaşında ki kızına 7 sene boyunca taciz etmiş kzııda tehtit etmiş. Yahu böyleleri öldğürmeyecende ne yapıcan.İçerde yatıp ne olucak? bir süre sonra cıkıyorlar yine aynı şeyi yapıyorlar.

Davulun sesi her zaman uzaktan hoş gelirmiş, Münevverin annesi babası o kadar kızına sahipti o kadar çok seviyordu baştan takip etseymiş kızını ne işi var lise çağındaki kızın erkek arkadaşının evinde. Bebeğe kendi çocuğuna tecavüz ediyorsa o adamı idam etmekle işi çözemezsin bu adamın kanı bozuk zaten daha çok acı çektireceksin ki görsün dünya kaç bucakmış.

Arkadaşlar Çocuğuna Tecavüz eden Babanın hiç bir savunacak dinlenecek tarafı yok.. Örnek verdim sadece.. yeni doğan bebeklere bile tecavüz ediliyor.Yapmayın Allah Aşkınıza.Onlarıda dinlememiz gerektiğini söylemeyin.Hangi Mantığa giriyor bu..

@Z3yn3P Alırmısın beni kırmızı gruba? Çünkü Bu konuda tartışmak istiyorum:)

Bende diyorum ki o adamın bir ailesi olsa öyle birşey yapar mı sence? Toplom bozulmuş yapacak birşey yok Toplumu düzelteceksin önüne geleni öldürerek toplumu düzeltemezsin...

Resmen diyorsun ki münevver hak etmiş..Öyle mi? Allah aşkınıza saçma sapan konuşmayın.Bir konuyu savunacaksanız mantıklı bir yol bulup öyle svunun. Arkadaşının evine gitmiş diye başının koparılması mı lazım? Resmen bunu onaylıyorunuz ama idamı onaylamıyorsunuz.
Alın size Mantık..
Kusura bakma ma bukadar cahil bir düşünceyi kabul etmiyorum. Hiç kimse vahşice öldürülmeyi hak etmiyor.
Tecavüz edenlere ne gibi işkence acı cektirmeyi düşünüyorsun? Bunları yapan kişiler pişmanolmuyor.
Bir konuyu savunuyorsanız doğru düzgün mantıklı savunun.

Bende diyorum ki o adamın bir ailesi olsa öyle birşey yapar mı sence? Toplom bozulmuş yapacak birşey yok Toplumu düzelteceksin önüne geleni öldürerek toplumu düzeltemezsin...
İyi valla ailesi olamyan herkes suc işlesin ozaman. Yok ya bu tarz düşüncelere sahip olduğunuza inanamıyorum:)

Benim kardeşim yada tanıdığım vs.. Bu olayları Yapmış olsaydı emin ol ilk ben idam edilmesi için idam yerine ben götürürdüm.. Size diyoruz ki birini öldüren idam olsun demiyoruz.
Suçları sayıyorum.
Bana göre ida, tecavüz olayları ve çocukları kaçırıp vahşice öldürenleri diyorum..
Arkadaşım suç işlenmesinler ozaman.

Ya bundan daha 2 sene önce Kadın müge Anlıya çıkıp oğlum kayıp dedi..Çocuk Ölü Bulundu..Öldürende kim annesi ve sevgilisi..Çocuk daha 4 5 yaşlarındaydı.Vahşide öldürülmüş ormana gömülmüş..İşte bak böyleleri idam edilicek. Bilerek işlenen olayları diyoruz biz.
Kalkıpta hırsızlık yapmış yada küçük bir olaydan dolayı içerde yatmış kişileri demiyoruz.

Gecen haberlerde babası 16 yaşında ki kızına 7 sene boyunca taciz etmiş kzııda tehtit etmiş. Yahu böyleleri öldğürmeyecende ne yapıcan.İçerde yatıp ne olucak? bir süre sonra cıkıyorlar yine aynı şeyi yapıyorlar.
Söylemesi kolay tabi.Başına gelmemiş birşey hakkında konuşması kolay tabi.Bende diyorum ki öylelerine verilecek en kötü ceza ağırlaştırılmış müebbetir.Yoksa adam benim kardeşime tecavüz edecek adam asılacak kurtulacak yokya ben o adamın ölmesini istemezdin ona öyle şeyler yapılmasını isterdim ki her gün o suçu işlediğine bin pişman olsun örneğin hadım edeceksin adamı...

Şimdi senin verdiğin örneği iyice anlayabilmek için adamın neden vurduğunu bilmek lazım adam heralde keyfinden vurmamış ki pişman değil dediğine göre.Benim verdiğim örnek ise ömür boyu hapis yatan birisi ile ilgiliydi.Ölümden herkes korkar ama bunun gibi adaletin olmadıgı bir devlette idam getirilirse yanlışlıkla adam öldüren birini bile kasten öldürmüş gibi gösterip idam ettirebilirsin.Bide bu yanda bakın olaya...

adamı neden vurlduğunu şimdi burada açıklamayayım gerçekten tanıyorum vurulanla vuranı. Toplum filan itmedi yani ortaya hani diyorsunuz ya hep toplum itiyor olayları toplum itmedi işte. Dur şimdi idam edilmesi gerekipte keyif süren hala konuşan öcalanı örmek vereyim orada keyf ediyor bunun gibi kaç kişi daha vardır keyif eden kimbilir ölseydi en azından evlatları ölen aileler rahat ederdi.. Anaların hala içi sızlıyor yahu benim oğlumu vuran kişi hala hayatta bumu adalet diyor.. onları biraz da düşünün idam edilseydi içleri rahat ederdi en azından.

Kolay değil..Acık acık söylüyorum. Bu sırf tartışma konusu die uygulamıyorum.Başıma gelsede aynı tepkiyi veririm. Bu işleri yapacak kişi kim olursa olsun asla ve asla sırf yakınımdır vs diye düşünmezdim..Hala İdamdan yanayım..En azından idam olunduğunu bileseler kimse bunları yapmayı düşünmez. Dediğim gibi idam olan ülkelerde suç izlenimi daha düşük.

Resmen diyorsun ki münevver hak etmiş..Öyle mi? Allah aşkınıza saçma sapan konuşmayın.Bir konuyu savunacaksanız mantıklı bir yol bulup öyle svunun. Arkadaşının evine gitmiş diye başının koparılması mı lazım? Resmen bunu onaylıyorunuz ama idamı onaylamıyorsunuz.
Alın size Mantık..
Kusura bakma ma bukadar cahil bir düşünceyi kabul etmiyorum. Hiç kimse vahşice öldürülmeyi hak etmiyor.
Tecavüz edenlere ne gibi işkence acı cektirmeyi düşünüyorsun? Bunları yapan kişiler pişmanolmuyor.
Bir konuyu savunuyorsanız doğru düzgün mantıklı savunun.

Ya sen kendine kendine ne kafanda senaryo üretiyorsun kim demiş münevver haketti diye birşey.Kendin çalıp kendin oynuyorsun hem diyorsun hiçbir insan vahcice öldürülmeyi kabul etmiyor diyorsun ama idam edilmesini kabul ediyorsun yani.Yav sen bir kere kendi gurubundaki insanları savunmuyorsun geliyorsun bizi arkamızdan vurup karşı tarafa geçiyorsun sonrada gelmiş burda ileri geri konuşuyorsun.Git önce kaşı takıma geç sonra gel karşıma yada savunmayacaksan sus sus ki alim sansınlar seni...

Kolay değil..Acık acık söylüyorum. Bu sırf tartışma konusu die uygulamıyorum.Başıma gelsede aynı tepkiyi veririm. Bu işleri yapacak kişi kim olursa olsun asla ve asla sırf yakınımdır vs diye düşünmezdim..Hala İdamdan yanayım..En azından idam olunduğunu bileseler kimse bunları yapmayı düşünmez. Dediğim gibi idam olan ülkelerde suç izlenimi daha düşük.

Bende sana bunu diyorum bir insanın gözü dönmüşsse ve birşeyi gerçekten yapmak isterse yapamayacagı iş yoktur öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki idam gelince tüm sorunlar çözülecek...

Evet Çoğu sorunlar çöüzlücek. Genc Kızlarımıza taciz tecavüz olayı biticek, çocukların kaçırılması aza inicek her nejadar bitmesede.. Çünkü içeride yatıp cıkacağını biliyorlar. Buzamana kadar tecavüzden müebbet hapis yemiş kişi sayısı çok az.
Tecavüz diyorum sürekli çünkü kız olmak okadar kolay değil. Anlayamazsınız tanımadığınız bir erkeğin size dokunup tecavüz etmesi.. Bunlar kolay şeyler değil.
En azından azalır. En azından birşeyler yoluna girer.

Gazel'in Yazısını oku ozaman..Ben kafamdan senaryo üretmiyorum..Benim msjım onaydı;)
Ben kırmızı tarafı secmiştim..Ama maviye verilmişim. bu konu hakında gerekli kişilere pm attım.
Bu konuda savunulacak bir şey göremediğim için savunmaya kalkmıyorum.Gruptan ayrılıcaktım velakin okadar saçma yorumlar okudum ki.. savunun birşey demiyorum ama biraz mantık olsun içerisinde..

adamı neden vurlduğunu şimdi burada açıklamayayım gerçekten tanıyorum vurulanla vuranı. Toplum filan itmedi yani ortaya hani diyorsunuz ya hep toplum itiyor olayları toplum itmedi işte. Dur şimdi idam edilmesi gerekipte keyif süren hala konuşan öcalanı örmek vereyim orada keyf ediyor bunun gibi kaç kişi daha vardır keyif eden kimbilir ölseydi en azından evlatları ölen aileler rahat ederdi.. Anaların hala içi sızlıyor yahu benim oğlumu vuran kişi hala hayatta bumu adalet diyor.. onları biraz da düşünün idam edilseydi içleri rahat ederdi en azından.

O zaman yanlış örnek vermiyeceksin arkadaşım.Öcalanın idam edilmesine gelince öcalan yakalandığı zaman idam vardı zaten baştaki koalisyon hükümeti asmadıysa biz ne yapalım assaydılar ellerinden tutan mı vardı sanki iş işten geçtikten sonra gelip böyle konuşmasını biliyorsunuz ama iş icraata gelince bişey yapmasını bilmiyorsunuz... Öcelan meselesi bence bu konudan ayrı bir yerde...

Evet Çoğu sorunlar çöüzlücek. Genc Kızlarımıza taciz tecavüz olayı biticek, çocukların kaçırılması aza inicek her nejadar bitmesede.. Çünkü içeride yatıp cıkacağını biliyorlar. Buzamana kadar tecavüzden müebbet hapis yemiş kişi sayısı çok az.
Tecavüz diyorum sürekli çünkü kız olmak okadar kolay değil. Anlayamazsınız tanımadığınız bir erkeğin size dokunup tecavüz etmesi.. Bunlar kolay şeyler değil.
En azından azalır. En azından birşeyler yoluna girer.

Bende sana diyorum ki o zaman okuyup adam ol başa geç kanunları değiştir.Tecavüze ağırlaştırılmış müebbet ver sana yolu söylüyürum buraya gelip idamı savunmakla iş olmuyor.
Benim dediğim şeyler yapılırsa emin ol senin savunduğundan daha çok etkili olur...

Ozaman sen oku adam Ol başa geç düzenle Olayları.;)

Gazel'in Yazısını oku ozaman..Ben kafamdan senaryo üretmiyorum..Benim msjım onaydı;)
Ben kırmızı tarafı secmiştim..Ama maviye verilmişim. bu konu hakında gerekli kişilere pm attım.
Bu konuda savunulacak bir şey göremediğim için savunmaya kalkmıyorum.Gruptan ayrılıcaktım velakin okadar saçma yorumlar okudum ki.. savunun birşey demiyorum ama biraz mantık olsun içerisinde..

Ona bakarsan bende kırmızıyı seçmiştim ama bir baktım mavideyim ama senin gibi baştan pes edip karşı tarafa geçmedim.Burada ama ç sizin seçmediğiniz bir konu hakkında bir konuyu ne kadar savunabilirsiniz amaç bu yoksa o zaman bizde çıkalım o zaman bizim istediğimiz şartlar oluştuğunda tartışalım oh ne güzel.Ya oyunu kurallarına göre oynıyacaksın yada çekip gideceksin.Söylediklerim sana saçma geliyorsa o senin sorunun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri