29. Münazara (Ailede Kadın Çalışmalı Mı / Çalışmamalı Mı?)

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E peki siz kadınların görevi çocuk yetiştirmek dediniz.
O kadar gelişiminin geride kalmasından psikolojisinden dem vurdunuz.
Özgüvenleri umrunuzda olmadığına göre amaç sadece kadını atıl bırakmak.
Bu anlam çıkıyor.
Ayrıca kadın 10 saat nerde çalışıyor??

Buyrun habere bakın.
Anne içinde geçerliymiş.
Amaç anne babaya kolaylık.
Yani sizin dediğiniz gibi anneyi çalıştırmamak değil.

Memur anne-baba yarım gün çalışacak

Yarı zamanlı çalışma ile ilgili yönetmelik taslağı Bakanlar Kurulu’na geldi. Getirilen haktan babalarda yararlanacak

Ekonomi23:26 | 25 Mayıs 2017

Milyonlarca*memurun merakla beklediği*yarı zamanlıçalışma*hakkını kullanmaya yönelik yönetmelik*Bakanlar*Kurulu'na*sunuldu. En geç*Haziran'da*yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelik ile, işçilerden sonra memurlar da yarı zamanlı çalışma hakkını kullanmaya başlayacak.
BAŞVURU GEREKİYOR
Memur anneler, doğum izninden sonra*çocukları okulçağına gelene kadar*kısmi çalışmadan yararlanacak. Eşi doğum yapan*erkek memur*da bu hakkı kullanabilecek. Böylece geliri yüksek olan eş çalışmaya devam edebileceği gibi, kritik görevde olduğu için eşlerden biri izin kullanamazsa diğeri bu haktan faydalanmış olacak. Yararlanacakların*hizmetsınıfı, kadro unvanı, kurum*ve teşkilata*göre belirlenecek. Doğum sonrası analık izninin ve ilk çocukta 2, ikinci çocukta 4, 3 ve daha fazla çocukta*6 ay süreyle*süt izni*verilmeksizin günlük çalışma süresinin yarısı kadar kullanılan iznin bitiminden itibaren çocuk okula başlayıncaya kadar olan dönemle sınırlı tutulacak. Yarı zamanlı çalışmak isteyenler*kurumlarına dilekçe ile*başvuracak. Çalışma şekli, günlük çalışma saatlerinin*başlama*ve*bitiş tercihini*belirtecek.

Kaynak:Takvim

Keşke haberleri izleseydiniz.
Sizin için yeni düzenlemeyi araştırıp eklerim buraya.
Ama ben Türkçe yazıyorum.
İngilizce yazsam yazdığım gibi değil anlamını okurdunuz.

Düzenleme bir paket olarak sunulmuş. Paketin aktardığınız parçası farklı, pakette kadınlara tanınan yeni haklar farklı. Paket haber bültenlerinde tanıtılırken, "kadınların çalışma hayatına uyumu kolaylaştıran adımlar" şeklinde yansıtılmış.

Eksik bilgiden siz sorumlusunuz.

Düzenleme bir paket olarak sunulmuş. Paketin aktardığınız parçası farklı, pakette kadınlara tanınan yeni haklar farklı. Paket haber bültenlerinde tanıtılırken, "kadınların çalışma hayatına uyumu kolaylaştıran adımlar" şeklinde yansıtılmış.

Eksik bilgiden siz sorumlusunuz.
Ben doğru takip ettim.
Bi üstte ekledim okuyun.

Kelime oyunlarına gerek yok.
Devlet anne babaya kolaylık sağlıyor.
Sebep?
Okul cağına kadar daha fazla alaka göstermeleri için.

Bu sebeple kadın çalışmalı.
Bu kadar destekte görüyorsa ve annelerimiz bizleri "oku çalış büyüyünce kızım, benim'gibi olma"
Diye büyütüyorsa zaman okuyan ve çalışan bayanların mükemmel de anne olarak çok güzel bi nesil yetiştirdiği ve yetiştireceği zamandır.

Nokta.

Devlet bu tür uygulamalarla eksikleri gidermeye çalışıyor. Demek ki ortada yolunda gitmeyen bir şeyler var.

Paylaştığınız çalışmada yine bilgi eksikliği var.

Yönetmelik taslağına göre eşi çalışan kadın veya erkek işçi ile memur, birinci doğumda 60, ikincide 120, sonrakilerde 180 gün “yarı zamanlı” çalışabilecek. Bu hak çocuk ilkokula başlayana kadar herhangi bir zamanda kullanılabilecek

60 gün ile çocuğun hayatı kurtulur.

Eksiklerin giderilmesi kötü mü?
Ayrıca okul cağına kadar diyor.
Kaynak neresi hem?

Eksiklerin giderilmesi kötü mü?
Ayrıca okul cağına kadar diyor.
Kaynak neresi hem?

Okul çağına kadar, istenen bir vakitte kullanılabilecek bir haktan bahsediyor. Okul çağına kadar ifadesi, doğumdan okula başlayana kadar yarım gün çalışılacak anlamında kullanılmamış.

Kaynak 1: AHMET KIVANÇ/GAZETE HABERTÜRK

Kaynak 2: Faruk Erdem - Sabah

Kaynak 3: haberekspres

Kaynak 4: Okan Güray Bülbül - Akşam

Okul çağına kadar, istenen bir vakitte kullanılabilecek bir haktan bahsediyor. Okul çağına kadar ifadesi, doğumdan okula başlayana kadar yarım gün çalışılacak anlamında kullanılmamış.

Kaynak 1: AHMET KIVANÇ/GAZETE HABERTÜRK

Kaynak 2: Faruk Erdem - Sabah

Kaynak 3: haberekspres

Kaynak 4: Okan Güray Bülbül - Akşam
Tamam hadi öyle olsun.
Eksikler gideriliyor ve destek var?
Yani kadının çalışması destekleniyor.
Ayrıca babaya da aynı hak veriliyor.
Çocukla vakit geçirmeleri için.
Var mı problem??

Tamam hadi öyle olsun.
Eksikler gideriliyor ve destek var?
Yani kadının çalışması destekleniyor.
Ayrıca babaya da aynı hak veriliyor.
Çocukla vakit geçirmeleri için.
Var mı problem??

Var. Taşıma suyla değirmen dönmüyor. Meselenin aile ve çocuk üzerindeki etkileri geçmiş değil.

Buna destek değil, önlem diyelim. Durumun topluma zararları azaltılmaya çalışılıyor. Yeni formüller deneniyor, "acaba kotarabilir miyiz?" deniyor.

Yahu daha babaanne ve anneannelere destek verildi geçenlerde.
Hani oğlu kızı çalışıyor torununa bakıyor ya.
İşte onlara da maaş bağlandı.
Devlet kadınların yanında.
Çalışsınlar diye yardım ediyor.

Phoibos
Psikologun görüşlerini yazdım.
Araştırmaları ekledim.
Olumlu etki var olumsuz etki olması için hakkaten annenin az da olsa ilgilenmemesi lazım.

Yahu daha babaanne ve anneannelere destek verildi geçenlerde.
Hani oğlu kızı çalışıyor torununa bakıyor ya.
İşte onlara da maaş bağlandı.
Devlet kadınların yanında.
Çalışsınlar diye yardım ediyor.

Kadınlar çalışsın diye değil. İnsanlar çocuklarını emanet edecek güvenli bir yer bulamıyor. Her yer bakıcı şiddeti, bakıcı dehşeti haberleriyle dolu. Devlet yine bir problemi çözmeye, doğabilecek toplumsal deformasyonların tedbirini almaya çalışıyor.

Kadının çalışması ortaya öyle karmaşık sorunlar çıkarıyor ki, birini çözseniz birini çözemiyorsunuz.

Kadınlar çalışsın diye değil. İnsanlar çocuklarını emanet edecek güvenli bir yer bulamıyor. Her yer bakıcı şiddeti, bakıcı dehşeti haberleriyle dolu. Devlet yine bir problemi çözmeye, doğabilecek toplumsal deformasyonların tedbirini almaya çalışıyor.

Kadının çalışması ortaya öyle karmaşık sorunlar çıkarıyor ki, birini çözseniz birini çözemiyorsunuz.
Aslında öyle değil.
Anne güvenilir birine emanet edip kafası ve vicdani rahat çalışsın diye.
Büyüklere de destek veriyor ki maddi külfeti olmasın.
Bunun yanında da gönüllerini hoş tutmak amaç.

Ayrıca eğitimini almış kişilere emanet ederse sıkıntı yok.
3. Sayfa haberlerle bütün bakıcıları ya da eğitimcileri itham etmeyelim.

Birçok çalışma paylaştım. Bütün etkiler olumsuz. Olumlu olması için bir hayli gayret gerek.
Olumlu etkilerin olduğu paylaşımlarımı
Okumamış olmanız lazım.
Şimdi çocuğun özgüveni gelişiyor.'okulda daha başarılı oluyor.
Yani sıra birde az ama öz ilgilenmesini yeğlerim.

Tüm gün çocukla olup onunla ilgilenmeyen oynamayan ve sohbet etmeyen anneler var.
Birde 1 saat dahi olsa verimli zaman geçiren.

Çocuğun gelişimini verimli zaman destekler.
Tüm gün yanında olan ama evle ilgilenen anne değil.

Olumlu etkilerin olduğu paylaşımlarımı
Okumamış olmanız lazım.
Şimdi çocuğun özgüveni gelişiyor.'okulda daha başarılı oluyor.
Yani sıra birde az ama öz ilgilenmesini yeğlerim.

Tüm gün çocukla olup onunla ilgilenmeyen oynamayan ve sohbet etmeyen anneler var.
Birde 1 saat dahi olsa verimli zaman geçiren.

Çocuğun gelişimini verimli zaman destekler.
Tüm gün yanında olan ama evle ilgilenen anne değil.

Teşekkür ederim. Halihazırda süresi bitmiş. Katılımın az olması pek hoş olmadı. Ben daha fazla katkı sunmayacağım için vedalaşıyorum. Umarım siz kazanırsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri