Öncelikle her iki takıma başarılar dilerim.
Evli ise ve eş'in kazancı doğrultusunda ekonomik sıkıntı içinde değilse o aile, kadının istek ve talebi doğrultusunda yol çizilebilinir. Lakin bana göre, maddi durum ne kadar iyi olsa da kadının daima çalışmasından yöneyimdir..
Çalışmak, para kazanmak, rahat yaşam sürmek, tek bir el'e bakmamak, ailesine destek olmak güzel durumlar. Şu zamanda bile, ekonomik gücü olmadığı için aldatılsa da, dayakta yese, hor görülse de bir çok kadın evliliğini sonlandıramıyor malesef.
Neden?
Çünkü maddi dayanağı yok!
Biz kadın çalışmamalı, "evinin kadını, çocuklarının anası" olmadır dememeliyiz. Bakınız okullara, genç kızlarla dolu.. Madem bunlar ileride çalışmamalı, neden okuyorlar? Bana annem hep der;
"Oku, mesleğini eline al, kendi yolunu kendin çiz ve kimseye muhtaç olma" diye.. Bunu eminim birçok anne hatta baba kızına söylemiştir ve söylemeye devam ediyordur.
Gençliğe emanet edilen Cumhuriyetimizi, fikri hür irfanı hür vicdanı hür kişiler, şimdilerin çocukları yarının anneleri yetiştirecek..
Malesef ki bazı kesimlerde hala ama hala, kadının çalışmasını, erkeğin evine bakacak gücü olmaması ve erkeğin ezikliğimiş gibi gösterilmekte. Neden aile şiddet mevcut? diye derine inilse olayın öznesinin erkeğin daima üstün olma çabası ve çevrenin bu konudaki bakısı çıkar ortaya.
Para, durum para. Napolyon gibi "para para para" DEĞİL! Durum, kadının kendine olan güveni, kararlılığı.. Kadın çalışmamalı denilince nedense aklıma ilk gelen eğitim oluyor. Kim cahil biri ile birlikte olup, "eş-anne" vasfını o kişiye yüklemek ister? Bence hiçkimse..
Her çocuk becerikli ve zeki anne-babası olsun, onunla övünsün ister..
Kadının işi yemek, ütü, temizlik, seks, çocuk bakımı değil. Kocanın işi de sadece çalışıp para kazanmak değil.
Sabah kocasını ve çocukarını yolcu edip, tv karşısında izdivaç programları izlemek, komşuları ile güne katılmak, yediği ve içtiği şeylerden ötürü kat kat olmuş göbek, sürekli ocaktan inmeyen çaydanlık, dert edilen tek şey "evin temizliği bitmiyor" yaygarası olan anneden mi bahsediyoruz? Bu annemi çocuğunu geleceğe hazırlayacak aydın anne?
Sevgi günün 24 saati boyunca verilince yeşeren bir şey değil!
Sevgi karın doyurmaz, yarın üniversiteyi bitirip şirketlerin kapısında ''ben geldim, yanımda sevgi de getirdim, beni işe alır mıydınız?'' demeniz fayda etmez. (alıntı)
Fedakar, cefakar olan annedir, kadındır..
Erkek ve kadın evlenerek, hayatlarını birleştirip, bir ömrü paylaşıyorlar ve buna dayalı neden çalışıp maddi durumda ferah bir yaşam sürmesinler?
1,404.00 TL asgari ücret, daha söze gerek yok.
Ha, bu arada;
Okurkende çalıştım ben, hiç pişman değilim..
Annem ve babam gece gündüz çalışıp, bizleri büyütüp, okuttu ve meslek sahibi yaptı. Ben küçüklüğümde çektiğim o resimler sayesinde, annemin bizler için çabalaması sayesinde daha çok hırslandım, daha çok çalıştım, daha çok başarılı olmayı hedefledim..
Unutulmamalı;
Anne ve babalar çocuklarının aynası'dır.