Eru
Altın Üye
şu zengin ve fakirlik.kavramini biz burda belirleyemeyiz verilen bir deger/miktar yok.
bak bakalim etrafina..oturdugun semtden tut otobus duragindan yada alisveriz merkezlerden "fakir"degilde normal butceli bir kizin tirnaklari manicurlu degillmi yerine gore?saclarini yaptirmiyormu?marka bir spor ayakkabisi giymiyormu?
Neden hep illa zengin zenginle evlenir diye bir gorus bakisi varki? hicmi zengin kiz fakir oglana evet demedi?yada tam tersi?
Egerki butcesi audiye musayid degilse ister istemez otobusune binip yada taksiye atlayip x'den y'a gidecek illaki... Audiye parasi sayesinde binenlere ben ona huzur demiyorum Zenginligin verdigi komfort/hava diyorum.
Zenginlik ve fakirlik göreceli olabilir fakat eğer bir kız manikürünü yapıp, saçlarını yaptırıp, yerine göre spor ayakkabı giyiyorsa bu kızımızın fakirliği tartışılırdır değil mi? Kendi içinde çelişiyorsun. Giyecek bir ayakkabısı dahi olmayan afrikalı bir kıza göre zengindir değil mi?
Eğer birisi ister istemez otobüse biniyorsa mutlu değildir. İster istemez yapılan eylemler mutluluk vermez. Zengin biri zevki için gidip otobüse biner. Audiye de biner. Fakir bunu yapamaz. Otobüse ya da dolmuşa parası yetmeyip de Allah'ın kışında ya da yazında kmlerce yol yürüyen birisi ne kadar mutludur? Hele bir de ayakkabıları kalitesizse ayakları yıpranacaktır. Nasır tutmuş ayaklarıyla mı mutlu olacaktır? Üzerine yağan kar var ve kendisini sıcak tutacak paltosu yok. Donarak mı mutlu olacak? Otobüste yüzü birisinin terlemiş koltuk altına yapışık şekilde yolculuk yapan bir genç kız mı daha mutlu? Kalitesiz makyaj malzemesi kullanıp da yüzü gözü sivilce ve tahribatla dolan kız mı mutlu olacak?