26.Münazara : Zengin Olmak Mutlu Olmak İçin Yeterli Midir Yeterli Değil Midir?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
şu zengin ve fakirlik.kavramini biz burda belirleyemeyiz verilen bir deger/miktar yok.

bak bakalim etrafina..oturdugun semtden tut otobus duragindan yada alisveriz merkezlerden "fakir"degilde normal butceli bir kizin tirnaklari manicurlu degillmi yerine gore?saclarini yaptirmiyormu?marka bir spor ayakkabisi giymiyormu?

Neden hep illa zengin zenginle evlenir diye bir gorus bakisi varki? hicmi zengin kiz fakir oglana evet demedi?yada tam tersi?

Egerki butcesi audiye musayid degilse ister istemez otobusune binip yada taksiye atlayip x'den y'a gidecek illaki... Audiye parasi sayesinde binenlere ben ona huzur demiyorum Zenginligin verdigi komfort/hava diyorum.

Zenginlik ve fakirlik göreceli olabilir fakat eğer bir kız manikürünü yapıp, saçlarını yaptırıp, yerine göre spor ayakkabı giyiyorsa bu kızımızın fakirliği tartışılırdır değil mi? Kendi içinde çelişiyorsun. Giyecek bir ayakkabısı dahi olmayan afrikalı bir kıza göre zengindir değil mi?
Eğer birisi ister istemez otobüse biniyorsa mutlu değildir. İster istemez yapılan eylemler mutluluk vermez. Zengin biri zevki için gidip otobüse biner. Audiye de biner. Fakir bunu yapamaz. Otobüse ya da dolmuşa parası yetmeyip de Allah'ın kışında ya da yazında kmlerce yol yürüyen birisi ne kadar mutludur? Hele bir de ayakkabıları kalitesizse ayakları yıpranacaktır. Nasır tutmuş ayaklarıyla mı mutlu olacaktır? Üzerine yağan kar var ve kendisini sıcak tutacak paltosu yok. Donarak mı mutlu olacak? Otobüste yüzü birisinin terlemiş koltuk altına yapışık şekilde yolculuk yapan bir genç kız mı daha mutlu? Kalitesiz makyaj malzemesi kullanıp da yüzü gözü sivilce ve tahribatla dolan kız mı mutlu olacak?

Hayatdan beklentilerimize degisiyor işte hersey

egerki diyosan ben bir Audi masarattiyle ancak mutlu olurum ozaman zenginsen bu tur tavirlara girilmesi daha makbul .

ama bir insan diyosaki yicek ekmegim olsun derdim tasam olmasin ozaman az miktarlada mutlu olunur

Şu bir gerçek ki, ben dahil hepimiz, paranın mutlu olmak için yeterli bir sebep olmadığını biliyoruz.
Parayla sevgili satın alabilirsin ama aşk satın alamazsın, a plus bir hastanede tedavi görebilirsin ama sağlık alamazsın. En önemlisi mutluluk kesinlikle satın alamazsın.

Şu çocuğun gözlerinde, parasızlığın ve fakirliğin verdiği mutsuzluk var mı? Gösterebilir misiniz bana?
images

Yada bu fotoğrafta ki paranın satın aldığı mutluluğu?
mutluluk_resmi.jpg

Parayla satın alınacak şeylere sahip olmadığı halde mutlu insanlar tanıyorum ben. Bu fotoğraftaki kişiyi tanıyorsunuzdur belki.
gokhan-ertugan.jpg

Bir yarışma programına katılmıştı. Kısa sürede neredeyse tüm Türkiye tarafından tanınmıştı. Bu kadar tanınmasının sebebi ise oyuncak örümcek adam satarak geçinen bir kişinin hayata karşı çok fazla pozitif ve mutlu olması. Ben bu adamdada parayla satın alınan bir mutluluk göremiyorum.

İntihara yönelik depresyonun en büyük nedeninin mutsuzluk olduğunu biliyoruz. Ve eğer parayla satın alınabilseydi bu meret, Kurt Cobain, Jack London, Sigmund Freud ve daha niceleri intihar etmek zorunda kalmazdı. Zira mutluluğu pek tabii satın alabilecek zenginliktelerdi.

mutluluk kaliteli ve ihtisamli bir hayattan gecer. bu hayati yasayabilmek icinse para gerekir.

mutlulugu bir kenara birakalim, ornegin resmi bir dairede islem yapacaksiniz. tapu islemi olabilir. normalde 1 haftada bitecek bir islemi para gostererek 1 gunde halledebilirsiniz. bu her yerde, her sartta, hem kamuda hem ozel sektorde boyledir.

yani ne oldu simdi? para zamani da satin almis oldu.

mutluluk kaliteli ve ihtisamli bir hayattan gecer. bu hayati yasayabilmek icinse para gerekir.

mutlulugu bir kenara birakalim, ornegin resmi bir dairede islem yapacaksiniz. tapu islemi olabilir. normalde 1 haftada bitecek bir islemi para gostererek 1 gunde halledebilirsiniz. bu her yerde, her sartta, hem kamuda hem ozel sektorde boyledir.

kaliteli ve ihtisamli??? ihtisamli cogu unlu zengin ya Uyusturucu batakliginds yada otrl kuvetinde intigar etmistir malese
kamuda isini kolay cabuk haletmeleei icin basvurdugu o olayssa Rusvet yasa disi bir hamlede olabiliyor

kaliteli ve ihtisamli??? ihtisamli cogu unlu zengin ya Uyusturucu batakliginds yada otrl kuvetinde intigar etmistir malese
kamuda isini kolay cabuk haletmeleei icin basvurdugu o olayssa Rusvet yasa disi bir hamlede olabiliyor
para mutluluk verir mi basligini tartisiyoruz biz. insanlarin kisilik tahlillerini yapmiyoruz [emoji14]

uyusturucu kullaniyorsa kendisinin aptalligi her parasi olan uyusturucu mu kullaniyor?

ayrica ne denirse densin, rusvet densin baska birsey densin. sonucta parayla isini goruyor musun? goruyorsun.

para o kadar tehlikeli ki bak suc bile teskil edebiliyor [emoji1]

Şu bir gerçek ki, ben dahil hepimiz, paranın mutlu olmak için yeterli bir sebep olmadığını biliyoruz.
Parayla sevgili satın alabilirsin ama aşk satın alamazsın, a plus bir hastanede tedavi görebilirsin ama sağlık alamazsın. En önemlisi mutluluk kesinlikle satın alamazsın.

Şu çocuğun gözlerinde, parasızlığın ve fakirliğin verdiği mutsuzluk var mı? Gösterebilir misiniz bana?
images

Yada bu fotoğrafta ki paranın satın aldığı mutluluğu?
mutluluk_resmi.jpg

Parayla satın alınacak şeylere sahip olmadığı halde mutlu insanlar tanıyorum ben. Bu fotoğraftaki kişiyi tanıyorsunuzdur belki.
gokhan-ertugan.jpg

Bir yarışma programına katılmıştı. Kısa sürede neredeyse tüm Türkiye tarafından tanınmıştı. Bu kadar tanınmasının sebebi ise oyuncak örümcek adam satarak geçinen bir kişinin hayata karşı çok fazla pozitif ve mutlu olması. Ben bu adamdada parayla satın alınan bir mutluluk göremiyorum.

İntihara yönelik depresyonun en büyük nedeninin mutsuzluk olduğunu biliyoruz. Ve eğer parayla satın alınabilseydi bu meret, Kurt Cobain, Jack London, Sigmund Freud ve daha niceleri intihar etmek zorunda kalmazdı. Zira mutluluğu pek tabii satın alabilecek zenginliktelerdi.

Zenginlik sadece parayla ölçülemez. Para çok şeydir ama her şey değildir. Eğer zenginliğin tanımını biliyorsan; Tüm istek ve arzularına erişebilen bir insanın parasız ama zengin olduğunu bilirdin. Para sadece mübadele aracıdır. Paylaştığın fotoğraflardaki insanlar zaten zengin. Bizlere fakir insanların fotoğraflarını paylaş.

Eğer sen resmi dairedeki işini çabuk halletmeyi yada fazla zamanı mutluluk olarak görüyorsan bu senin problemin. Şayet fazla zaman ve rüşvet vermekte mutluluk değildir zannımca.

Ergin olduktan sonra mutluluk kavramı değişiyo. Aslına bakarsan mutluluğu unutuyoruz. Gerçek mutluluk, yeni bir telefon almak yada çok pahalı bir takı, ayakkabı vs. değil.
Şahsen ben çocukken, sokakta oynadığımda yaşadığım mutluluğu şimdi ne satın alırsam alayım bir daha yaşayamayacağım. Yada televizyon başında sabırsızlıkla beklediğim pokemonun introsu girdiğinde yaşadığım mutluluğu. Ben bunları parayla yaşamadım mesela.

Zenginlik sadece parayla ölçülemez. Para çok şeydir ama her şey değildir. Eğer zenginliğin tanımını biliyorsan; Tüm istek ve arzularına erişebilen bir insanın parasız ama zengin olduğunu bilirdin. Para sadece mübadele aracıdır. Paylaştığın fotoğraflardaki insanlar zaten zengin. Bizlere fakir insanların fotoğraflarını paylaş.

Konuda bu zaten dostum. Bunu tartışıyoruz. Para her şeydir. Ama kesinlikle mutluluk değildir. Bunu sen kendi ağzınla itiraf ediyorsun, bana söz söylemek düşmüyo.

para mutluluk verir mi basligini tartisiyoruz biz. insanlarin kisilik tahlillerini yapmiyoruz [emoji14]

uyusturucu kullaniyorsa kendisinin aptalligi her parasi olan uyusturucu mu kullaniyor?

ayrica ne denirse densin, rusvet densin baska birsey densin. sonucta parayla isini goruyor musun? goruyorsun.

para o kadar tehlikeli ki bak suc bile teskil edebiliyor [emoji1]

sanki para olmadan insanlar suca yonelmiyormu evet para tehlikeli birsey akli basinda olanda iyi sekilde bu avantajiyla bir ömur yasar ...

para insanlarin gelir göturunu hal eder..ihtiyaclarini hal eder

ama mutluluk vermez... Zenginlerde mutsuz.bir bosluk icindr..niye binlerce belkide milyonlarari satin alamiyor Mutlulugu?

Mutluluk parayla satin alinacak birsey degil...Hatem in sundugu fotografda cocuklarin cicili bicili ter temiz bir gorunusu yok ama Tebessumleri mutluluklari Sevincleri var

(ayy biz zoru savunuyoruz :D] Allah bize kolaylik versin Hatem :///

Eğer sen resmi dairedeki işini çabuk halletmeyi yada fazla zamanı mutluluk olarak görüyorsan bu senin problemin. Şayet fazla zaman ve rüşvet vermekte mutluluk değildir zannımca.

Ergin olduktan sonra mutluluk kavramı değişiyo. Aslına bakarsan mutluluğu unutuyoruz. Gerçek mutluluk, yeni bir telefon almak yada çok pahalı bir takı, ayakkabı vs. değil.
Şahsen ben çocukken, sokakta oynadığımda yaşadığım mutluluğu şimdi ne satın alırsam alayım bir daha yaşayamayacağım. Yada televizyon başında sabırsızlıkla beklediğim pokemonun introsu girdiğinde yaşadığım mutluluğu. Ben bunları parayla yaşamadım mesela.
mutlulugu bir kenara birakirsak diye baslamistim orda. zamani satin almis oldun degil mi?

senin izleyip mutlu oldugun pokemon, evinizde televizyon olmasindan dolayi oldu. ve o televizyonu almak icin para verdiniz. dolayisiyla dolayli yoldan parayla elde ettin o mutlulugu [emoji1]

Konuda bu zaten dostum. Bunu tartışıyoruz. Para her şeydir. Ama kesinlikle mutluluk değildir. Bunu sen kendi ağzınla itiraf ediyorsun, bana söz söylemek düşmüyo.

Ben dedim ki; para çok şeydir ama her şey değildir. Lütfen yeniden okuyunuz. Zenginliğin tek ölçütü para değildir. Sadece ölçütlerden biridir para...

melek_okula_yine_terlikle_gitti_h24270.jpg

Bak bu kızımızın ayağında karda terlik var. Bunu görememişsin. Haklıyım. Hakaret olarak algılama lütfen!

o kizimizin ayaginda puma nike spor ayakkabasi yok ama Mutlu cunku okula gidiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr okula gitmek istiyor

cogu zenginlerde okuldan kaciyor ama??????

ok oyle algilamam

mutlulugu bir kenara birakirsak diye baslamistim orda. zamani satin almis oldun degil mi?

senin izleyip mutlu oldugun pokemon, evinizde televizyon olmasindan dolayi oldu. ve o televizyonu almak icin para verdiniz. dolayisiyla dolayli yoldan parayla elde ettin o mutlulugu [emoji1]

Ahahah o gözle bakacak olursak, takas zamanında da atalarımız pirincin mutluluğunu bulgur vererek yaşamış. :D
Pokemon benim için paradan daha değerliydi o zamanlar. Paranın varlığından habersiz olduğumuz zamanlar dahha mutluyduk demek istediğim.

zengin olmamanin mutluluk getirmesini birak, tam aksine mutsuzluk getirir.

zengin bir cocugun(kendi zamanimdan bahsedeyim) playstation1 konsolu var diyelim. o cocuk gayet mutlu, winning eleven falan oynuyor.

simdi tam tersi fakir bir cocuk bunu goruyor ve niye benim yok diye uzuluyor.

fakir bir aileye para yardimi yaptiginizda da yuzlerindeki mutlulugu gorebilirsiniz.

xxtqm06e.jpg

meleke_kaymakamlik_sahip_cikti_h5947.jpg

83961_3.jpg

page_suriyeli-multeciler-kar-altinda-gocebe-hayatlar_605741321.jpg

1-7.jpg

86804.jpg

B958cyUCQAIFqSs.png

Ben bu insanların yüzlerinde mutluluk göremedim. Zenginlerin yardımlarına muhtaçlar. Göremeyenler için paylaşmak istedim.

zengin olmamanin mutluluk getirmesini birak, tam aksine mutsuzluk getirir.

zengin bir cocugun(kendi zamanimdan bahsedeyim) playstation1 konsolu var diyelim. o cocuk gayet mutlu, winning eleven falan oynuyor.

simdi tam tersi fakir bir cocuk bunu goruyor ve niye benim yok diye uzuluyor.

fakir bir aileye para yardimi yaptiginizda da yuzlerindeki mutlulugu gorebilirsiniz.

'99 yılında 7 yaşımdayken ps1 oyun konsolum, atarim ve segam vardı. Abartısız söylüyorum 1 çuvalada yakın oyuncağım vardı. Arkadaşlarım bize gelir, beraber evde oynardık. Çok zaman geçmeden sıkılırdık. Kendimizi sokağa atar, saçma sapan oyunlar oynardık. Ve hiç sıkılmazdık. Sıkıntıda mutsuzluk belirtisidir :D Ve o arkadaşlarımında keşke benimde olsa dediğini hiç hatırlamıyorum. Sokakta para aracı olmayan oyunlardan hiç sıkılmazdık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri