Hatem
Elmas Üye
Zenginlik denmiş hocam. Zenginliğin tanımında paradan bahsedilmiyor :p
Ahaha bu konuya bi açıklık getirmemiz gerekiyor.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Zenginlik denmiş hocam. Zenginliğin tanımında paradan bahsedilmiyor :p
![]()
bakın şimdi bu çocuk eğer zengin olmasaydı, o tekneyi almasaydı ailesi..
mutlu olabilecek miydi? o mutluluk göz yaşları akabilecek miydi sorarım size :asd:
paranın getirdiği mutluluk her bünyede farklı reaksiyon gösterebilir. kişisel özelliğine göre değişir insanın.
Evet Bahceli dogru demisKonu hakkında Sayın Doktor Devlet Bahçeli'nin şöyle bir can alıcı sorusu var;
[YOUTUBE]FIfH_L6jYWQ[/YOUTUBE]
Evet. Niye alamıyor annesi babası ona? Çünkü fakirler. Bu durumda bu isyanı eden ve püskevitine kavuşamayan çocuk mutsuz olacaktır. O halde mutlu olmak için zengin olmak gerekir.
Evet Bahceli dogru demis
.. evinde Televizyon izleyen cocuk "pūskůvesi" yok diye cok uzuluyor
.babasi nerden baksan 400 500tlye Tv almissin nedense cocuguna bir paket "Pūskūve" almadin....
şu videoda Siyaset cikar kokusu geldi buram buram Fakirlik yasayan bir paket pūskuvesi olmiyan cocugu dusunen degil ama:şirine:
O fotoğraftaki afrikalı çocukların kadınlarının doymasi için zenginlik gerekmiyor, insanlık gerekiyor. İnsanoğlu var olusundan beri zengin olmadan da karnını doyurabilmis ve mutlu olabilmistir. Bu fotoğrafların ne yazık ki zenginlikle bi alakası yok
Afrikalı bir anne, çocuğuna: "Tabağını bitirmezsen dışarı çıkıp oyun oynamak yok." diye bağırana kadar Dünyadaki bütün zengin sofralarındaki tabakları ben de kırmak istiyorum. Zaten zenginlik ve fakirlik adaletsiz dağılımdan doğar. Bunu biz de biliyoruz. Konumuz bu değil ki. Sonuç olarak fakir kalanlar ( Her ne sebeple ise de) mutsuzlar. Anladın mı?
Anlatmaya çalıştığım şu dostum;
Zenginlik ayrıdır, karnının doyması ayrıdır. Karnının doyması zenginlik değildir. Ben günde 3 öğün yemek yiyebiliyosam bu zenginlik değildir. Ben son model bir spor arabaya, güzel bir semtte güzel bir daireye sahipsem ve akşam yemeğimi, kodaman arkadaşlarımla boğaza karşı lüks bir restoranda yiyorsam zenginim.
Yoksa sabah kahvaltısını börekçiden aldığım içinde peynir olmayan peynirli poğaça ile yapıyorsam, öğle yemeğinde iş yerinin verdiği yemeği yiyip, akşam yemeğinide artık evde bi şekil hallediyosam bu zenginlik olmaz. Ha bi şekil doyuyor muyum? Doyuyorum. Ama Afrikadaki bu görüntüler zenginliğin ve fakirliğin ötesinde bir olay. Hem fakirlerin hem zenginlerin ayıbı orası.