2500 liraya kitap satmak

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
Hey yavrum be, Kemalist'in tokatlanması bile kitapla, defterle.

Naapsın adam kısa yoldan köşelik olmak isteyen şark kurnazları gibi Çiftlik Bank tosununa mı yedirsin parayı? Keriz Feneri'ne mi versin? Fadıl'a mı kaptırsın? Mürit olup şeyhini milyonluk Mercedeslerde mi gezdirsin? Size cin musallat olmuş diyen damada mı versin varını yoğunu?

Yılmaz Özdil'i cinim kadar sevmiyorum lakin iş onu eleştirmekten çıkıp muhalefetin salaklığına falan gelmiş. Bir kere kitabı alan kitap 2500 lira ettiği için almıyor, Atatürk hakkında "sınırlı" bir şeye sahip olacağı düşüncesiyle alıyor. Yazar o hissi satışa çıkarıyor. Satar da. Buna engel olamazsın.

Mal bulmuş mağribi gibi muhalefete saldıranlar, muhalefetle ne alakası var bunun? Muhalefetin bin tane hatası kusuru var da, bu onlardan biri değil. Milyonlarla ifade edilen bir kitlenin içindeki birkaç bin kişinin "alan razı, veren razı" konumunda giriştiği sizce mantıksız bir durum üzerinden komple Kemalistleri yaftalamak ne haddinize.

Bu mevzu üzerinden muhalif kötüleyenler yukarıda saydığım, sayısı milyonları bulan, meylinin de hangi partiye olduğu belli olan kitleler üzerinden çıkarım yapmayı denesinler.

Ben almam şahsen.
Tarihi benden iyi bilecek değil Yilmaz hzleri.

25.000 dolara yine satabilir, sorun yok.

O değil de 2,500 liraya bayağı sağlam çağdaş bir kitaplık oluşturulur, elitlik ve malumat seviyenize +395 katkı sağlayabilirim, kitap listesi için PM atınız. :alkis:​

HXrFBT1.jpg

daha ne yapsın bu adam ya?

Maarremcilerle kemalciler kapışmasını izliyoruz. Bunlar birbirine ş e r e f s i z demişlerdi, herkes inanmıştı ikisine de.

hay "kitapla degil takiye ile tokatlamak lazim" demeye calisan dilimi esek arisi soksun
cok guzel ama! Klaymeks Galileo diyor , Raskol ironi yapiyor
peki bunlari Ucan spaghetti western karakteri ak Jesse nasil algiliyor
ben olsam Hadise'yi secmezdim

hay "kitapla degil takiye ile tokatlamak lazim" demeye calisan dilimi esek arisi soksun
cok guzel ama! Klaymeks Galileo diyor , Raskol ironi yapiyor
peki bunlari Ucan spaghetti western karakteri ak Jesse nasil algiliyor
ben olsam Hadise'yi secmezdim

Madem nickimi yazdın , yanlız uyarayım, bana ak diyene bok derim. Kafiye açısından yani panik yapma. Bana bulaştığına pişman olmayasın çakma lilith.
Söyleyeceğin birşey varsa ya etiketle yada alıntı yap. Kaçak dövüşçü seniii

Pisman olacagimdan hic suphem yok
Ama merak etmeyin muhatabiniz olmayacagimdan
emin olabilirsiniz
Cunku ben o cekmeye calistiginiz rakimda nefes alamam
Yalniz altini cizmek istedigim husus “bunlar” diye atifta bulunduklarinizdan biri ben oluyorum
cunku fitili ben ateslemistim
anlatabildim mi? hic sanmiyorum!
Simdi musadenizle

Pisman olacagimdan hic suphem yok
Ama merak etmeyin muhatabiniz olmayacagimdan
emin olabilirsiniz
Cunku ben o cekmeye calistiginiz rakimda nefes alamam
Yalniz altini cizmek istedigim husus “bunlar” diye atifta bulunduklarinizdan biri ben oluyorum
cunku fitili ben ateslemistim
anlatabildim mi? hic sanmiyorum!
Simdi musadenizle
Lassie bende gözükmüyor o nedenle konuyu tam anlamadim. Ama gerçeği değerlendirme yetisi bozuk adamlara (Allah şifa versin) bir şey ispat etmek zorunda degilsin. Rahat ol. Daha dünya evrimini tamamlamadi maalesef. Sorun o. Gelecekte Ortadoğu kabileleri diye bahsedecekler bizden

Ben o kitaba o parayı versem muhafazakarların Kuran ı duvara astığı gibi asar,elimi sürmem okumam.

Hey yavrum be, Kemalist'in tokatlanması bile kitapla, defterle.

Naapsın adam kısa yoldan köşelik olmak isteyen şark kurnazları gibi Çiftlik Bank tosununa mı yedirsin parayı? Keriz Feneri'ne mi versin? Fadıl'a mı kaptırsın? Mürit olup şeyhini milyonluk Mercedeslerde mi gezdirsin? Size cin musallat olmuş diyen damada mı versin varını yoğunu?

Yılmaz Özdil'i cinim kadar sevmiyorum lakin iş onu eleştirmekten çıkıp muhalefetin salaklığına falan gelmiş. Bir kere kitabı alan kitap 2500 lira ettiği için almıyor, Atatürk hakkında "sınırlı" bir şeye sahip olacağı düşüncesiyle alıyor. Yazar o hissi satışa çıkarıyor. Satar da. Buna engel olamazsın.

Mal bulmuş mağribi gibi muhalefete saldıranlar, muhalefetle ne alakası var bunun? Muhalefetin bin tane hatası kusuru var da, bu onlardan biri değil. Milyonlarla ifade edilen bir kitlenin içindeki birkaç bin kişinin "alan razı, veren razı" konumunda giriştiği sizce mantıksız bir durum üzerinden komple Kemalistleri yaftalamak ne haddinize.

Bu mevzu üzerinden muhalif kötüleyenler yukarıda saydığım, sayısı milyonları bulan, meylinin de hangi partiye olduğu belli olan kitleler üzerinden çıkarım yapmayı denesinler.

Hangi kesim daha salak yarışı mı var? hahaha
Mantak mısınız ya hu? Adamlar keriz silkelemek için her yolu deniyor sizin dert ettiklerinize bakın.

Bir de övünüyorsun ''Kemalist'in söğüşlenmesi bile kitapla'' diye.

Bir de kitabı alan Atatürk hakkında sınırlı sayıda bir şeye sahip olacağı için değil, duyguları sömürüldüğü için alıyor.
Nasıl bahsettiğin dinciler dindar insanların duygularını sömürmek için en zayıf yerlerinden yakalıyorsa , Özdil'de kemalist kesimi söğüşlemek için en zayıf yerinden yakalamaya çalışıyor. Yiyenlere afiyet olsun. Ben almayayım.
Şu sözlerden sonra o kitaptan alacağını düşünüyorum şahsen.

Bi kendinize gelin, şu ''benim bu yanım kötü ama senin de şu yanın kötü'' mantığından uzaklaşın artık arkadaş.

Hangi kesim daha salak yarışı mı var? hahaha
Mantak mısınız ya hu? Adamlar keriz silkelemek için her yolu deniyor sizin dert ettiklerinize bakın.

Bir de övünüyorsun ''Kemalist'in söğüşlenmesi bile kitapla'' diye.

Bir de kitabı alan Atatürk hakkında sınırlı sayıda bir şeye sahip olacağı için değil, duyguları sömürüldüğü için alıyor.
Nasıl bahsettiğin dinciler dindar insanların duygularını sömürmek için en zayıf yerlerinden yakalıyorsa , Özdil'de kemalist kesimi söğüşlemek için en zayıf yerinden yakalamaya çalışıyor. Yiyenlere afiyet olsun. Ben almayayım.
Şu sözlerden sonra o kitaptan alacağını düşünüyorum şahsen.

Bi kendinize gelin, şu ''benim bu yanım kötü ama senin de şu yanın kötü'' mantığından uzaklaşın artık arkadaş.

Birincisi hangi kesim daha salak yarışı ve benim bu yanım kötü, senin de şu yanın kötü tartışması her daim var. Bunun kendisi zaten demokrasinin, rekabetin ve siyasetin özü. Her kesim bir diğerinden daha üstün, daha iyi, daha faydalı olduğu iddiasıyla hareket eder ve destek bekler. Bunun abuk bir şeymiş gibi lanse edilmesi mantıksız.

İkincisi zaten yazar o hissi satışa çıkarıyor demişim, söğüşlemek diye de özellikle betimlemişim. Bu laftan kitapla ilgili olumsuz düşüncem gayet ortadayken, nasıl alacağımı düşündüğünü anlamadım. Halihazırda farkında olup ifade ettiğim şeyi yeni bir şeymiş gibi bana anlatmanın mantığını da çözemedim.

Yazdığım yazıdaki mesajı tam olarak anlamamışsın veya ben ifade edememişim, tekrar deneyeyim: bu tür şeyler her zaman alıcı bulur, rasyonel olmak lazım. Eğer rasyonelliği bir kenara bırakıp şu olay üzerinden muhalif insanlara salak yaftası yapıştırırsan, ben de derim ki madem bu salaklık, bu bu sebeplerden dolayı senin içinde bulunduğun kitle daha salak. Bu da yine ilk paragrafta bahsettiğim ben senden daha iyiyim kapısına çıkar ki, gayet doğaldır.

Birincisi hangi kesim daha salak yarışı ve benim bu yanım kötü, senin de şu yanın kötü tartışması her daim var. Bunun kendisi zaten demokrasinin, rekabetin ve siyasetin özü. Her kesim bir diğerinden daha üstün, daha iyi, daha faydalı olduğu iddiasıyla hareket eder ve destek bekler. Bunun abuk bir şeymiş gibi lanse edilmesi mantıksız.

İkincisi zaten yazar o hissi satışa çıkarıyor demişim, söğüşlemek diye de özellikle betimlemişim. Bu laftan kitapla ilgili olumsuz düşüncem gayet ortadayken, nasıl alacağımı düşündüğünü anlamadım. Halihazırda farkında olup ifade ettiğim şeyi yeni bir şeymiş gibi bana anlatmanın mantığını da çözemedim.

Yazdığım yazıdaki mesajı tam olarak anlamamışsın veya ben ifade edememişim, tekrar deneyeyim: bu tür şeyler her zaman alıcı bulur, rasyonel olmak lazım. Eğer rasyonelliği bir kenara bırakıp şu olay üzerinden muhalif insanlara salak yaftası yapıştırırsan, ben de derim ki madem bu salaklık, bu bu sebeplerden dolayı senin içinde bulunduğun kitle daha salak. Bu da yine ilk paragrafta bahsettiğim ben senden daha iyiyim kapısına çıkar ki, gayet doğaldır.

Paragraf paragraf güzel cevaplar vermişsin de işte ''de'' si var.
Siyaset ve demokrasinin kendisi , rakiplerin kötü yanlarını alıp ''Bakınız, bu benden daha kötü'' demek değildir. Zaten siyasete bu şekilde iştigal edemezsin. Ancak güzide ülkemizde insanların siyasetten anladığı şey ''hangisi daha az kirli'' çıkarımı yapmak. Hal böyle olunca da ortaya şu an içinde bulunduğumuz ve hiç tasvip etmediğim tartışmalar çıkıyor. Gerçi siyasiler de seçmenlerini bu şekilde manipüle ediyor maalesef.

İkinci paragrafına gelirsek, şahxsen ilk postunda ''hey yavrum hey , kemalist böyle söğüşlenir işte! '' girişinden kıvanç duyduğunu anladım, tekrar okur musun? Bence yanılmıyorum.
Mesela ''hey yavrum hey, dinci böyle söğüşlüyor, kemalist böyle söğüşlüyor ; ne güzel tezgah'' gibi bir cümle kurmuş olsan söylediklerine katılırım ve üzerine de eklemeler yapabilirim.

Bu tür şeylerin her zaman alıcı bulacağını elbete hepimiz biliyoruz. Mesela adam cennetten arsa satıyor, bu fantastik satışa bile yatırım yapan çıkıyor.
İşte benim de bu noktada değinmek istediğim yegane çıkarım şudur :
Mantık kuramında , kapı ya kapılıdır, ya da açıktır. Yani az kapalı veya az açık olamaz.
Dolayısıyla biri ya salaktır ya da değildir. Az salak veya çok salak olamaz.
Sevgiler dostum,

Ne reklam yaptik be.
Almiom.
Zorla mi?

Uzun cümle alıntıları yapıp kafamı ağrıtmayın. Maklubecilerle de tartışmayın. Davasını satan adamla muhabbet edilmez.

Paragraf paragraf güzel cevaplar vermişsin de işte ''de'' si var.
Siyaset ve demokrasinin kendisi , rakiplerin kötü yanlarını alıp ''Bakınız, bu benden daha kötü'' demek değildir. Zaten siyasete bu şekilde iştigal edemezsin. Ancak güzide ülkemizde insanların siyasetten anladığı şey ''hangisi daha az kirli'' çıkarımı yapmak. Hal böyle olunca da ortaya şu an içinde bulunduğumuz ve hiç tasvip etmediğim tartışmalar çıkıyor. Gerçi siyasiler de seçmenlerini bu şekilde manipüle ediyor maalesef.

İkinci paragrafına gelirsek, şahxsen ilk postunda ''hey yavrum hey , kemalist böyle söğüşlenir işte! '' girişinden kıvanç duyduğunu anladım, tekrar okur musun? Bence yanılmıyorum.
Mesela ''hey yavrum hey, dinci böyle söğüşlüyor, kemalist böyle söğüşlüyor ; ne güzel tezgah'' gibi bir cümle kurmuş olsan söylediklerine katılırım ve üzerine de eklemeler yapabilirim.

Bu tür şeylerin her zaman alıcı bulacağını elbete hepimiz biliyoruz. Mesela adam cennetten arsa satıyor, bu fantastik satışa bile yatırım yapan çıkıyor.
İşte benim de bu nokta da değinmek istediğim yegane çıkarım şudur :
Mantık kuramında , kapı ya kapılıdır, ya da açıktır. Yani az kapalı veya az açık olamaz.
Dolayısıyla biri ya salaktır ya da değildir. Az salak veya çok salak olamaz.
Sevgiler dostum,

Aslında farklı noktada değiliz. Ben zaten o mesajımda diyorum ki: böyle şeyler üzerinden bir kesim yaftalanamaz, eğer böyle bir mantık kurulacaksa, aynı mantıkla, önceki mesajımda saydığım sebeplerden ötürü malum kesim daha da salak çıkar. Mesajında katılmadığım şey de bu: kapı açıktır veya kapalıdır ama, ne kadar açık olduğu da mühimdir. Benim mantığımda kapının açıklık derecesi salaklık ölçütü olacaksa, diğer kesimin kapısı -bu tür olaylar özelinde- daha da açıktır. "Heyt be Kemalist söğüşleniyorsa da kitap defter üzerinden söğüşleniyor" demem, malum kesimin bu konularda çok daha sabıkalı olduğuna bir göndermeydi. Bir nevi saçma sapan çıkarımlar yapmadan önce herkes kendine baksın serzenişiydi.

Sonuç olarak senin eleştirinin muhatabı daha çok öteki taraf olmalı diye düşünüyorum. Nitekim ben, tasvip etmediğin türden tartışmanın çıkış noktası değil eleştireniydim.

Sevgilerimle, (bizim CEO mesajlarını genelde böyle bitiriyor, imrendim)

İki tarafın çomarları nasıl birbirine düşer?

Yahu burada çomarlık bir durum yok. Topluma mal olmuş kişilerin de, inançların da, ideolojilerin de istismarı yapılır ve yapılacak. Alıcısı da çıkacak satıcısı da. Bunu alıp "aha bak bu kitaba para verip bu istismarcıyı zengin ediyorlar, bunlar komple salak" demenin mantıksızlığı üzerine konuşuluyor sadece.

Geri