2026 yılı asgari ücreti %27 zamla 28.075 TL oldu

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Haklısın ağam emeklilerinde maaşını işverenler belirliyor, devlette çalışan asgari ücretlilerinde, memurlarında maaşlarını işverenler belirliyor,.......
Zeki şey hangi evrenden yazıyorsun bilmiyorum ama Asgari ücretin açıklamasına bir bak derim. Türkiye'deki asgari ücret işçiye verilebilecek en aşağı limittir. Devlet üstüne bir şey demiyor istediğin kadar verebilirsin sorun yok. Paranın gözlerini bir türlü doyuramadığı bizim patronlar zümresi varya Ha işte onlar hükümet karşısında duran muhalefetin kankası. Tabii haklısın muhalefet de paradan kule yapmaktan fırsat bulup da onlarla adam akıllı konuşma fırsatı bulamıyor ya sen de haklısın Ne diyelim :) aklıma Çocukluğum geldi Altınkum sahilinde Kumdan Kale yapacağım diye güneşin altında durmaktan sırtımda baloncuklar çıkardı. Gel gelelim bu oyun değil ki.! Onun için herkes bir laf ederken önce düşünüp tartmalı.

işveren 3 liraya üretip/alıp 5 liraya sattığı malı tekrar 3 liraya alabiliyor mu diye soran var mı

Zeki şey hangi evrenden yazıyorsun bilmiyorum ama Asgari ücretin açıklamasına bir bak derim. Türkiye'deki asgari ücret işçiye verilebilecek en aşağı limittir. Devlet üstüne bir şey demiyor istediğin kadar verebilirsin sorun yok. Paranın gözlerini bir türlü doyuramadığı bizim patronlar zümresi varya Ha işte onlar hükümet karşısında duran muhalefetin kankası. Tabii haklısın muhalefet de paradan kule yapmaktan fırsat bulup da onlarla adam akıllı konuşma fırsatı bulamıyor ya sen de haklısın Ne diyelim :) aklıma Çocukluğum geldi Altınkum sahilinde Kumdan Kale yapacağım diye güneşin altında durmaktan sırtımda baloncuklar çıkardı. Gel gelelim bu oyun değil ki.! Onun için herkes bir laf ederken önce düşünüp tartmalı.
Ben tersini söylemedim ağam neden kızıyorsun. Hatta örnek verdim emeklilerin ve devlette çalışsnların maaşlarıyka alakalı. Orada da maaşları işveren belirliyor dedim yanlışmı dedim skfkfd?

Asgari ücretin ne kadar arttığının bir önemi yok; önemli olan asgari ücretle çalışan kişi sayısını azaltmak.

Her sene ücret artışını tartışmak fazla/az bulmak bana havanda su dövmek gibi geliyor. Mevcut sistem emeği özgürleştirmek yerine onu asgari hayatta kalma düzeyine mahkûm etmek istiyor. Biz de oturup “bu parayla hayatta kalınır mı” yı tartışıyoruz.

Asgari ücret dediğimiz şey bir refah aracı değil şu an emeğin sistematik olarak değersizleştirilmesinin kurumsallaşmış biçimidir. Bu değersizliğin kendisini değil miktarını tartışıyoruz.

Asgari ücret artışları ancak kısa vadeli bir rahatlama sağlar. Yapısal dönüşüm olmadan da bu artış haberleri ve bu haberler etrafındaki lüzumsuz tartışmalar sistemi meşrulaştırmaktan öteye geçmez. Asıl tartışılması gereken mesele, toplumun ne kadarının asgari yaşam koşullarına mahkum edildiği ve bunun nasıl değişip dönüştürülebileceği olmalı.

on gündür ela rümeysanın götünü ve bilmem kimin içtiğini kokaini konuşup uyutulan millete arada ne güzel saplayıverdiler farkettirmeden. bu millete çok bile. bence asgari ücreti düşürmeliydiler bile.

Ben hayatta asgari ücrete çalışamam. Çalışanlara Allah sabır ve güç kuvvet versin. Asgari ücrete çalışacağıma evde otururum.

Nadir bile olsa bazı akşamlar eve gelince ellerim ayaklarım titriyor yorgunluktan ama hani buna değer diyebiliyorum.

sanırsın maaşları reis ödüyor
kefenin cebi yok kefenin

Bu para At yarışlarına gider. İnanmaya bilirsiniz ama öyle olacak.

O paranın altında ve de kayıtsız çalışanlar da var.
Daha fazlası kayıtsız çalışan oranını artırır. Bu da vergi gelirlerini düşürür.
Biz daha çok verirdik diyenler de sallıyor. Sallamak kolay.

Daha önce yazmıştım, geleneksel aile yapısı dediğimiz kavramın egemen sınıfların işine geldiği için bir ideal olarak sunulduğunu.

Baba çalışır, anne evi çekip çevirir, en az iki ya da üç çocuk olmalıdır. Şimdi, bu aile yapısını savunan egemen sınıf dönüp ev hanımına ücret ödemiyor. Yani amaç aslında maksimim sayıda kişinin minimum ücretle geçimini kabullendirme.

O paranın altında ve de kayıtsız çalışanlar da var.
Daha fazlası kayıtsız çalışan oranını artırır. Bu da vergi gelirlerini düşürür.
Biz daha çok verirdik diyenler de sallıyor. Sallamak kolay.
Kayıtsız çalışan ve çalıştıran suç işlemiyor mu ve suçu kim takip ediyor, neden engelle(ye)miyor? Neden onların cezasını asgari ücretli çekmek zorunda?

ülkemin insanları isyan etmeyi unuttu
gelen zamlara rağmen ampulcüler umutlu
neden açlık sınırı 29 bin iken asgari ücret
28 binde tutuklu
zenginin villasında barbekü partileri
fakirin evinde makarna lüx hale geldi
reisim gitmesin gerekirse soğan ekmek
yeriz diyenler harbiden o hale geldi

Geri