2026 yılı asgari ücreti %27 zamla 28.075 TL oldu

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Tartışmalar başladı yavaş yavaş. Okuduğum kadarıyla 12 Aralık’ta asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını yapmak için toplanacak.

Piyasa beklentilerini paylaşayım ben sizle.
Denk geldiğim iki önemli kurum var.

Birisi 20 gün kadar önce çıktı. İngiliz bankacılık devi HSBC %20 beklediğini açıkladı.

Bir diğeri de JP Morgan bugün öğleden sonra açıkladı. %25 beklediğini söyledi. (Önceki senelerde yapılan tahminlerde en tutarlı sonuca bu banka ulaşmıştı, bunu da not edelim)

Üçüncü bir tahmin de hükümete yakın sabah’ın bir haberi. Sabaha göre %23,5 civarı.

Edit : başlık değiştirildi

Son düzenleme:
Millet asgari ücret arttı diye tam seviniyorken zamlar geliyor peşpeşe. Verdikleri parayı da ordan çıkarıyorlar. Kursağımizda kalıyor her sene sevincimiz;d

%25'ten fazla yapılırsa, işverenin fiyatları yapılan zamdan daha fazla yapmasını izlemesek iyi olur. üretim maliyeti, kargo, hizmet sektörünün hemen hemen tamamı fiyatı artırır. yani aşağı yukarı %30 zam yapılırsa diğer fiyatlar %50-60 artar gibi, bunca zaman böyle oldu.
insanların cebine az para girsin demiyorum, diğer fiyatlar az artsın.
en mantıklı zam aralığı %15-25 arası, işvereni de yormaz fiyatlara yansıması daha normal olur.
hayırlısı.

Avrupa’nın en büyük fonu Amundi %23 beklediğini açıkladı.

“Aksoy, asgari ücret artışının yüzde 23 gibi bir rakam olması halinde faizdeki indirimin yüzde 38'den yüzde 29'a kadar düşüş gösterebileceğini ifade etti.”
IMG_9113.png

Benim asgari ücret ile hiç işim olmadı açıkçası. Asgariye çalışanlara üzülüyorum gerçekten. Muhtemelen 28-29 bin civarı olur diye düşünüyorum.

asgari ücrete yüzde kaç zam yapıldığının hiçbir önemi yok, istediği kadar zam yapılsın, bu sene alabildiğiniz herhangi bir şeyi, önümüzdeki sene daha zor alacaksınız, alım gücünüz daha da düşecek. o yüzden oranlara, yüzdelere, rakamlara takılmanıza ve kafa yormanıza hiç gerek yok.

yani pratikte aldığınız zam oranından daha fazlası; vergi, resim harç ve enflasyona dayalı tüm alımlarınıza daha fazla zam gelecek. devletin toplam vergi toplama hedefi size yaptığı asgari ücretin her zaman daha üzerindedir. dolayısı ile son 23 yıldır her geçen yıl biraz daha fakirleştiğiniz gibi yine fakirleşmeye devam edeceksiniz.

Asgari ücret zammı;al gülüm ver gülüme döndü ellam..

İmam maaşı kadar olsun.
Hak razı, kul razı.

50 bin olsun ya
sonuçta benlik bişey yok

Asgari ücret artışı ve yapay zekanın ortaya çıkışından sonra bizim sektörde çalışan tanımı diye bir şey kalmadı zaten...
Artık herkes freelancer. İşveren olarak da freelancer kadrosuyla çalışıyorum.

Bundan sonrası önemli değil bizim tarafta, isterse 100 bin olsun.

İşverenlere sormak lazım çünkü her artış ile çalışan maliyetleri bizi aşıyor diye işçi çıkartan onlar...

Hepimiz biliyoruz ki alım gücünü yükseltecek çözümler bulunmadıkça zam oranları birkaç ay rahatlık sağlar, sonrasında yeniden zam talepleri gelecektir.

Beklenen enflasyon %16 bu civarda zam yapacaklar gibi geliyor. Geçen senede böyle diyerek %30 zam yapmışlardı. Ne de olsa kalem kağıt onlarda istedikleri gibi tutturabiliyorlar.

Geri