2014 Yilbasi Özel Yemek Tarifleri

Konu sahibi son olarak 3165 gün önce görüldü

Renkli Patatesli Toplar

1302540708_400.jpg

• 3 adet orta boy patates
  • 2 adet karper peynir (üçgen eritme peyniri)
  • 2 çorba kaşığı krem peynir veya tam yağlı beyaz peynir
  • 2 diş sarmısak
  • Tuz,
  • karabiber
  • üzeri için:
  • Havuç rendesi
  • Nane
  • Çörek otu
  • Susam
Tarif​

• Patatesler haşlanıp rendelenir.
  • İçerisine eritme peynirleri, krem peynir, küçük küçük doğranmış sarımsaklar ve tuz, karabiber eklenir.
  • Yalnız tuzlu peynirlerin de tuzunu hesaba katarak ekleyin aksi halde çok tuzlu olabilir. Malzemelerin birbirine karışması için biraz yoğrulur.
  • Buzdolabında 10 dakika bekletilir, ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp isteğe göre havuç rendesi, nane, çörek otu veya susam ile mantolanır.
  • Buzdolabında 10 dakika daha bekletilip servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiii ben bunlari cok sevdiiiimm.
Acaba yapsam miiii. Renkli seyleri cok severim:p

Yoğurtlu Havuç Tarifi

12935497223266299_400.jpg
Malzemeler:

• Yarım kilo havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt,
  • 3 yemek kaşığı normal yoğurt,
  • 4-5 diş sarımsak
Yapılışı:
Öncelikle havuçları rendeliyoruz ve bir tavada zeytinyağı ve tuz ekleyerek kavuruyoruz. havuçlar yumuşayıp soğuduktan sonra, sarımsaklı yoğurt ile karıştırıyoruz. Yemeklerinizin yanında meze olarak sunabilirsiniz.
Afiyet olsun

Bana yemek vermesinler meze versinlerrrrr cok severim.
Sarap esligindee:p

veya raki veya jacky :D aynen meze ekmek ickim :D

Ya ben raki icemiyorum ya da raki icme adabini bilmiyorum kokusundan bile sarhos olabilirim. Ama sarap cok severim mesela.
Viski hic icemedim henuz. Ama raki esliginde kabakcicegi dolmasi cok guzel olurmus.:)
Dedem den biliyorum.

Ya ben raki icemiyorum ya da raki icme adabini bilmiyorum kokusundan bile sarhos olabilirim. Ama sarap cok severim mesele.
Viski hic icemedim henuz.

raki güzel sohbet ve güzel mezelerle yavas icilen icki bende fazla icemiyorum ama kokusunu cok seviyorum nedense , viskinin tadi gzl ya ben seviyorum bak sarap hic icemiorum hemen kafayi bulurum

raki güzel sohbet ve güzel mezelerle yavas icilen icki bende fazla icemiyorum ama kokusunu cok seviyorum nedense , viskinin tadi gzl ya ben seviyorum bak sarap hic icemiorum hemen kafayi bulurum

Ama bak martini ve baileys seviyorum. Cin ve tekila ben bunlari severim bi de vodka:p

Uğur Böceği Salatası

1409-1561.jpg

MALZEMELER:

6 adet cherry domates
kaşar peyniri
beyaz peynir
zeytin
maydanoz
kürdan

HAZIRLANIŞI:

Dikdörtgen şekilde dilimlenmiş kaşarları tabağa dizdikten sonra aynı şekilde peynirimizi üzerine ekliyor. Üzerine bir yaprak maydanoz koyuyoruz.
Cherry domatezleri ikiye bölüp üzerlerine yerleştiriyor ve bir zeytini parçalayarak domateslerin üzerlerini kürdan yardımıyla delip yerleştiriyoruz :) Zeytinlerimizi bir uğur böceği haline gelen domateslerimize kafa olarak koyuyoruz. Son olarak kürdanlarımızı sırtlarına batırarak servis ediyoruz. Afiyet olsun…​

Geri