18.Münazara : İnsan Mı Doğaya Hükmeder Doğa Mı İnsana?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Münazara
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
anlatanın/anlatılanın karakteri.

her iki taraf için de objektif bir yorum yapılmış.

Şaka gibi ayrıca alınganlıklarınızı anlamaya çalışıyorum,anlayabilmem ümidi ile : )

Neden okumadın ?Ciddiye alınmayacak ne yaptım merak ediyorum ?

Okuğum mesajlarından dikkatimi çeken bir şey bulamadım.Ciddi bir ithamda bulunuyorsan alıntıla mümkünse.

Burada amacımız,bize verilen bir konuyu,iki grup halinde savunmak.
Belki sana,belki de bana asla savunmayacağım birşey geldi ama savunuyoruz.
Amacımız birşeyler yapmak,birşeyler paylaşmak.
Amacımız birbirimize saygı duyarak,bu tartışmayı yapmak.

Ben seni ciddiye almadığımı söylemedim,burada tutup da her mesajı noktasına virgülüne kadar okuyacak vaktim yok.
Ayrıca,bir kişi bile burada bana,benim söylediklerime,bizim söylediklerime saygı duymuyorsa benim burada birşeyler anlatmama,anlatılanları okumama da gerek yok.

İlk başta,Pınar'ın cümle aralarına kalınlaştırarak yazdığı şeyler vardı ; güleriz,biraz dil bilgisi tarzı.
Pınar'ı tanıdığım için,birbirimize karşı saygımızı bildiğim için içinde bir şey aramadan ; klasik Pınar işte dedim geçtim.
Arpes arkadaşımızı tanımıyorum.

İlk olarak şu mesajın şu kısmını gördüm ;

Mesajın linki ; http://www.forumbahane.net/munazara...ya-hukmeder-doga-mi-insana-5.html#post2007740

Oldu olacak yönetim konuyu doğal afetler mi daha güçlü yoksa insaoğlu mu diye değiştirsin, karşı tarafa handikap olur, içleri rahatlar.

Sonra aynı mesajda şu cümle geliyor ;

Şimdi bu "başarılı" olmuş çalışmalar bize gösteriyor ki konunun başından beri temcit pilavı gibi önümüze koyup durduğunuz "insan doğada kendine yaşam alanı oluşturamaz, insan doğaya karşı acizdir" teziniz çürüyeli takribi bir buçuk sene olmuş.

Sonra şu mesajda - http://www.forumbahane.net/munazara...a-hukmeder-doga-mi-insana-4.html#post2005287- grubumdan bir arkadaşa cevap vermemeyi planladığını belirtiyor.
Münazarada böyle bir hak var mı?

Normalde size cevap vermemeyi planlıyordum ama bu bir istisna, bilginize.

Ve son olarak da 'karakter' mesajı.

Bunlar size normal gelebilir ama bana göre saygısızlıktır.

Daha fazla bu konuda cevap yazmayacağım,teşekkürler.
İyi akşamlar.

Bastan beri bi sana dokunmamislardi, o da oldu.
Kinyas ile basladilar benle devam ettiler, senle bitirdiler.
Bir Münazara da böyle bitti.

Size cevap vermememin sebebini biliyorsunuz. Benden yaşça büyüksünüz, size karşı saygısızlık yapmak istemiyorum ama yazdıklarınız, hitap şekliniz, karşıdakine saygı göstermemeniz kişisel gerekçelerim. Ben böyle bir durumda kimseyle tartışamam, isterseniz size cevap veremediğimi sizden çekindiğimi sizinle tartışmayı göze alamadığımı düşünebilirsiniz, benim açımdan sıkıntı yok. Siz nasıl memnun olacaksanız.

Saygılar.

anlatanın/anlatılanın karakteri.

her iki taraf için de objektif bir yorum yapılmış.

Şaka gibi ayrıca alınganlıklarınızı anlamaya çalışıyorum,anlayabilmem ümidi ile : )

Herkes aynı şeylere takılacak diye birşey yok Murat.
Ben o tarz söylemleri saygısızca buluyorum.

Tabii son paragrafta haklısınız en azından ilk cümlesi haricinde. Acizlik yada değil, birebir bir yaprak "yaratmıştır". Mesele de yaratmasıdır, nedeni yada sebebi değil.

Buna anti-tez sunan bir tane bile kırmızı grup üyesi olmadı. Mesaj hala orada duruyor, bir tane alıntı bildirimi gelmedi.

Bu dalga geçer tavrınızdan hoşlanmadım ama tavrınız da konumuz değil, mazur görüyorum.

Eğer kelimeleri büyütmenin etkili olduğuna inanıyorsanız böyle devam edin, ben içeriğin genişletilmesi taraftarıyımdır genelde. Onu da 3 gündür yapmadınız, artık başka konulara.

Teşekkürler, saygılar.

Benim Haddime Düşmez Kimseyle Dalga Geçmek..

Ayrıca Benim Belirli yerleri Büyük Küçük Yazmamın Konumuzla Alakasıı Yok..
Küçük Detaylara Takılı Kalıyorsunuz..
Çok Önemli Buluyorsan Sende İstediğin Yerleri Büyük Yaz Geç...!
Bunlara Takılmaa Bence Konunu Savun Meselaa ???????

Ben Yine Diyorum ki;
Doğa İnsana Hükmeder..!
Her Şekilde Her Koşulda Doğaya Muhtaçız..

Burada amacımız,bize verilen bir konuyu,iki grup halinde savunmak.
Belki sana,belki de bana asla savunmayacağım birşey geldi ama savunuyoruz.
Amacımız birşeyler yapmak,birşeyler paylaşmak.
Amacımız birbirimize saygı duyarak,bu tartışmayı yapmak.

Ben seni ciddiye almadığımı söylemedim,burada tutup da her mesajı noktasına virgülüne kadar okuyacak vaktim yok.
Ayrıca,bir kişi bile burada bana,benim söylediklerime,bizim söylediklerime saygı duymuyorsa benim burada birşeyler anlatmama,anlatılanları okumama da gerek yok.

İlk başta,Pınar'ın cümle aralarına kalınlaştırarak yazdığı şeyler vardı ; güleriz,biraz dil bilgisi tarzı.
Pınar'ı tanıdığım için,birbirimize karşı saygımızı bildiğim için içinde bir şey aramadan ; klasik Pınar işte dedim geçtim.
Arpes arkadaşımızı tanımıyorum.

İlk olarak şu mesajın şu kısmını gördüm ;

Mesajın linki ; http://www.forumbahane.net/munazara...ya-hukmeder-doga-mi-insana-5.html#post2007740

Sonra aynı mesajda şu cümle geliyor ;

Sonra şu mesajda - http://www.forumbahane.net/munazara...a-hukmeder-doga-mi-insana-4.html#post2005287- grubumdan bir arkadaşa cevap vermemeyi planladığını belirtiyor.
Münazarada böyle bir hak var mı?

Ve son olarak da 'karakter' mesajı.

Bunlar size normal gelebilir ama bana göre saygısızlıktır.

Daha fazla bu konuda cevap yazmayacağım,teşekkürler.
İyi akşamlar.

Karakter ile ilgili mesajımı alıntıladım.Ek olarak Jesse'ye söylenilen size cevap vermemeyi düşünüyordum mesajı ise tamamen kendisinin uç noktalarda ki ön yargılarıdır.Google den kopy paste ediyormuşuz mesela kajsdhkajsd diğer alıntılarda tamamen eleştiri niteliğinde.Susun cahiller tarzın da anlam benzerliği taşıyan bir cümle okuyamadım.Ya da türkçem sorunlu.
Saygısızca buluyorum demişsin.Her iki taraf için denmiş,saygısız bir söylem ise o zaman takım arkadaşımız bizi de yeriyor öyle mi ?Beni ciddiye almadığını söylemedin mesajımın belli bir kısmından sonrasını okumadığını söyledin aynı şey.Ben de Jesse gibi alakasız bir şekilde senin için bir şeyler sallasa idim, mesajımı tamamen okumamanı anlardım.

Gerçekten şaşırdım burada ki yersiz alınganlıklara.
Kinyas Arpesin sizden kastı Jesse.Jessenin mesajlarını okuduysan anlardın.Hakkımız da olur olmaz,var olmayan ithamlar ileri sürüyor da.
Neyse. Sinirler yatışsın,kimsenin üzülmesini istemem : )

Benim Haddime Düşmez Kimseyle Dalga Geçmek..

Ayrıca Benim Belirli yerleri Büyük Küçük Yazmamın Konumuzla Alakasıı Yok..
Küçük Detaylara Takılı Kalıyorsunuz..
Çok Önemli Buluyorsan Sende İstediğin Yerleri Büyük Yaz Geç...!
Bunlara Takılmaa Bence Konunu Savun Meselaa ???????

Ben Yine Diyorum ki;
Doğa İnsana Hükmeder..!
Her Şekilde Her Koşulda Doğaya Muhtaçız..

Bize Cevap Vermeyin Efendim...
Kendii Konunuzuu Savunun...!!!

Saygılar, Sevgiler....

Doğa insana hükmeder!!!

deyip geçiyorsunuz, biz zaten insanın doğaya hükmettiği tezini defalarca sizin mesajlarınızdan bağımsız bir şekilde yazdık. Benim ve Mazlum abinin size cevap niteliği taşımayan sadece tezimizi savunduğumuz en az 4 mesajımız var ve şahsen benimkilere kimse bir cevap vermedi yada anti-tez oluşturmadı. Ben yine kendi konumu savunurum da, siz kendi konunuzu benim yazacağım şeyler üzerinden savunup bir cevap vermeyecekseniz bunu yapmamın bir anlamı yok.

Önceden yazdığım ve kimsenin bir cevap vermediği mesajımda karşı çıktığınız, anti-tezinizin olduğu bir yer varsa paylaşın lütfen ben de onu savunayım. Benim için de yenilik olur, sizden bir anti-tez görürüm. Bunu aşağılama zannetmeyin, henüz sizinle ben ikili olarak hiç görüş-alışverişinde bulunmadığımız için yenilik diyorum.

Gerçekten şaşırdım burada ki yersiz alınganlıklara.
Kinyas Arpesin sizden kastı Jesse.Jessenin mesajlarını okuduysan anlardın.Hakkımız da olur olmaz,var olmayan ithamlar ileri sürüyor da.
Neyse. Sinirler yatışsın,kimsenin üzülmesini istemem : )

Sen Konunu Savunduğun Yerlerde Bana Seslen..
Olur mu Kardeşş..

Boş Muhabbetlerine Dahil Etme Nickimi..

Münazara için söylenilecekler bittiği için münazara sona ermiş ve konu kapatılmıştır.
Verilen emeklerin boşa gitmemesi için münazara ankete sunulacaktır.
Münazaracılarımıza ve de takip eden üyelerimize teşekkürler :cici:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri