17 günlük tam kapanmada alkol satışının yasaklanması

• Kullanıcı juju
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 45 gün önce görüldü
tekeller kapalı olacak dendi, alkol satisi yasak denmedi

üçüncü sahısların haklarını ihlal etmeyen haramların yasağı olur mu ya?
Allah cenneti cehennemi yaratmış
hesabını ahirette sorar
Sana ne oluyor be adam!

“Karar büyük tepkiye sebep olurken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında alınan kararı eleştirdi.

"Tüm eleştirilere katılıyorum. Hiçbir akılcı tarafı olmayan nasıl bir uygulamadır anlamış değilim" diyen Yavuz, "Bizim amacımız kalabalıkları azaltmak. Kapalı ortamları azaltmak. Barlar, restoranlar kapalı. Bu ortamlarda alkol içilirse sıkıntı olabilir. İnsanların evinde alkol almasında ne sakınca var? Hiçbir şekilde anlamış değilim"ifadelerini kullandı.”

kaynak : cumhuriyet

Boynukalın içki yasağına sahip çıktı
şeriat, içkiyi yasaklamıştır diyerek hükümete destek verdi
bu Boynukalın
Memleket için beka sorunu olmaya başladı

Yasak kaldirildi. Ne kadar gereksiz, ici bos yandastan bile tepki alan bir yasakti.

Anlamsiz, mantiksiz, manasiz haraket ediliyor. Yazik.

Evet sorguluyorum ve samimiyetine ne yazık ki yazdıklarından dolayı inanmıyorum.
Sakin şekilde yazayım diye dün cevap vermek istemedim fakat "Seninle nereden tanışıyoruz ki hayatım ve samimiyetim hakkında kesin bir yargıda bulunabiliyorsun?" diye sormak isterim.
Senin gibi düşünmeyen herkes samimiyetsiz de senin gibi düşünenler mi samimi oluyor? Bunun kriterini kim belirliyor, sen ve aynı görüşte olduğun kişiler mi?
Saplandığın ideoloji dışında hiçbir görüşe katlanamadığının ve hoşuna gitmeyen ilk yorumda saldırgan bir tavır sergilediğinin farkında mısın?
"Benim ağzımdaki bakla nedir?" soruna bile cevap veremedin fakat ben ne ima etmeye çalıştığını anladım ve cevabını da vereyim.

Bitirmeye çalıştığım projeler benim maddi çıkar beklentisi içinde olduğum işler değil çünkü yıllar önce aktif iş hayatından çekildim ve sadece arkadaşlarıma destek veriyorum, hiçbir karşılık beklemeden... Bunu yapma sebebim de sadece hobi yani "imkanı olduğu halde devlet bize para versin" diye ağlamak yerine, çalışan-üreten arkadaşlarımın projelerini destekliyorum ve aldığım sorumluluk gereği de artık bitirmem gerekiyor. Senin ima ettiğin gibi çıkar peşinde değilim ya da menfaat uğruna yapmıyorum. Tanımadığın insanlar hakkında haksız yargılarda bulunuyorsun ve bu durum da seni, hak ve özgürlük savunucusundan çok dayatmacı birisi gibi gösteriyor. Üzülerek söylemeliyim ki bazı insanları sizinle aynı şeyleri savunmuyor diye aşağılamaya çalışacak kadar dar görüşlüsünüz.

Forumda çok defa, herhangi bir gruba ya da ideolojiye bağlı biri olmadığımı belirtmiştim. Yaptığım tüm yorumlarım vicdanidir yani ne siyasi ne de dini...
Gelinen şu aşamada ülkenin çıkarları ön planda olmalıdır, körü körüne bağlı olduğunuz ideolojiler değil.

Alkol satış yasağı şayet yaşam tarzına müdahale amaçlı yapılsaydı, cuma akşamı bir sözcü çıkar ve aniden "sokağa çıkma yasaklarını iki haftaya çıkarttık." derdi. Evinizde alkol içmenize engel olunmaya çalışılmadığını bu detaydan bile fark edebilirsin.

Bu ülkenin en önemli gelirlerinden biri turizmdir ve turizme bağlı bir ülkede, alkole de sigaraya da yasak gelmez ayrıca sigara-alkol kullanımı bazı kişilerde bağımlılık yarattığı için tüketimini yasaklamaya çalışamazlar çünkü bu durumun yoksunluk sendromu yaratacağını bilirler.

Kısacası insanların söylemediklerini kafanızda kurup da "sen bunu demeye çalışıyorsun" demek yerine bırakın da herkes görüşünü rahatça yazsın. Hoşunuza gitmeyen yorumlarda, karşı tarafı hedef almadan da fikir belirtebilir ya da eleştiri yapabilirsiniz fakat öteki türlüsü karşı tarafı susturmaya çalışmak oluyor ki bu da bir çeşit hak ve özgürlük ihlalidir.

İnsanlara o başlıktan bu başlıktan imalı yorum yapanları da anlamıyorum ve varsa cesareti o kişinin yüzüne konuşmalıdır.

Son düzenleme:
abi takıldığın şeyi skim diceksin şimdi ama o kovanın tadı iğrenç geri bırak onu.......

Yooo, demeyeceğim. Artık çok geç Oggy. Denedikten sonra düşüncemi paylaşırım. Oraya bir 100'lük tekila ve balık ekle hayalinde.

Aslında alkol satışı yasağı muhabbeti yapay bir gündemdi, gerekli yapay kaos sağlandı ve insanlar yine hiçbir şey olmamış gibi devam ettiler.

Ne zaman istersen. Tatlı sepeti teklifiyle o kapının sana açık olduğunu ifade etmeye çalışmıştım zaten.
abi, nasılsın aşkta gir hadi dünyamaaaa asla korkma falan diyerek yükselirsem dövmezsiniz dimi..... döversiniz gibime geliyo..... acaba benle kapanmasanız mı.....

Sakin şekilde yazayım diye dün cevap vermek istemedim fakat "Seninle nereden tanışıyoruz ki hayatım ve samimiyetim hakkında kesin bir yargıda bulunabiliyorsun?" diye sormak isterim.
Senin gibi düşünmeyen herkes samimiyetsiz de senin gibi düşünenler mi samimi oluyor? Bunun kriterini kim belirliyor, sen ve aynı görüşte olduğun kişiler mi?
Saplandığın ideoloji dışında hiçbir görüşe katlanamadığının ve hoşuna gitmeyen ilk yorumda saldırgan bir tavır sergilediğinin farkında mısın?
"Benim ağzımdaki bakla nedir?" soruna bile cevap veremedin fakat ben ne ima etmeye çalıştığını anladım ve cevabını da vereyim.

Bitirmeye çalıştığım projeler benim maddi çıkar beklentisi içinde olduğum işler değil çünkü yıllar önce aktif iş hayatından çekildim ve sadece arkadaşlarıma destek veriyorum, hiçbir karşılık beklemeden... Bunu yapma sebebim de sadece hobi yani "imkanı olduğu halde devlet bize para versin" diye ağlamak yerine, çalışan-üreten arkadaşlarımın projelerini destekliyorum ve aldığım sorumluluk gereği de artık bitirmem gerekiyor. Senin ima ettiğin gibi çıkar peşinde değilim ya da menfaat uğruna yapmıyorum. Tanımadığın insanlar hakkında haksız yargılarda bulunuyorsun ve bu durum da seni, hak ve özgürlük savunucusundan çok dayatmacı birisi gibi gösteriyor. Üzülerek söylemeliyim ki bazı insanları sizinle aynı şeyleri savunmuyor diye aşağılamaya çalışacak kadar dar görüşlüsünüz.

Forumda çok defa, herhangi bir gruba ya da ideolojiye bağlı biri olmadığımı belirtmiştim. Yaptığım tüm yorumlarım vicdanidir yani ne siyasi ne de dini...
Gelinen şu aşamada ülkenin çıkarları ön planda olmalıdır, körü körüne bağlı olduğunuz ideolojiler değil.

Alkol satış yasağı şayet yaşam tarzına müdahale amaçlı yapılsaydı, cuma akşamı bir sözcü çıkar ve aniden "sokağa çıkma yasaklarını iki haftaya çıkarttık." derdi. Evinizde alkol içmenize engel olunmaya çalışılmadığını bu detaydan bile fark edebilirsin.

Bu ülkenin en önemli gelirlerinden biri turizmdir ve turizme bağlı bir ülkede, alkole de sigaraya da yasak gelmez ayrıca sigara-alkol kullanımı bazı kişilerde bağımlılık yarattığı için tüketimini yasaklamaya çalışamazlar çünkü bu durumun yoksunluk sendromu yaratacağını bilirler.

Kısacası insanların söylemediklerini kafanızda kurup da "sen bunu demeye çalışıyorsun" demek yerine bırakın da herkes görüşünü rahatça yazsın. Hoşunuza gitmeyen yorumlarda, karşı tarafı hedef almadan da fikir belirtebilir ya da eleştiri yapabilirsiniz fakat öteki türlüsü karşı tarafı susturmaya çalışmak oluyor ki bu da bir çeşit hak ve özgürlük ihlalidir.

İnsanlara o başlıktan bu başlıktan imalı yorum yapanları da anlamıyorum ve varsa cesareti o kişinin yüzüne konuşmalıdır.
İyiki sakin şekilde yazmışsın diyorum bu yazdıklarını okuduktan sonra.
Bana laf yetiştireceğine pandemi döneminde 10 binlerce insanı bir araya getirenlere bir söz söylesen diyorum.
Ben kapanmak konusunda geç bile kaldık diyorum sen hala dediğim değil çaldığım düdük diyorsun. Ben sanki kapanmaya karşıyım.
Senin bu konuda samimiyetin hakkında görüş sahibi olmam için seninle özelden tanışmam mı gerekli? O kadar yazmışsın buraya o bana yeterli. Kendin için konuşabilirsin ama başkaları için değil. Sen de benim hakkımda tanımadığımız halde bazı tesbitler yapabiliyorsun. Kendin başkaları hakkında yapabilirsin ama başkaları senin hakkında yapamaz. Güzel bir mantık seninkisi.
Kapanmada içkinin pandemi konusunda etkili olmayacağını söylüyorum ve tersini iddia buyursun açıklasın. İktidarın pandemi ile mücadesini de samimi bulmuyorum çünkü, kendisi kendi kurallarını ciddiye almadı ( AKP kongreleri ve tarikat liderlerinin toplu cenaze törenleri). Bunlar 20 yıldır bizlere her şeyi alıştıra alıştıra getiriyorlar, bu dönemdeki içki yasağını da ben bu çerçevede görüyorum. Bugün pandemi nedeniyle, yarın başka bur sebeple ve sonunda kanun olarak gelir diyorum. Tabii burada belirli çevreleri konsolide etmek ilk hedefleri.
Son olarak "ağzındaki baklayı çıkart" derken inanmayacaksın ama hiç bir imada bulunmadım, sadece benim sana pandemi çerçevesinde yönettiğim sorulara itinayla cevap vermediğin için neyse söylemek istediğin artık söyle anlamında yazdım ama sen bunu kendine göre yorumlayıp benim adıma yazdın, sorun değil yazılı tartışmalarda konu bazen tam olarak anlatılamıyor, anlaşılmıyor. Yani benim doğrudan bir anlam yüklediğim cümle olmadığı için cevabını vermedim.

Son düzenleme:
abi, nasılsın aşkta gir hadi dünyamaaaa asla korkma falan diyerek yükselirsem dövmezsiniz dimi..... döversiniz gibime geliyo..... acaba benle kapanmasanız mı.....

Kozmopolit ama birbirine katlanabilen bir topluluğuz Oggy. Her türlü beklentine karşılık bulabileceğini düşünüyorum. Ne istediğin konusunda net olman yeterli.

Sokakta gördüğü her hayvanı sahiplenen kişi ile, tüm insanlığı öldürmeyi düşünen kişi aynı potada eriyor.

Alkol, sigara gibi ürünleri hiç sevmeyen biri, alkoliğe "like" atabiliyor.

Geri