1300 TL ile geçinmek....

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
CHP nin vaadi de 1500 liraydi,farzet ki chp gelmisti ve sen bunu yine tartisiyor olacakmiydin ?
samimi değilsiniz.

Daha fakirleşmiş bir nesil, fakirleştirilmiş bir toplum yaratılmak isteniyorsa şöyle bir tablo sunabilirim:

Maksimum 1 çocuk ve sıfır sosyal hayat ile yani sadece bir nebze karın doyurup "hayatta kalmak" mantığına "yaşamak" dersek, evet bu 3 kişilik aile geçinebilir. Ama bu bir distopya örneğidir. Şöyle açıklayayım. Bu aile 3 kişi ile sınırlı kalmayacaktır, başta evden kısıp tek göz bir eve geçeceklerdir. Aynı mantıkla yaşayan başka aileler de aynı muhitteki tek göz evleri dolduracaktır. Bu da gecekondu mahallelerini, bizim (ve sizin) önünden bile geçmek istemediği izbe semtleri oluşturacaktır. Sonra bu izbe semtler uyuşturucu satıcıları, hırsızlar ve gayrimeşru tüm insanları barındıracaktır. Sonra da siz ve biz kalkıp bu semtlerde yaşayan insanlar için aşağılar tavırlar takınacağız, "oralar tekin yerler değil" diyeceğiz. Biri "tarlabaşında oturuyorum" dediğinde esrarkeşmiş gibi davranacağız.

sezen 5 yaşındayken ailesi 1300 tl ile geçinebildiğine göre bugün de herhangi bir ailenin 1300 tl ile geçinebileceğini mi ima etmiş, yoğusa ben uykulu uykulu yanlış mı anladım? :D bu arada aegishjalmur da ciddileşince daha yakışıklı bence, öyle değil mi dostlar? sjfsjfs

CHP nin vaadi de 1500 liraydi,farzet ki chp gelmisti ve sen bunu yine tartisiyor olacakmiydin ?
samimi değilsiniz.

Vay anasını arkadaş ya. Türkçe söylüyorum bak. Chp akp mhp vs tartışmıyorum burda. A k ve p hsrflerini aynı kelime içerisinde bile kullanmadım. Kalıtsal sorunlarınız oldugunu düşğnmeye başlicam gerçekten

Sanmıyorum 1.300 Tl'nin bana yetebileceğini.:nee: Ne kadar kolay yahu bir de bu parayı alıp da geçinmeye çalışanlara sorun bakalım o alın teri dedikleri nerelerinden akıyor.

sezen 5 yaşındayken ailesi 1300 tl ile geçinebildiğine göre bugün de herhangi bir ailenin 1300 tl ile geçinebileceğini mi ima etmiş, yoğusa ben uykulu uykulu yanlış mı anladım? :D bu arada aegishjalmur da ciddileşince daha yakışıklı bence, öyle değil mi dostlar? sjfsjfs

komik olan ne ???

nolduu 1300tlye gecinen vatandas icin toplu bir Ses getiriyordunuz ya hani??

ne oldum degil ne olacam tabirini sakin unutma
aksam aksamds benim cinlerimi tepeme cikartmaaaa!

Vay anasını arkadaş ya. Türkçe söylüyorum bak. Chp akp mhp vs tartışmıyorum burda. A k ve p hsrflerini aynı kelime içerisinde bile kullanmadım. Kalıtsal sorunlarınız oldugunu düşğnmeye başlicam gerçekten

herkes aptal sen akillisin oyle mi ?
birader konunun %90 i akp uzerine konuşuluyor. tekrar ediyorum sadece samimiyet.

sokrates sezen haklı, benim daha bir yakışıklı olmam komik bir konu değil. Shsjjdjdk
Sezen teşekkür ederim beni savundugun için

herkes aptal sen akillisin oyle mi ?
birader konunun %90 i akp uzerine konuşuluyor. tekrar ediyorum sadece samimiyet.

Konunun herhangi bir yerinde akpyi kötülediğim bir cümle göster. Evşne çelenk yollayıp özür dilicem

Ahhhahahahhahaha yemin ediyorum, karnım ağrıdı artık gülmekten

avrupa'nın en güzel yerinden; sokağa çıkanın her an öldürülebileceği, hayatta kalmanın şans eseri olduğu bi coğrafyada 21 yaşına gelmeyi başarmış birine cinlerimi tepeme çıkartma desen ne yazaaaaar demesen ne yazar be sezen?

bende o sokaklarda yuruyorum hicde canimin tehlikede oldugunu his etmedim

duzgun bir sekilde yasarsan.polisi mafyasi ve kimseyi rahatsiz etmex

dogru bu halde Desem ne yazat demesem ne yazar

Konunun herhangi bir yerinde akpyi kötülediğim bir cümle göster. Evşne çelenk yollayıp özür dilicem

akp yi kotulemekle kotu olsaydi 4 secim ust uste ulkenin yarisinin oyunu almazdi dostum.

konundaki siyasi konuşmalar var oldugu müddetçe sen samimi olamazsin. niyet belli,amac belli...

Sgahdjdjjsodjdjdodmdodmdndlskdşsldnfşdmdldfnlsnfldnfldnfldmfldmd
Gülmekten uykum kaçtı

sokrates biz tartışmaya devam edelim mi ? Seviye magmaya indi. Göz zevki bozuldu insanların. Şimdi sen 1300 tl ile geçinilemez de ben de sana muhalefet olup geçinilir diyeyim

1300e yakın maaş alıyorum aile yanında olduğum halde bitiyor.
ev geçindir mek ne mümkün..

Geri