1300 TL ile geçinmek....

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
Hadi biraz yardımcı olayım;
Bir paket makarna 1,5 tl diyelim. Suyu hayrattan alıp, yağ kullanmadan, 3 öğün makarna yesinler, makarnayı da sokaktan topladıkları çalı çırpıda ateş yakarak pişirsinler, tüp masrafı da olmasın. 1 paket makarna 4 kişilik, günlük makarna masrafları 5,625TL. Ayda 168,75TL eder. 1300-168,75=1131,25 kaldı geriye.

Bakın kopya da veriyorum, agzı burnu makarna olan bu aileyi geçindirin artık ahsjdjdj

Bunun somut ornekleri ulkemizde cok etrafiniza bakin yeterli

w9b3pe.jpg

Hiç hesap kitap yapmayın .
Çoğu zaten ya dağılmış aile ya da borç batağında.
Matematikde de hayatda da karşılığı yok maalesef bu ücretin.

İstediğini giyemez, yiyemez, tatile cikamaz.
Hic bir sosyal aktivite yoktur. Bunlar bir kenara dursun rutin kisisel ihtiyaclarini rahatlikla karsilayabilseler şükredecekler. Ha ne olur ? İnsanlardan gelen yardımlarla bir nebze de olsa gecimini saglamaya calisirlar. Birilerine ömür boyu muhtac olarak.. Bu yaşamaksa şayet, geçinenler var evet.

Mantıklı matematiksel açıklama yapan arkadaşı nusrete götürücem et yediricem, peru da rakun bokundan toplanan kilosu 1500 dolar olan kahveden vericem. Bak söz veriyorum sjdjdkdjd

aegishjalmur. Ben sana matematisel aciklama yapip gidicem. Birincisi nickine ve actigin konuya lanet olsun beynini yakmissin insanlarin::asd:
Simdi adam 60 lira verecek buyuk tup alacak koyacak bi odaya. O odayada ümmügülle abdullahi bide muzafferi koyacak. Odayi kitleyecek sabah defin islemleri falan filan derken 500 600 verecek o is tamam :asd:
Kadin zaten hasta onuda yasiyosa anaainin evine gondericek taksi yada otobus parasi 100. 150 tlde oyle .

Bu katliamda bile 1300 liradan geriye kalan 500 tl ile o bir ayi atlatacak. Ondan sonra kendi ayni 1300 tl maasini almaya devam edecek ama tek basinada gevinemeyecek. Sonuc olarak bir maasinida beylik tabacayla tek kursuna yatirip kafasina sikacak:asd:

Sen sag ben selamet simdi tatmin oldunmu serkan :asd:

aegishjalmur. Ben sana matematisel aciklama yapip gidicem. Birincisi nickine ve actigin konuya lanet olsun beynini yakmissin insanlarin::asd:
Simdi adam 60 lira verecek buyuk tup alacak koyacak bi odaya. O odayada ümmügülle abdullahi bide muzafferi koyacak. Odayi kitleyecek sabah defin islemleri falan filan derken 500 600 verecek o is tamam :asd:
Kadin zaten hasta onuda yasiyosa anaainin evine gondericek taksi yada otobus parasi 100. 150 tlde oyle .

Bu katliamda bile 1300 liradan geriye kalan 500 tl ile o bir ayi atlatacak. Ondan sonra kendi ayni 1300 tl maasini almaya devam edecek ama tek basinada gevinemeyecek. Sonuc olarak bir maasinida beylik tabacayla tek kursuna yatirip kafasina sikacak:asd:

Sen sag ben selamet simdi tatmin oldunmu serkan :asd:

Canım benim ahejdjdjdjdjjd
Ne kadar da insancıl yönü kuvvetli bir hatun :D

Şehre göre,
Yaşam tarzına göre değişir.
Mesela İstanbul'da çok zor.Ama bazı memleketlerde bu mümkün.Ve var öyleleri.

Etrafıma baktım ve Enise nin bahsettiği aileyi burda görebildim ancak

sg32vl.jpg

Buyuk sehirde yasamak zorunda degil insanlar haaa 1300 tl yi yeter de artar dedigimden soylemiyorum ama bu parayla yasayan insanlar var. Hemde sabah 8 aksam 8 calisarak yirtinarak
Benim babam ciftci ektik biktik yillarca 4-5 e giderken tarlada calistigimi biliyorum millet yazlari haritada tatil yeri secerken

16082012513.jpg

ilk maaşımı aldım ağzımızı tatlandır dediler gitti maaşın yarısı :p diğer yarısı ile büyük ihtimalle geçinemeyeceğim.Bir fırtına tutar bizi ama ağzımızın tadı bozulmasın diyelim :p

16082012513.jpg

ilk maaşımı aldım ağzımızı tatlandır dediler gitti maaşın yarısı :p diğer yarısı ile büyük ihtimalle geçinemeyeceğim.Bir fırtına tutar bizi ama ağzımızın tadı bozulmasın diyelim :p

güzel yaklaşım alırım bir parça:D

Buyuk sehirde yasamak zorunda degil insanlar haaa 1300 tl yi yeter de artar dedigimden soylemiyorum ama bu parayla yasayan insanlar var. Hemde sabah 8 aksam 8 calisarak yirtinarak
Benim babam ciftci ektik biktik yillarca 4-5 e giderken tarlada calistigimi biliyorum millet yazlari haritada tatil yeri secerken

Enise, sırf şu olsa bu olsa, halamın bilmem neyi olsa demesin diye kimse örnek aile verdim. sen zor şartlarda büyüdün diye başkaları da zor şartlarda mı büyüsün ? Ülkede beklentin; sen sıkıntı çektin diye bütün çocukları sıkıntı çekmesi mi ? Herkesin tarlada çalışıp, tatil yüzü görmemesi mi?ben kendimi bencil sanardım.

Halbuki bak laf kalabalığı yapmadan bu konuya verilecek en güzel cevap; "1300 tl ile birilerine muhtaç olmadan geçinilemez."

Bak tekrar tekrar söylüyorum akp 1300 yapsa da geçinilmez, chp 1300 yapsa da geçinilmez, hepar 1300 yapsa da geçinilmez. Partizanlık yapıp aka kara demeye gerek yok.

Enise, sırf şu olsa bu olsa, halamın bilmem neyi olsa demesin diye kimse örnek aile verdim. sen zor şartlarda büyüdün diye başkaları da zor şartlarda mı büyüsün ? Ülkede beklentin; sen sıkıntı çektin diye bütün çocukları sıkıntı çekmesi mi ? Herkesin tarlada çalışıp, tatil yüzü görmemesi mi?ben kendimi bencil sanardım.

Halbuki bak laf kalabalığı yapmadan bu konuya verilecek en güzel cevap; "1300 tl ile birilerine muhtaç olmadan geçinilemez."

Bak tekrar tekrar söylüyorum akp 1300 yapsa da geçinilmez, chp 1300 yapsa da geçinilmez, hepar 1300 yapsa da geçinilmez. Partizanlık yapıp aka kara demeye gerek yok.

Oysaki boyle dusuncegini bildigimden bu para yeter demiyorum ama bunla yasayan insanlar var dedim.

Geri