11.Münazara : Kürtaj hakkı olmalı mı yoksa kürtaj yasaklanmalı mı?

Konu sahibi son olarak 65 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu anda ki yasa gayet düzgün bir yasa .. Lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan yobaz kafaların 18 yaş altında ki küçük gelinler faciasına önlem almadan bu tür tartışmalara girmesi sedece trajikomik ..

Trajikomik olan, bunun önünü kesmek icin debelenen insanlarin oldugu halde, buna göz yuman ailelerindir. Bunu devlete mal edemezsiniz. Şuanda hiç bir mevcut yasada 15 yaşindaki bir cocugun evlenmesine müsade yoktur.

yahu o canda, doğuracak kadının ki değilmi, onun psikolojisi yokmu, kötü haldeki bir anneden doğacak evlat nasıl bir halde büyür onları düşünebiliyomusun peki ? ve en saçma şeyide yine aynı yer diyebilirsiniz ama tecavüze uğradı doğursunmu yani ?

Ben doğursun diyorum.

Bak sana şöyle diyeyim ozaman, bunu hangi din muhasebesiyle yaparsan yap. O cocugun vebaline girmek sence olağan bir şey mi?

^^ peki,
o cocugun vebaline o cocugu doguracak kisinin karar vermesi olagan,
cunku dogan cocugun vebaline girmemek icin,
onu doguracak olanin dogurduktan sonra etrafindan yedigi / yiyecegi,
laf'lar, baki$lar red edilme, hayatinin sonmesi gibi bircok durum var,
yani burda o ya$a kdr gelmis birinin daha dunya'ya gelmemis birinden daha cok hakki
oldugunu soylerim dusuncemden,
hem o kiz o cocugu dunya'ya getirdi diyelim,
istemedigi bi cocuga nasil annelik edebilirki?
anne'lik yuksek bi duygu tamam sozum yok,
ama ne kdr yuksek de olsa, istemedigi surece ona layikiyla annelik edemez,
o cocugun ilerde olacagindanda o vakit annesi sorumlu olur diyoruz,
ama oyle bi cocuk olmamasi icinde annesi transa girecekse,
dogurmasin demiyoruz, yani pek bi kisir dongu bizimki :o

Biraz inadim sanirim ben :)

yok senin fikrindir neticede saygı duyarım =), ben fikirlerimi söyledim sen söyledin, ama tecavüz edilende doğursun diyosan diyecek bişeyim yok daha sana yani, kadın olsan tecavüze uğrada hamile kal dicemde :D o da olmaz :D :D

^^ peki,
o cocugun vebaline o cocugu doguracak kisinin karar vermesi olagan,
cunku dogan cocugun vebaline girmemek icin,
onu doguracak olanin dogurduktan sonra etrafindan yedigi / yiyecegi,
laf'lar, baki$lar red edilme, hayatinin sonmesi gibi bircok durum var,
yani burda o ya$a kdr gelmis birinin daha dunya'ya gelmemis birinden daha cok hakki
oldugunu soylerim dusuncemden,
hem o kiz o cocugu dunya'ya getirdi diyelim,
istemedigi bi cocuga nasil annelik edebilirki?
anne'lik yuksek bi duygu tamam sozum yok,
ama ne kdr yuksek de olsa, istemedigi surece ona layikiyla annelik edemez,
o cocugun ilerde olacagindanda o vakit annesi sorumlu olur diyoruz,
ama oyle bi cocuk olmamasi icinde annesi transa girecekse,
dogurmasin demiyoruz, yani pek bi kisir dongu bizimki :o

Ya kusura bakma ama ben hiç bir şey anlamadim burdan.
Sanirim yine psikolojiye dayattin olayi ama ben annelik duygusunun cocugu icin daha baskin olabilecegine inaniyorum. Çevredeki insanlar pekte önemli değildir bir yerde. Şuanda senin icin kaç kişi kötü konuşuyor senin icin biliyormusun? Veya ben bu görüşü savundugumum icin kaç kişi sinirden bana sövüyor onuda bilemeyiz. Başkasinin görüşleri icin hayatimizi yönlendirmemizin doğru olacagini sanmiyorum ben.

yok senin fikrindir neticede saygı duyarım =), ben fikirlerimi söyledim sen söyledin, ama tecavüz edilende doğursun diyosan diyecek bişeyim yok daha sana yani, kadın olsan tecavüze uğrada hamile kal dicemde :D o da olmaz :D :D

Bak bunu bir kaç defa tekrarladim, Allah kimseyi bu şekilde imtihan etmesin, birak imtihani buna mahal verecek ortamlarda bulunmayi bile nasip etmesin. Ama ben bir hayata bu kadar kolay kolay müdahale edilmemelidir diyorum.

bu kolay bişeymi sence yahu, kim ister karnındaki bebeğin ölmesini, hiçbir kadın kürtajı zevkle yapmaz bence, bir çok kadın annelik hissini tatmak ister , ama bu hissi sevdiği erkekten olan çocukla isterler genelde, biraz empati kursan çözcen aslında diren :D.

Ya kusura bakma ama ben hiç bir şey anlamadim burdan.
Sanirim yine psikolojiye dayattin olayi ama ben annelik duygusunun cocugu icin daha baskin olabilecegine inaniyorum. Çevredeki insanlar pekte önemli değildir bir yerde. Şuanda senin icin kaç kişi kötü konuşuyor senin icin biliyormusun? Veya ben bu görüşü savundugumum icin kaç kişi sinirden bana sövüyor onuda bilemeyiz. Başkasinin görüşleri icin hayatimizi yönlendirmemizin doğru olacagini sanmiyorum ben.

dogrudur valla, turkçem cok kit anlatamami$imdir :D
biraz psikoloji birazda istege dyattim,
benim icin zaten cogu kisiden fazladir kotu konusanlar, bilirim, :uykucu:
baskasinin gorusleri hayatimiz yonlendirmemeli,
burada dogrusun ama insan her zaman ayni sekilde dusunecek kabiliyette olmuyo,
ama babasi belli olmayan bi cocuga annelik duygusunun agir basacagini
hic ama hic sanmiyom, yani sanmaktan ote kesinde eminim ben,
oyle anneler varki, dunyaya getirirken bebeklerini gorurseler,
cocuktan soguyolar omru billah, tutki anasi babasi belli olan bi cocuk oldugu halde,
ondandir deyisim, yasaklanmasin $u $ey :D :D

2 gunde 25 sayfa yaptik, :kop:

dogrudur valla, turkçem cok kit anlatamami$imdir :D
biraz psikoloji birazda istege dyattim,
benim icin zaten cogu kisiden fazladir kotu konusanlar, bilirim, :uykucu:
baskasinin gorusleri hayatimiz yonlendirmemeli,
burada dogrusun ama insan her zaman ayni sekilde dusunecek kabiliyette olmuyo,
ama babasi belli olmayan bi cocuga annelik duygusunun agir basacagini
hic ama hic sanmiyom, yani sanmaktan ote kesinde eminim ben,
oyle anneler varki, dunyaya getirirken bebeklerini gorurseler,
cocuktan soguyolar omru billah, tutki anasi babasi belli olan bi cocuk oldugu halde,
ondandir deyisim, yasaklanmasin $u $ey :D :D

2 gunde 25 sayfa yaptik, :kop:

Üstüne basa basa, altini cize cize, tekrarliyorum; Psikoloji diye bebek aldirilmasin.

Bu konu daha akar gider. Güya 3'er kişiydik. :/

Mevcut yasalara göre de 10 hafta sonrasına zaten Kürtaja izin verilmiyor .. Kürtaj tamamen yasaklanınca merdiven altı kürtajları, tuvaletlere atılan ceninleri durdurabilecek mi devlet ? Üstelik o şartlarda kadının hastalık kapma ve hatta ölme riski çok daha yüksekkken .. Dolayısıyla Devlet kontrolünde yasalarla belirlenmiş bir kürtaj hakkı her bireyin en doğal hakkıdır ..

Mevcut yasalara göre de 10 hafta sonrasına zaten Kürtaja izin verilmiyor .. Kürtaj tamamen yasaklanınca merdiven altı kürtajları, tuvaletlere atılan ceninleri durdurabilecek mi devlet ? Üstelik o şartlarda kadının hastalık kapma ve hatta ölme riski çok daha yüksekkken .. Dolayısıyla Devlet kontrolünde yasalarla belirlenmiş bir kürtaj hakkı her bireyin en doğal hakkıdır ..

Bunu serbest ederlerse kesinlikle önüne gecilemez. Ciğrindan cikar bu iş.

Zaten şu anda ülkemizde 10 haftalık süreye kadar serbest ve çığrından çıkılmış bir durum yok .. Ayrıca 68 ülkede daha serbest ki bunların bir çoğu gelişmiş Avrupa ülkeleri .. Ceninin yaşam hakkını koruma 10 haftadan sonra başlamakta ..

e o bayan bebegini dogurdu diyelim,
sonrada kontagi yakti, psikoloji pert oldu,
nasil bakacak o bebege, o bebek nolcak?
yetimhanelerde buyucek, oda psikolojiyi etkilicek cocugun,
ama byan kendi istedigyle, zorla olmadan dunyaya getirse bi cocuk,
hem o cocugun gelecegi hemde bayanin kontagi garantiye alinmis olcak :D
tamam bu biraz mizah icindeydi :D

e o bayan bebegini dogurdu diyelim,
sonrada kontagi yakti, psikoloji pert oldu,
nasil bakacak o bebege, o bebek nolcak?
yetimhanelerde buyucek, oda psikolojiyi etkilicek cocugun,
ama byan kendi istedigyle, zorla olmadan dunyaya getirse bi cocuk,
hem o cocugun gelecegi hemde bayanin kontagi garantiye alinmis olcak :D
tamam bu biraz mizah icindeydi :D

Ölmelecegine yetimhanede büyüyerek hayata atilmasi daha mantikli bence.

Zaten şu anda ülkemizde 10 haftalık süreye kadar serbest ve çığrından çıkılmış bir durum yok .. Ayrıca 68 ülkede daha serbest ki bunların bir çoğu gelişmiş Avrupa ülkeleri .. Ceninin yaşam hakkını koruma 10 haftadan sonra başlamakta ..

O ceninmidir nedir onun yaşam hakki, oluşmaya başladigi andan itibaren gecerlidir. Buna bi zaman vermek tamamen saçmaliktan başka bir şey değil.

ülkemizde zaten yetimhaneler gül bahçesi dimi, ordan çıkan hepsi avukat hakim.

O ceninmidir nedir onun yaşam hakki, oluşmaya başladigi andan itibaren gecerlidir. Buna bi zaman vermek tamamen saçmaliktan başka bir şey değil.

Bu sadece senin görüşün .. Görüşünü destekleyen hiç bir kanıtın da yok üstelik ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri