imported_Black
Üye
ülkemizde zaten yetimhaneler gül bahçesi dimi, ordan çıkan hepsi avukat hakim.
Gül bahçesinde sahipsiz ölü olacagina, orda kendi hayatinin savaşini versin.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
ülkemizde zaten yetimhaneler gül bahçesi dimi, ordan çıkan hepsi avukat hakim.
Bu sadece senin görüşün .. Görüşünü destekleyen hiç bir kanıtın da yok üstelik ..
Çocuklar öldüğünde cennete uçarlar ama yetişkinlere ne olacağını yanlız ALLAH bilir ..
Ya ne alaka, yine fetva yine fetva.
O halde senin görüşlerinin nezdimizde bir önemi olamaz zira bir deli de sadece kendi fiikirlerini savunur bu matah bişi değil ki .. Sabaha kadar anlatsan da anlattığına anca kendini inandırırsın zira hakikat KANIT ister ..
Yine hadsizlik yine cahillik ..
Bebekler saf ve günahsız oldukları için direkt olarak cennetliktirler .. İstediğin herkese ve her merciye sorabilirsin ..
Bak kendi kendini ele veriyorsun, o yetişkinin günahini o bebek cekmek zorundami?
Anlamiyorsun sanirim, ben gidip birilerine sormam, birileri gelip bana sorar ok?
Ulu insan)))
Ben de bir hadsizlik yapıp sana sormak yerine fetva sitesine sordum bak ne yazmış cahiller .. Eğer yanlışsa girip bi düzeltiver ..
Anne karnında ölen çocuklar cennete girer mi?
Sorunun Detayı
Çocuk yaşta ölenler ibadet etmiyorsa cennet çocuğu olarak kalacaklar. Anne karnında cenin olarak ölen orda cenin olarak mı kalacak veya bir aylık ölen bir bebek orada ebediyete kadar bebek mi kalacak?
Kullanıcı: aratin008 | Tarih: Cum, 15/09/2006 - 12:28
Değerli kardeşimiz;
Anne karnında ölen bir çocuğun cennete gitmesi için ona ruh üflenmesi şarttır. Bunun süreside tercih edilen rivayete göre kıriki gündür. Bu süreden fazla yaşayan ceninler öldüğünde cennete, cennet çocuğu olarak gider. Anne karnında veya bir aylıkken ölen çocuklar Allah'ın takdir edeceği bir yaşta çocuk olarak cennette bulunurlar.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
herkesin tuttuğu kendinedir , olaya global yaklaşıyorum ben, empati kurarak, zaten daha fazla tartışmaya lüzumda görmüyorum diyeceğimi dedim, tecavüze uğrayan doğursun diyen insanla daha fazla bu konu hakkında tartışmam kendi adıma, herkesin fikrine saygı duyar dinlerim, öylede yaptım, gerisi oylamada görürüz kim neyi desteklerse. didişmeyin.
Bak ordaki hocalarina sorsana, ruh'un o vakitte üflendigini kanit edecek bir şeyleri varmi? Anne karnindaki bir bebeğin hangi gün öldügünü nasil bilecekler? Anne karnindaki bebegin ruh'unun üflenmesine müsade etmeyenlerin sebebi ne olacak? Bir sor bakalim.
28 Sayfa olmuş onlara bak bakayim kacinda kendi fikirlerini savunmuşsun? Sorsam herkesten daha cok inancli bir insan oldugunu söylersin ama bebek aldirilmasina herketen daha meğillisin. Sadece konuda muhalefet tarafinda oldugun icin muhalefetlik yapiyorsun başka bir şeyden değil.
Mantığa bak![]()
Anne karnında bebeğin ölmesi nerede geçiyor !!
Bak şimdi heceleye heceleye anlatıyorum iyi oku acele etme yavaş yavaş sindire sindire ..
ALLAH önce me ni - i le - yu mur ta lı ğı - bir leş ti rir .
Son ra - döl len me - ger çek le şir -
Can lı - ön ce - et - par ça sı dır - ru hu - son ra - üf ler ..
Bu da ayetler ; Andolsun Biz insanı, çamurdan (süzülüp çıkarılmış) bir özden yarattık. Sonra onu emin ve sağlam bir karargahta (rahimde) nutfe haline getirdik. Sonra o nutfeyi alaka yaptık, ardından alakayı bir çiğnem et parçası haline soktuk, Bu bir çiğnem etten kemikleri yarattık, Bu kemiklere et giydirdik, Sonra onu bir başka yaratışla insan haline getirdik. Şimdi bak da Allah’ın ne mükemmel yaratan olduğunu bir düşün’ (Müminun Suresi, 12-14)
‘Ey insanlar, Eğer yeniden dirilmekten şüphe içinde iseniz, şunu bilin ki, Biz sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan, sonra uzuvları (önce) belirsiz, (sonra) belirlenmiş canlı et parçasından yarattık ki, böylece size (kudretimizi) gösterelim. Biz dilediğimizi belirlenmiş bir süreye kadar rahimlerde bekletiriz, sonra da sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız’ (Hacc suresi, 5)
İşte bu ayetler ışığında İslam alimleri ki hiç birinin senin yanında esamesi okunmaz! anne karnında ki canlının 40 ila 120 gün arasında ruhunun üflendiğine hükmetmişlerdir ..
Bebeğin aldırılmasına İslam alimleri fetva vermişler bir kere bende onların dediklerinden ayrı bir şey söylemiyorum .. Ne o konuyu bu kadar sağlam savunmam zoruna mı gittiİstersen senin taraf geçeyim birazda oradan savunayım ? Olur ya belki inancıma laf etmekten vazgeçersin
![]()
Ozaman alimlerine diceksinki, kirmiziyla belirttigim yer yaratilmaktan söz ediyor. Yaradilani sevceksin yaradandan ötürü. Bir şeye olmasi icin firsat verenin, aksini söyler gibi firsati elinden alamazsiniz. Kimse alamaz, sen saniyormusun hepsi senin dedigin vakitte aliniyor.? Ne pisliklerin üstü kapatiliyor kürtajla?