11.Münazara : Kürtaj hakkı olmalı mı yoksa kürtaj yasaklanmalı mı?

Konu sahibi son olarak 65 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konuyu saptıran da senden başkası değil .. " Hiç kimse kürtaj yapamaz çünkü anne karnında ki canlı insandır " diyorsun .. Ben de anne karnında ki canlının insan olması için belli başlı evreleri geçmesi gerektiğini ve ilk evrelerinde henüz insan formuna kavuşmadığından kürtajın yapılabileceğini belirtiyorum ..
Sen yumurtalıkta oluşan canlının tüm evrelerine insan deyip hepsini aynı kefeye koyuyorken ben de her hamile kadını nasıl aynı kefeye koyabiliyorsun diye soruyorum ..

Bunun nesini savunuyorsun sen hala? Onlarin canli kabul ettigini, tipcilara inanip cansiz oldugunumu kabulmu ediyorsun?

Saptırma .. Hala okuduğunu anlamıyor ya da anlamamazlığa yatıyorsun .. Fıkıh alimlerinin münazarası insan konusu üzerindedir yoksa insan bedeninde ki canlı konusunda bir anlaşmazlık yoktur .. Cenin canlıdır ama insan değildir .. İnsan evresine geçtiği anda da yaşam hakkı savunulur ..

Konuyu saptıran da senden başkası değil .. " Hiç kimse kürtaj yapamaz çünkü anne karnında ki canlı insandır " diyorsun .. Ben de anne karnında ki canlının insan olması için belli başlı evreleri geçmesi gerektiğini ve ilk evrelerinde henüz formuna kavuşmadığından kürtajın yapılabileceğini belirtiyorum ..
Sen yumurtalıkta oluşan canlının tüm evrelerine insan deyip hepsini aynı kefeye koyuyorken ben de her hamile kadını nasıl aynı kefeye koyabiliyorsun diye soruyorum ..

Insan her evresinde insandir. Senin mantiginindan yürüyecek olursak, konunun sonu evrim teorisine kadar gider. Pirimatlara kadar dayanir.

Sen cok islami bilgin oldugunu saniyorsun ve bu sekilde fetvalar veriyorsun ama şunu sana üstüne basa basa söylüyorum insan her evresinde insandir. Yaradiliş olarak, camurdan geldiginde nasil Rab tarafindan özenilerek yapildiysa, sivi halindeyken bi okadar özenle oluşur.
Çamurkende insan oluşmamiş bir şeydi, siviykende.

Saptırma .. Hala okuduğunu anlamıyor ya da anlamamazlığa yatıyorsun .. Fıkıh alimlerinin münazarası insan konusu üzerindedir yoksa insan bedeninde ki canlı konusunda bir anlaşmazlık yoktur .. Cenin canlıdır ama insan değildir .. İnsan evresine geçtiği anda da yaşam hakkı savunulur ..

Cenin canlidir ama insan degildir. Bu ne demek nasil bir saçmalik bu?

Insan her evresinde insandir. Senin mantiginindan yürüyecek olursak, konunun sonu evrim teorisine kadar gider. Pirimatlara kadar dayanir.

Sen cok islami bilgin oldugunu saniyorsun ve bu sekilde fetvalar veriyorsun ama şunu sana üstüne basa basa söylüyorum insan her evresinde insandir. Yaradiliş olarak, camurdan geldiginde nasil Rab tarafindan özenilerek yapildiysa, sivi halindeyken bi okadar özenle oluşur.
Çamurkende insan oluşmamiş bir şeydi, siviykende.

Evvela ben evrim teorisine inanmam ceninin gelişiminin de evrimle uzaktan yakından alakası yoktur .. Konuyu gittin nereye bağladın :)
İslam bilgini olduğumu hiç iddia etmedim .. Fetva vermeye de ne yetkim ne de haddim var ama senin hadsizliğinden gelen bir saldırgan uslübün var ve senin gibi birini daha fazla ciddiye almam şu saatten sonra ..
İlmin yok ama fikrin çok ..
Benim adıma konu kapanmıştır ..

selamun aleykum hacilar, bacilar ^^
cok ilerlemi$siniz, gec kaldigim icin kusuruma bakmayin,
oncelikle bi kac yorum gordum ben,
'kadin tecavuze ugruyorsa onunki hak'ta, bebe'ginki degilmi?' diye,
eksen abi cevabini vermi$ ama bende bi$iler yazmak istedim ^^

o kadin muhakkak dogurmali, bebege yazik diyenler,
hamile oldugunu belli bi zamana kadar fark edemez diyenler,
o kadin o bebegi dogurmak mecburiyetinde degildir,
burada o bayan'in hayati, psikolojisi onde gelir,
tamam bebegi oldurmemeli deyipte o bayan babasinin elalem oldugu bi cocugu mu dunyaya getirecek?
ha canli oldurmek diyenler, o bayanda dogumdan sonra yasayan olu olucak ona niye
hic dusunce payi yok? onun hayati niye onemsenmiyo?
benim burda dedigim, kurtaj'in bu gibi meselelerde hak olmasi,
gelem sure zarfina,
zaten bi bayan hamile oldugunu en gec 1 ay'da farkedebilir,
ki buda ongorulen zamanin altindadir,
biz durarken bi evli cift gitsin bebesini aldirsin demiyozki,
gerekli kosullarda kurtaj'in hak oldugunu savunuyoz,
taaaa onceleerdde dedigim gibi, bazi gebelikler elde olmadan gerceklesir,
onlara o kizlara o bebekleri dogurmalari baski yapilamaz ^^

dedigim bu vesselam :D
eksen abi cok yalniz kalmis bende destek olayim dedim :o

Evvela ben evrim teorisine inanmam ceninin gelişiminin de evrimle uzaktan yakından alakası yoktur .. Konuyu gittin nereye bağladın :)
İslam bilgini olduğumu hiç iddia etmedim .. Fetva vermeye de ne yetkim ne de haddim var ama senin hadsizliğinden gelen bir saldırgan uslübün var ve senin gibi birini daha fazla ciddiye almam şu saatten sonra ..
İlmin yok ama fikrin çok ..
Benim adıma konu kapanmıştır ..

İlimim ve fikrim birdir benim. Ben söylediğim her şeyin arkadasinda dururum. Aciklamasi olmayan hic bir şey benim için, ilim veya bilim değildir. Ben buna saçmalamak derim.
Mesele statüyse zaten benim dengim olamazsin. Ilim ve/veya bilim istiyorsan koyacaksin ortaya ne oldugunu, ne okudugunu, nerden geldigini, nereye giitigini ve şuanki pozisyonunu ondan sonra konusacaksin. Malzemelerin bitince, hakkinda bilgi sahibi olmadigin insanlara saçmaliyarak bir yere gidemezsin.

Bu kürtaj meselesi hic bir zaman, hiç bir ortamda kabul edilmedi. Ben ve benim gibi bir kaç insan kaldiysa bunu gercekleştiremezsiniz zaten.

İlimim ve fikrim birdir benim. Ben söylediğim her şeyin arkadasinda dururum. Aciklamasi olmayan hic bir şey benim için, ilim veya bilim değildir. Ben buna saçmalamak derim.
Mesele statüyse zaten benim dengim olamazsin. Ilim ve/veya bilim istiyorsan koyacaksin ortaya ne oldugunu, ne okudugunu, nerden geldigini, nereye giitigini ve şuanki pozisyonunu ondan sonra konusacaksin. Malzemelerin bitince, hakkinda bilgi sahibi olmadigin insanlara saçmaliyarak bir yere gidemezsin.

Bu kürtaj meselesi hic bir zaman, hiç bir ortamda kabul edilmedi. Ben ve benim gibi bir kaç insan kaldiysa bunu gercekleştiremezsiniz zaten.

Ulu insan :)
Tamam sensin ..

selamun aleykum hacilar, bacilar ^^
cok ilerlemi$siniz, gec kaldigim icin kusuruma bakmayin,
oncelikle bi kac yorum gordum ben,
'kadin tecavuze ugruyorsa onunki hak'ta, bebe'ginki degilmi?' diye,
eksen abi cevabini vermi$ ama bende bi$iler yazmak istedim ^^

o kadin muhakkak dogurmali, bebege yazik diyenler,
hamile oldugunu belli bi zamana kadar fark edemez diyenler,
o kadin o bebegi dogurmak mecburiyetinde degildir,
burada o bayan'in hayati, psikolojisi onde gelir,
tamam bebegi oldurmemeli deyipte o bayan babasinin elalem oldugu bi cocugu mu dunyaya getirecek?
ha canli oldurmek diyenler, o bayanda dogumdan sonra yasayan olu olucak ona niye
hic dusunce payi yok? onun hayati niye onemsenmiyo?
benim burda dedigim, kurtaj'in bu gibi meselelerde hak olmasi,
gelem sure zarfina,
zaten bi bayan hamile oldugunu en gec 1 ay'da farkedebilir,
ki buda ongorulen zamanin altindadir,
biz durarken bi evli cift gitsin bebesini aldirsin demiyozki,
gerekli kosullarda kurtaj'in hak oldugunu savunuyoz,
taaaa onceleerdde dedigim gibi, bazi gebelikler elde olmadan gerceklesir,
onlara o kizlara o bebekleri dogurmalari baski yapilamaz ^^

dedigim bu vesselam :D
eksen abi cok yalniz kalmis bende destek olayim dedim :o

Bunlarin üzerinden tekrar tekrar gectik, bir göz at istersen başa dönmeyelim.

ba$a donmene gerek yokki, bana cevap vermenede gerek yok hatta eger oncelerden yazdiysan :o
ben sadece goru$lerimi yazdim, uzerinden gecildi diye yazmasamiydim :o

senin gibi bi kac insan kaldiysa diyosun,
peki senin ELLAH korusun yakinlarindan biri istenmeyen bi gebelige hamile kalirsa?
o cocugu dogurmalisin mi diyecegiz ?
olmaz bu boyle, kurtajinda belirli uygulanmasi gereken yonleri yollari, kosullari vardir,
kurtaj kesinlikle yasaklanmali deyipte, siyrilipta her masum insana bu kapiyi hakki yuzune vuramayiz,
bunu diyoz ^^

Münazara Süresi 4 gündür.

48 Saat Boyunca Münazaraya Katılımda Bulunmayan Münazaracı Diskalifiye Edilecek ve Bir Sonraki Münazaraya Katılma Hakkını Kaybedecektir.

Konu 4 gün boyunca bu kurallara uygun şekilde devam edecektir.

ba$a donmene gerek yokki, bana cevap vermenede gerek yok hatta eger oncelerden yazdiysan :o
ben sadece goru$lerimi yazdim, uzerinden gecildi diye yazmasamiydim :o

senin gibi bi kac insan kaldiysa diyosun,
peki senin ELLAH korusun yakinlarindan biri istenmeyen bi gebelige hamile kalirsa?
o cocugu dogurmalisin mi diyecegiz ?
olmaz bu boyle, kurtajinda belirli uygulanmasi gereken yonleri yollari, kosullari vardir,
kurtaj kesinlikle yasaklanmali deyipte, siyrilipta her masum insana bu kapiyi hakki yuzune vuramayiz,
bunu diyoz ^^

Sen ne saçmaliyorsun? Yakinlarimi neden kariştiriyorsun? Konunun ne oldugunun bilincindesindir umarim.

haci ben sacmalamiyom, bi oku yazdiklarimi tekrar bi dusun dediklerimi,
haksiz olmadigimi anlarsin, ya masum bi kiz 14 yasinda bi bebege nasil baksin?
nasil dogrusun onu, istenilmeyen bi sekilde de olunabilen gebeliklere
kurtaj yasaklanmamali diyom, bununneresi sacmalik?
sen erkeksin ama, bunu pek anlayabilirmisin bilmem ama,
cocuk demek yuk sorumluluk, hayatinin bi yerinde devamli olan demek,
zaten cocuk olan bi kiz baska bi cocuga nasil analik etsin?
kaldiki babasini bile bilmedigi?
ben bunu derim ve diyom, sacmalama olayina gelem,
munazaradyiz, herkese bi fikir verildi savunsun diye,
o yuzden fikir savunmasinda kalsin olay, cahil cuhela sacmalama terimlerini kaldiramam ben,
o kdr sabirli degilim, konunun da bilincindeyim, bu yazdiklarimdan belli de oluyo zaten.

haci ben sacmalamiyom, bi oku yazdiklarimi tekrar bi dusun dediklerimi,
haksiz olmadigimi anlarsin, ya masum bi kiz 14 yasinda bi bebege nasil baksin?
nasil dogrusun onu, istenilmeyen bi sekilde de olunabilen gebeliklere
kurtaj yasaklanmamali diyom, bununneresi sacmalik?
sen erkeksin ama, bunu pek anlayabilirmisin bilmem ama,
cocuk demek yuk sorumluluk, hayatinin bi yerinde devamli olan demek,
zaten cocuk olan bi kiz baska bi cocuga nasil analik etsin?
kaldiki babasini bile bilmedigi?
ben bunu derim ve diyom, sacmalama olayina gelem,
munazaradyiz, herkese bi fikir verildi savunsun diye,
o yuzden fikir savunmasinda kalsin olay, cahil cuhela sacmalama terimlerini kaldiramam ben,
o kdr sabirli degilim, konunun da bilincindeyim, bu yazdiklarimdan belli de oluyo zaten.

Konuyu getirip getirip tecavüze dayatmayin. Bu gün kürtaj yasak olacak diye bütün Türkiye ayaga kalkti. Doguda yüzlerce insan var 15-16 yaşlarinda evlenip cocuk büyüten. Onlar insanda diğeri değil mi? Isteyen insan her şekilde büyütür.

Saçmalama meseleside benim yakinlarimi örnek göstermendi. Değil yakinlarimi ben cevremdeki hic bir insanin basina gelmesini istemem ve bir örnek icinde bulundurmam. Yoksa herkes fikrini söylemekte özgür, ancak arkasinda durabildigi sürece.

Konuyu tecavüze getirmeyelim arkadaşlar zira black o zaman işin içinden çıkamıyor :)
Konu tecavüze girdi mi ne diyeceğini bilemiyor ..
Bir düzine adamın tecavüzüne uğrayan kızları koruyabiliyor musunuz ki bebeğini korumaya kalkışıyorsunuz ? Sizin gibiler önce toplumda kadına sahip çıksın sonra doğmamış bebeğe bez dikersiniz ..

Saygı çerçevesinde devam etmesi dileğimle..

kürtaj hakkı engelenemez kekeler, ilk kurşunu sıktım giderim :D

yahu engellenince nolacak peki sence ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri